HoYeon Jung
80+ Gold
- Katılım
- 5 Ocak 2021
- Mesajlar
- 5,544
Arkadaşlar oruçluyum ve artık yeter. Kusura bakmayın biraz saçmalayabilirim. Başlıkta da gördüğünüz gibi bir atom tost yapacağız. Sahurda yapıyorum ve ben beğeniyorum. Hemen tarife geçelim. Ondan önce malzemeleri sayalım:
1 tam lavaş
2 tane yumurta (İsteğe bağlı 1 de olabilir.)
1 tane tost makinesi
Biraz kaşar
Biraz sucuk
Biraz sosis
Biraz tereyağı
İsteğe bağlı istediğiniz baharat (Ben pul biber kullandım)
İsteğe bağlı domates
Şimdi yapılışı anlatayım.
Malzemeleri hazırlarken lavaşımızı ısıtalım hafiften. Sonra lavaşımızı tosttan alalım ve tostun üzerine yumurtaları kıralım. Sonra baharatları ekleyip biraz karıştırdıktan sonra bekleyelim. Çok fazla kalmasın yanar falan. Ona dikkat edelim. Sonra hazır olduktan sonra lavaşımıza koyuyoruz. Koyduktan sonra lavaşımızı tost makinesinin üzerine alıyoruz ve yukarıda yazdığım malzemeleri ekliyoruz. Bunların hepsi isteğe bağlıdır ancak kaşar, sucuk, tereyağı ve baharat olmazsa olmaz. Bu tarifi somun ekmeğe de yapabiliriz. Malzemeleri ekledikten sonra bir güzel tosta basıyoruz. Tabi basmadan önce her tarafına bir güzel tereyağı sürün, içine de ekleyebilirsiniz biraz. Tadı kötü olmaz. Uzun süre basın. Ama dikkat ettin, çok beklemeyecek ama bekleyecek. Yani siz anlamışsınızdır. O kıvamı yakalayacaksınız. Sonra ekmeği tosttan alıp, kesin. Bir güzel dilimi havaya kaldırın ve o kaşarın akışını görün. Sahurda çok güzel oluyor. Tadı çok hoş ve çok hızlı yapıldığı için öneririm. Kahvaltıda, ve arada bir canımız isteyince acayip güzel oluyor. Tekrardan belirteyim, oruçluyum ve başım çok ağrıyor. Şuanda bu tostu gömmek istiyorum. Bugün sahurda yiyeceğim. Yarın sabah tekrar konu açıp tadını sizlere söylerim. Tabi aranızda yapanlar olursa onlarda bizle paylaşsın. Tarifimiz bu kadardı. Yaptığım boşu dinlediğiniz için teşekkürler.
1 tam lavaş
2 tane yumurta (İsteğe bağlı 1 de olabilir.)
1 tane tost makinesi
Biraz kaşar
Biraz sucuk
Biraz sosis
Biraz tereyağı
İsteğe bağlı istediğiniz baharat (Ben pul biber kullandım)
İsteğe bağlı domates
Şimdi yapılışı anlatayım.
Malzemeleri hazırlarken lavaşımızı ısıtalım hafiften. Sonra lavaşımızı tosttan alalım ve tostun üzerine yumurtaları kıralım. Sonra baharatları ekleyip biraz karıştırdıktan sonra bekleyelim. Çok fazla kalmasın yanar falan. Ona dikkat edelim. Sonra hazır olduktan sonra lavaşımıza koyuyoruz. Koyduktan sonra lavaşımızı tost makinesinin üzerine alıyoruz ve yukarıda yazdığım malzemeleri ekliyoruz. Bunların hepsi isteğe bağlıdır ancak kaşar, sucuk, tereyağı ve baharat olmazsa olmaz. Bu tarifi somun ekmeğe de yapabiliriz. Malzemeleri ekledikten sonra bir güzel tosta basıyoruz. Tabi basmadan önce her tarafına bir güzel tereyağı sürün, içine de ekleyebilirsiniz biraz. Tadı kötü olmaz. Uzun süre basın. Ama dikkat ettin, çok beklemeyecek ama bekleyecek. Yani siz anlamışsınızdır. O kıvamı yakalayacaksınız. Sonra ekmeği tosttan alıp, kesin. Bir güzel dilimi havaya kaldırın ve o kaşarın akışını görün. Sahurda çok güzel oluyor. Tadı çok hoş ve çok hızlı yapıldığı için öneririm. Kahvaltıda, ve arada bir canımız isteyince acayip güzel oluyor. Tekrardan belirteyim, oruçluyum ve başım çok ağrıyor. Şuanda bu tostu gömmek istiyorum. Bugün sahurda yiyeceğim. Yarın sabah tekrar konu açıp tadını sizlere söylerim. Tabi aranızda yapanlar olursa onlarda bizle paylaşsın. Tarifimiz bu kadardı. Yaptığım boşu dinlediğiniz için teşekkürler.