- Bütçe
- 160000
Herkese selam, eskidiğini düşündüğüm bilgisayarımı değiştireceğim, yeni PC toplama süresince bir çok farklı araştırma ile kendime bir bilgisayar oluşturdum. Uyumluluğu konusunda emin olmak istediğim ve 2k,4k görüntü kalitesinde oyunlarda ki performansları sizce nasıl olur bilmek istediğim için bu konuyu açmak istedim. Şuanda oluşturduğum bileşenler şu şekilde ;
İşim gereği de kullancağım bir sistem olacak fakat CPU'yu veya ekran kartını kullancak tarzda(Excel,Matriks,FX Plus,Algoritma kullanılmadan) işlemler olmadığı için çok önem göstermedim fakat oyun oynarken de bu uygulamalar nasıl çalışır bilmek isterdim tabi ki. Oyun kısmına gelince 1080P oyunları oynuyorum fakat var olan bilgisayarımdan kaynaklı 4k ve 2k oyunlara pek ilgim yoktu. Şu anda fikrim de bu konuda biraz değiştiği için bu şekilde bir toplama yapmayı düşünüyorum. Gereksiz bulduğunuz bileşen varsa, eklemek istediğiniz bilgileri keyifle dinlemek isterim.
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D Soket AM5 5.2GHz
- Anakart: MSI MAG X870E TOMAHAWK
- Bellek: GSKILL 48GB (2x24GB) Trident Z5 Royal Silver RGB DDR5 8400MHz CL40
- Ekran Kartı: Zotac Gaming Geforce Rtx 5080
- Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R 4x140mm
- SSD: Samsung 1TB 980 PRO ve Samsung 1TB 990 PRO w/Heatsink
- Güç Kaynağı: MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W
- Soğutma Sistemi: THERMALTAKE TH420 V2
İşim gereği de kullancağım bir sistem olacak fakat CPU'yu veya ekran kartını kullancak tarzda(Excel,Matriks,FX Plus,Algoritma kullanılmadan) işlemler olmadığı için çok önem göstermedim fakat oyun oynarken de bu uygulamalar nasıl çalışır bilmek isterdim tabi ki. Oyun kısmına gelince 1080P oyunları oynuyorum fakat var olan bilgisayarımdan kaynaklı 4k ve 2k oyunlara pek ilgim yoktu. Şu anda fikrim de bu konuda biraz değiştiği için bu şekilde bir toplama yapmayı düşünüyorum. Gereksiz bulduğunuz bileşen varsa, eklemek istediğiniz bilgileri keyifle dinlemek isterim.