Neler Yeni

Saç dökülmesi için bıttım sabun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Aslan akbey
Saçlarım ince telli ve yağlı bir yapıya sahip. Bir gün yıkamasam ikinci gün çok dökülüyordu. Birkaç sene bazen 2 günde bir, bazen günlük, bazen de hafta da bir yıkadığım için saçlarım seyrekleşti. Ben de ailemin de baskılarına dayanamayarak bıttım adı verilen sabun ile gün de 2 sefer yıkamaya başladım. Ama saçlarımı yıkadığım da bazen az dökülüyor, bazen de çok dökülüyor gibi hissediyorum. Ellerimle saçlarımı karıştırdığım da nadiren bir tek saç teli gelebiliyor. Bıttım sabunu bırakıp bu akşamdan itibaren her gün tek sefer yıkama şeklin de eski kullandığım şampuana dönsem daha çok dökülür mü ya da saçlarımın yapısına zarar vermiş olur muyum?

klavalier

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Hasan Sertaç Yiğitoğlu
Bıttım sabunu daha çok egzama ve kepek için kullanılıyor hocam. Ben birkaç yıl önce kullanmıştım başta egzama ve kepeği kesmişti ve saçlarımı da sert fırça gibi yapıyordu. Sonrasında sanki saçlarım bağışıklık kazandı ve egzama kepek yeniden başladı bıttım sabunu işe yaramaz hale geldi.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,132
İsim
Lokman Doğan
saçta egzama filan var mı yani kabuk tutuyor mu ? öncelikle şampuanlar durdurmaz dökülmeyi en fazla geciktirir çünkü genetiksel bir olay iç hastalık da olabilir cildiyeye gidip kan tahlili ver eksik değer var mı kontrol etsin , şampuan ise kaliteli kullan market şampuanları olmasın

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
veysel
Saçlarım ince telli ve yağlı bir yapıya sahip. Bir gün yıkamasam ikinci gün çok dökülüyordu. Birkaç sene bazen 2 günde bir, bazen günlük, bazen de hafta da bir yıkadığım için saçlarım seyrekleşti. Ben de ailemin de baskılarına dayanamayarak bıttım adı verilen sabun ile gün de 2 sefer yıkamaya başladım. Ama saçlarımı yıkadığım da bazen az dökülüyor, bazen de çok dökülüyor gibi hissediyorum. Ellerimle saçlarımı karıştırdığım da nadiren bir tek saç teli gelebiliyor. Bıttım sabunu bırakıp bu akşamdan itibaren her gün tek sefer yıkama şeklin de eski kullandığım şampuana dönsem daha çok dökülür mü ya da saçlarımın yapısına zarar vermiş olur muyum?
minoxidile geçmeni öneriyorum saç dökülme karışıtı bir şampuan ikisi yeterli olur bende dökülmeyi engelledi artı çok saçımı çıkardı artı derma roller kesin kullanın ama bunu ne zaman bırakırsanız 1 ay sonra saçlarınız yeniden dökülücektir. yan etkisi bende olmadı alerjim de yoktu

Knispel

80+ Bronze
Cildiyeye git eğer dökülme genetikse DHT bloklamaktan başka çaren yok. Yaşın kaç bilmiyorum ama 21 ve üstüyse Finasterid kullanman lazım.
Minoksidil tek başına kısa süreliğine işe yarar sonra saçlar tekrar dökülür çünkü minoksidil DHT'yi engellemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,668
Üyeler
164,716
Son üye
nezamanbitertahmini
Top Bottom