Ryzen5 7600 işlemci sıcaklığı sorunu

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Bu soğutucuyu aldım deneyince size görüşlerimi bildiririm.Birde kasanın evdeki konumunu değiştirecem deneyecem bakalım sonuçları yazarım
phantom spirit aldınız herhalde. benim kullandığım çok iyi, sizinki daha da iyi memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

Resimde sistem ile bendeki sıcaklık bu şekilde 1080p en yüksek grafik ayarlarında oyunlar pubg, the last of us, gta 5 enhanced, rainbox six
Şimdi teslim aldım makinayı 3-4 dk stres testi yapıldı 70-80 arası geldi.Daha sonra cyberpunkta denedim daha önce 92 dereceyi bulmuştu şimdi 80 de sabit kaldı sizce maximum bu mu olur arkadaşlar.Soğutucu thermaltake astria 200 e geçtim.Aşağı yukarı sendeki ile aynı değerler sanki kankam

çok yanlış seçim yapmışsınız o soğutucuda 4 bakır boru var baya az ve tek fanlı ısınması gayet normal
İtopya da iade edip çek verince oradan almak durumunda kaldım kankam.Şu an cyberpunk 80 derece sabit kaldı sıcaklık.Eğer yine bir sorun olursa artık onu düşünecem çünkü sen ve diğer arkadaşlar önerdi.Teşekkür ederim.

İtopya da iade edip çek verince oradan almak durumunda kaldım kankam.Şu an cyberpunk 80 derece sabit kaldı sıcaklık.Eğer yine bir sorun olursa artık onu düşünecem çünkü sen ve diğer arkadaşlar önerdi.Teşekkür ederim.
cyberpunk değil de bi occt yapsan iyi olur

Merhabalar https://www.itopya.com/technopatrad...adeonrx7800xtgamingoc16gb16gbddr51tbnv_h29018
İtopyadan geçen hafta bu hazır sistemi aldım ram 32 yaptım 45 bin tl oldu.Termal macunu ve soğutucuyu bilgisayarcıma takdırdım bilgisayarcım fan ve power yetersiz olabilir dedi.Soğutucu excavator V90.Denedim işlemci sıcaklığı valoda 75-85 arası gitti hatta 90 derece bile gördü.Tekrardan macunu yenilettim ama sorun devam etti.İtopyaya götürdüm bugün soğutucuyu sıfır olarak değiştirdiler stres test yapıldı 70 de kaldı derece fakat eve geldim denedim valoda 80 ni geçti cyberpunkta ise 92 oldu ve oyunda kasma yaptı.Valoda fps olarak 500-600 fps alıyordum sıcaklık yüksek oluyordu fps i 165 max yaptım 60-70 arası aldım sıcaklığı.
Yarın götüreceğim tekrardan soğutucu mu yükseltmeliyim yoksa iade mi etmeliyim cünkü içime sinmedi.Eğer iade edersem kendi bilgisayarcıma toplatacağım.
soğutucunuz kesinlikle yetersiz kalıyor iyi olmayı geçin aşırı kötü yeni nesil işlemcilere yetecek bir şey değil sisteme koymaları bile saçmalık bence daha iyi bir soğutucu alabilirseniz alın bunun gibi ve ayrıca sistemi 1080p de mi kullanıyorsunuz 1080p de darboğaz da yaşama ihtimali olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimde sistem ile bendeki sıcaklık bu şekilde 1080p en yüksek grafik ayarlarında oyunlar pubg, the last of us, gta 5 enhanced, rainbox six
god of war
mafia 1
unchartedt
last of us
gibi oyunları bilgisayarımda oynadım oynadık (kardeşimle)
şu ana kadar sistemi en çok zorlayan oyun last of us oldu diğer oyunlarda işlemci kullanımı çok yüksek olmazken last of us oyununda hem ekran kartı hem de işlemci yüksek bir şekilde kullanılıyor fakat herhangi bir drop kasma vs gibi sorun yaşamıyorum last of us değerlerini tam hatırlamıyorum ama sabah kardeşim Uncharted oynarken baktığımda ekran kartım 54 derecelerde gezerken işlemci 55 gibi derecelerde gezmekteydi her ayar ultra da bu arada sistemim ise şu 7500f rx 7800 xt nitro+ phantom spirit soğutucu var bir de daha öncesinde hiçbir fan ayarı yapmadığımda ekran kartı 66 civarlarında dolaşıyordu fan ayarlarını yükselttim hafif bir voltaj ayarlaması da yaparak çok değil 25 düşürerek ve hız ayarlarında oynama yaparak daha az ısınır bir şekilde çalışmasını sağlam aklıma gelmişken de söyleyeyim sistemi 2k da kullanıyorum 1080p de yük hem işlemciye biniyor hem de ekran kartını yeterli besleyemeyip darboğaza sebep olabiliyor

Son düzenleme:
Geri