Saç dökülmesi genetikmi yoksa başka birşeyden kaynaklımı

Weftly

80+
Reaksiyon skoru
27
Selamlar iyi forumlar ilk öncelikle şunu söyliyeyim zaten randevu aldım hastaneye gideceğim yani fikrinizi sormak istedim saçlarım seyrekleşti ama garip bişey yani günlük hayatımda çok farketmiyorum ışığın altında belli oluyor tepede seyrelme veya incelme var bilmiyorum saç çizgisinde açılma yok çocukluğumdaki fotoğraf ile karşılaştırdım hala aynı denilebilir vitamin değerlerim yerlerdeydi 1 sene b12 ve d vitamini takviyesi aldım iğneli ve ağır damlalarla o zamanlar çocuk olduğum için bunalmıştım bırakmıştım. Geçenlerde 20 kilo verdiğim için bi kan testi vereyim sıkıntı varmıdır diye sağlık ocağında kan testi verdim biliyorsunuz ki hepsine bakmıyor ama b12 ve folik asit dip çıktı yani örneğin 100 olması gerekiyorsa normali 7 genetik olarakta şöyle baba tarafında hiç kel yok babam 50 yaşını geçti hafif tepede seyrelme oldu onunda büyük ihtimal sigaradandır anne tarafı öyle değil maalesef 4 dayım var 3ü kel ama dedem kel değil hepsinde biraz yaşta var tabi bundan 5 sene önce saçları sağlamdı kel dediğime bakmayın öyle parlak kel değil hepsi seyrek diyim kel olmaktan korkmuyorum fakat merak ediyorum ne bileyim bu genetikmidir yoksa vitaminlerden kaynaklımıdır ayrıca belki bu yazıyı bundan 10 sene sonra biri aynı şeyi yaşar ve kel olup olmadığımı sorarsa diye anı olarak bırakmak istedim. siz ne düşünüyorsunuz merak ettiğiniz vitamin değerleri veya durum varsa cevaplayabilirim

ayrıca eklemeyi unuttum b12 damlası içtim 1 tane sol tarafımdaki seyrelme gitti denilebilir artık ışık altındada orası açık görünmüyor ilaçtan önce böyle değildi belki psikoloji bilmiyorum ama hala daha pencereden ışık vurunca webcamde saç dipleri görünüyor

b12 ve folik asit dip çıktı
kanka bunlar saçı çok etkiliyor takviye olarak alabilirsin hap şeklinde ama b12 iğnesi yüzde 50 60 emilim sağlıyor hapı anca yüzde 10 sana kalmış
ayrıca kullandığın sampuan da iyi olmalı market şampuanlarını bırak bence ya vichy dercos kırmızı kutu şampuanı kullan ya da yves deneybilrsin daha sağlıklı

illa bu linklerden almak zorunda değilsin ucuza nerden bulursan al
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok takmamaya bakcan kanka saç açılmadıysa hala bi umut var sakin kal umursama saçı sadece takviyelerini al şampuanını düzgün kullan yeter
fön vurma gerekirse duştan sonra havluyla kurut sonra peçeteyle tampon yap

bunlar saç dökülmeni yavaşlatır ama genetikte olduğu için yaşlanınca dökülür

kanka bunlar saçı çok etkiliyor takviye olarak alabilirsin hap şeklinde ama b12 iğnesi yüzde 50 60 emilim sağlıyor hapı anca yüzde 10 sana kalmış
ayrıca kullandığın sampuan da iyi olmalı market şampuanlarını bırak bence ya vichy dercos kırmızı kutu şampuanı kullan ya da yves deneybilrsin daha sağlıklı

çok takmamaya bakcan kanka saç açılmadıysa hala bi umut var sakin kal umursama saçı sadece takviyelerini al şampuanını düzgün kullan yeter

eyw knk denerim teşekkürler devlet saç analizi yapıyormu bilgin varmı

birde ben damla olarak kullandım onun emilimi kaç

eyw knk denerim teşekkürler devlet saç analizi yapıyormu bilgin varmı

birde ben damla olarak kullandım onun emilimi kaç
ikisi hakkında bilgi sahibi değilim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular