Neler Yeni

Saçımdaki sorundan nasıl kurtulabilirim

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,591
İsim
Kgn
Aynısı yıllardır vardı saçımı kazıttım her şey ortaya çıktı eczaneye gidip bi ilaç gibi bir şey verdi kafama sürdüm sonra özel şampuan çok şükür sorunu çözdüm bu şekilde
Saçı 0-1 vurdurup kurtulmak istiyorum ama kestirmekte bir yandan istemiyorum değişik bir ikilemdeyim

BunHero79

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Emre

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
hocam aynısı bende de vardı headen shoulders'ın özel bir şampuanını kullanmamı söyledi doktor kullanmaya başladım başlayalı kafamda ne kepek ne de bahsettiğiniz şeyden kaldı
muhtemelen aynı sorunu yaşıyodum sizinle hocam yine de doktora görünmek en iyisi
şampuan bu hocam

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Selamlar.Kafamda saçlarımın köklerinde filan şu değişik kepeğe benzer şeylerden var.Seboreik Dermatit olduğunu düşünüyorum filan.Ama bununla ilgilimi bilmiyorum ama yine kafamın bazı yerleri yara kabuğu gibi oluyor ve saç orada çıkmıyor.Kafamla oynuyorum alışkanlıkta oldu psikolojikmi neyse kaşıyorum filan ama rahatlıyorum kaşıdığım için aynadan bakarken sol kulak tarafında yine bir kanlı yara olmuştu bende ne yapıyım ne ediyim uğraştım onun ile ve sonuç olarak aynada baktığımda oradaki saçların gittiğini gördüm.Evde bunları kapatmanın bir yolu filan varmıdır? veya kendimi saçımla oynamayı nasıl engelleyebilirim
Merhaba,

Aynı sorunla yaklaşık 10 senedir müzdaribim. Egzema tarzı bir şey ve kaşıdıkça rahatlatıyor. Uzun zamandır yok fakat nedenini zamanla kendi gözlemlerimle buldum.

Dikkat etmen gereken 3 şey var;

1- Gerekenden fazla şampuan kullanma. Saçının her yeri görünmeyecek kadar köpürmesine gerek yok. Saçını 2 defa şampuanla. İlki sırf kaba kiri, yağı yok etmek için. İkincisi saç tellerinin temizliği için.

2- Banyoda fazla vakit geçirme ve saçını iyice yıka. Yıka derken bahsettiğim şey kafanı kazırcasına değil. Suyla iyice durula. Banyoda fazla vakit geçirmen ise kafa derisini yumuşatacağı için kuruyunca deri dökülmesine yol açacaktır.

3- En önemlisi bence bu. Terlediğinde fırsatın varsa, terin kurumadan gidip hemen bi duş al. 3 4 dk sürüyor bir duş. Üşenme ve o terden arındır kendini.

Ben bu 3 şeye dikkat ederek yaklaşık 3 senedir bu durumu kontrol altında tutuyorum. 1 2 gün duşa girmediğimde o terleme ile tekrar aynı sorun meydana geliyor. Dikkat edersem aksatmazsam hiç bir sorunum yok. 1 hafta dene dediklerimi. Farkı göreceksin.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ilık su ile yıkayın saçınızı ve saçınıza iyi gelen şampuanı bulun ve hiç değiştirmeyin.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Ketoral diye bir şampuan var, belki faydası dokunur. Normal şampuan gibi kullanıyorsun. Benim işime yaramıştı. Bu arada bu dertden muzdarip ne çok insan varmış forumda :D Kansere bile tedavi bulacaklar, bi şuna bulamadılar. Neyse dediğim gibi bu şampuana bir göz at, eczanelerde 15-20TL gibi bir fiyata satılıyor.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Ketoral diye bir şampuan var, belki faydası dokunur. Normal şampuan gibi kullanıyorsun. Benim işime yaramıştı. Bu arada bu dertden muzdarip ne çok insan varmış forumda :D Kansere bile tedavi bulacaklar, bi şuna bulamadılar. Neyse dediğim gibi bu şampuana bir göz at, eczanelerde 15-20TL gibi bir fiyata satılıyor.

Sorma ya bende bile var yağ gibi bir sey saçta birikiyor uyuz ediyor insanı bir kere tirnakladim kepek sandim ilk başta ama yok degil çok can sıkıcı bir durum

Orhanaygun41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Orhan Aygün
İlgilendiği Kategoriler
2.EL PC ALIŞ-SATIŞ VE PC TOPLAMA konularına etiketleyebilirsiniz.
Steam
https://s.team/p/ckgf-kndf/VRFNVGJG
Discord
orhanaygun#3804
Hocam ben de de var çözümünü ise hala bulamadım.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Sorma ya bende bile var yağ gibi bir sey saçta birikiyor uyuz ediyor insanı bir kere tirnakladim kepek sandim ilk başta ama yok degil çok can sıkıcı bir durum
Sormayın hocam, ortaokulda az çekmedim bu lanet şeyden. Sırf bu yüzden kapşonlu giyiyordum okulda hep, hocalardan laf yiyordum sürekli. Özgüvenini falan çok kırıyor insanın. Doktora vs. de gittim, hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Ketoral diye bi şampuan kullanmaya başladım, yardımı oldu baya saolsun 1 senedir. Lâkin yüzde falan çıkınca sıkıntı oluyor. Ayrıca bu şampuanlar vs. geçiçi çözümler. 1 hafta kullanmayınca tekrar çıkmaya başlıyor malesef.
Ek olarak dermovate diye bir saç losyonu var, bunun da çok faydasını görebilirsiniz arkadaşlar. İsterseniz bir bakın. Eczanelerde 15-20TL'ye falan satılıyor.
Not: Yüzünüzde de çıkıyorsa bu dermovate yarımcı olabilir. Ben kullandım, baya geçirdi. Lâkin deiğim gibi bunların hepsi geçii çözümler. 1 hafta kullanma, gene çıkıyor.
1625956111874.png

