Saçın uzamasını ürünlerle çok fazla değiştiremezsin çünkü genetiktir saçın uzaması fakat saçın sağlıklı uzamasını sağlayabilirsin ilk olarak şampuan ve saç kremini kendine uygun şekilde seçmelisin sadece şampuan kullanmak saçı yıkar ve kurutur saçın doğal yapısı gereği hafif nemli kalması önemlidir o yüzden saçına uygun saç kremi kullanım saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur.İkinci faktör her gün saç yıkamak saçı temizlemez aksine kurutur ve sertleştirir 2 günde saç yıkamak idealdir çok soğuk suyla değil çok sıcak suyla da değil ılıktan biraz sıcak su kullanman saçın temizlenmesine ve saç derisinin nefes almasına yardımcı olur.Duştan çıktıktan sonra hemen saç kurutma veya fön makinasıyla saçı kurutmak doğru bir yöntem değildir ilk olarak saçındaki suyu güzelce havluyla durulaman gerekiyor çünkü ıslak saçı kurutursan o su saçında kurur ve saçların kuru olmasına sebebiyet verir.Güzelce duruladıktan sonra saçı besleyici yağlar bunlar zeytinyağı olur (orijinal),argan yağı olur sarımsak yağı olur vs. kullanarak saçın ihtiyacı olan nemi saça kazandırırsın.Diğer faktör beslenme sağlıklı beslenmek her şeyi etki ettiği gibi saçların uzamasına ve sağlıklı olmasına tabi ki katkı sağlar.Bence en önemli faktörlerden birisi berber veya kuaför saç uzatmak demek hunharca saçı salıp doğal halinde uzatmak demek değildir her ay gerekli yerlerinden kırparak güzelce kestirerek saçın açılıp daha da güçlü olmasına faydası çoktur.Berber seçiminde kesinlikle iyi bir berbere gitmek ve bu berbere sürekli gitmek her zaman iyidir çünkü saçını tanır ve ona göre bir kesim yapar.Bunlar sana önerebileceğim şeyler benim de saçım uzundu kestirdim şu an tekrar uzatıyorum her uzatmada çok daha güzel ve sağlıklı saçlarım var.