Son düzenleme:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Teşekkürler:)

Teşekkürler kurutuyorum ama kuruduktan sonra tekrardan gözüküyor :(

Teşekkürler :) kanama olmuyor ve haklısın bi tame şampuan verdilerdi oda maalesef fazla işe yaramadı bu aralar filan her tarafta gözüken bıttım sabununu filan kullamıyorum ama bir şey oluyormu o bile anlaşılmıyor

Şampuanların fazla bi etkisini göremedim :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısır döngüye giriyorum o zaman Egzama var diye strese giriyorum strese giridiğmden egzamaya oluyor sonsuz kısır döngü(Bob Marley Faruk geldi aklıma :,(

Kafama kolonya döküyorum o kadar yani :O
Kafana değil eline bile döksen alerji yapma ihtimali var ciddi tıbbi görüşlerle yazıyorum bunu. tanıdığım bir doktor söylemişti.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Saçınızda kepek varsa eczanede satılıyor konazol dü adı yanlış hatırlamıyorsam kırmızı kapaklı beyaz şişe şampuanda kırmızı kepem mepek kalmıyo 2 kere yıkadıkan sonra bende sıfır kaldı.Çok memnun kaldım

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
en mantıklısı cilt doktoruna gitmek olur bence

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,591
İsim
Kgn
hocam aynısı bende de vardı headen shoulders'ın özel bir şampuanını kullanmamı söyledi doktor kullanmaya başladım başlayalı kafamda ne kepek ne de bahsettiğiniz şeyden kaldı
muhtemelen aynı sorunu yaşıyodum sizinle hocam yine de doktora görünmek en iyisi
şampuan bu hocam
Teşekkürler adamlar yine paraya vurmak için 190 lira koymuş saçmalık resmen
Merhaba,

Aynı sorunla yaklaşık 10 senedir müzdaribim. Egzema tarzı bir şey ve kaşıdıkça rahatlatıyor. Uzun zamandır yok fakat nedenini zamanla kendi gözlemlerimle buldum.

Dikkat etmen gereken 3 şey var;

1- Gerekenden fazla şampuan kullanma. Saçının her yeri görünmeyecek kadar köpürmesine gerek yok. Saçını 2 defa şampuanla. İlki sırf kaba kiri, yağı yok etmek için. İkincisi saç tellerinin temizliği için.

2- Banyoda fazla vakit geçirme ve saçını iyice yıka. Yıka derken bahsettiğim şey kafanı kazırcasına değil. Suyla iyice durula. Banyoda fazla vakit geçirmen ise kafa derisini yumuşatacağı için kuruyunca deri dökülmesine yol açacaktır.

3- En önemlisi bence bu. Terlediğinde fırsatın varsa, terin kurumadan gidip hemen bi duş al. 3 4 dk sürüyor bir duş. Üşenme ve o terden arındır kendini.

Ben bu 3 şeye dikkat ederek yaklaşık 3 senedir bu durumu kontrol altında tutuyorum. 1 2 gün duşa girmediğimde o terleme ile tekrar aynı sorun meydana geliyor. Dikkat edersem aksatmazsam hiç bir sorunum yok. 1 hafta dene dediklerimi. Farkı göreceksin.
Teşekkürler.
1.için zaten fazla şampuan kullanmıyorum,sıkıntı olmaz.
2.fazla vakit geçirmeyi bende fazla sevmiyorum ama iyice yıkıyarak çıkıyorum
3.Dışarı fazla çıkmadığımdan terlemiyorum ama yinede bunun için teşekkürler :)
Ilık su ile yıkayın saçınızı ve saçınıza iyi gelen şampuanı bulun ve hiç değiştirmeyin.
Sormayın hocam, ortaokulda az çekmedim bu lanet şeyden. Sırf bu yüzden kapşonlu giyiyordum okulda hep, hocalardan laf yiyordum sürekli. Özgüvenini falan çok kırıyor insanın. Doktora vs. de gittim, hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Ketoral diye bi şampuan kullanmaya başladım, yardımı oldu baya saolsun 1 senedir. Lâkin yüzde falan çıkınca sıkıntı oluyor. Ayrıca bu şampuanlar vs. geçiçi çözümler. 1 hafta kullanmayınca tekrar çıkmaya başlıyor malesef.
Ek olarak dermovate diye bir saç losyonu var, bunun da çok faydasını görebilirsiniz arkadaşlar. İsterseniz bir bakın. Eczanelerde 15-20TL'ye falan satılıyor.
Not: Yüzünüzde de çıkıyorsa bu dermovate yarımcı olabilir. Ben kullandım, baya geçirdi. Lâkin deiğim gibi bunların hepsi geçii çözümler. 1 hafta kullanma, gene çıkıyor.
Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler :) Bir şampuana bağlı kalamıyorum maalesef yani aldığım şampuanlarda yine sıkıntı oluyordu çıktığımda.Şu an bıttım sabunu kullanıyorum ama yine duştan filan çıktığımda saçı kuruladıktan birkaç dakika sonra tekrardan gözükmeye başlıyor :( . Bu şampuanlardan da denedim aldım da ama yine iyi bir sonuç vermedi

Kafana değil eline bile döksen alerji yapma ihtimali var ciddi tıbbi görüşlerle yazıyorum bunu. tanıdığım bir doktor söylemişti.
Doğrudur valla ama ne yapalım çaresizlik gibi bir şey :(

Top Bottom