Neler Yeni

Samsung 1TB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3300MB)

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Laptop içinde soğutucusuz şekilde yaptığım Stres testinde 60 dereceyi geçmiyor 970 Evo Plus. Piyasada ısınma sorunu var diyebileceğimiz en son model bu bence :)
Geleni ben de test ettim bende de ısınmıyor ama bu ısınma durumu birçok etkene bağlı. İnternette 970 Evo plus için de ısınıyor diye şikayetler var Reddit vs yazabilirsin onlarca konu var. Ama özetle şöyle diyebiliriz. Aşırı sorun oluşturacak bir ısınma meydana gelmiyor. Test için laptoba taktım. KC3000 var onda boşta 29 derece bu 36 dereceydi ki windows kc3000'e kuruluydu bu boştaydı :) Bu arada PCI 3.0 kullanıyorum KC3000'i mecbur. Anakart pci4 desteği yok. İleride masaüstü alınca ona takacağım bundan çıkarıp.

Ama 980 pro ve 990 modellerinde kronik sorunlar olduğu söyleniyor +ısınma.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Ömer Murat KARACA
Geleni ben de test ettim bende de ısınmıyor ama bu ısınma durumu birçok etkene bağlı. İnternette 970 Evo plus için de ısınıyor diye şikayetler var Reddit vs yazabilirsin onlarca konu var. Ama özetle şöyle diyebiliriz. Aşırı sorun oluşturacak bir ısınma meydana gelmiyor. Test için laptoba taktım. KC3000 var onda boşta 29 derece bu 36 dereceydi ki windows kc3000'e kuruluydu bu boştaydı :) Bu arada PCI 3.0 kullanıyorum KC3000'i mecbur. Anakart pc4 desteği yok. İleride masaüstü alınca ona takacağım bundan çıkarıp.

Ama 980 pro ve 990 modellerinde kronik sorunlar olduğu söyleniyor +ısınma.
Tamamen tahmin yürüteceğim saçma da gelebilir; Samsung SSD'lerde uyku modu var. Eğer SSD'de herhangi bir işlem yapmıyorsan kendini uyutuyor. Bu sayede Crystal Disk Info gibi programlarda "şu kadar çalıştı" gibisinden toplam çalışma saati ilerlemiyor, ömrünü uzatıyor. Bu kendini uykuda tutma durumu sıcaklığı arttırıyor olabilir. Sonuçta ne kapalı ne açık tam arafta tutmaya çalışıyor bellekleri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
G2'nin en büyük sıkıntısı ısınma ve sağlık sorunu. ısınmayı hadi cözersiniz ama sağlık sorunu kafada büyük soru işareti bırakıyor, ben olsam iade edip 970 evo alırdım. Öğlen Trendyol 1200 TL'ye sattı bu modeli kaçırdık malesef.
Hocsm sağlık sorunu sata kioxialarda var g2lerde yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kioxia G2 şuan elimde daha kutusunu açmadım, bir tane de 970 EVO Plus sipariş ettim ama gerek var mı diye düşünüyorum hala.
Aralarında okuma yazma değerleri dışında performansı etkileyecek çok fark bulamıyorum. Sıcaklık etkeni var ama genelde kasam serin çalışıyor Kioxia 60 ı geçmez diye düşünüyorum.
Sen ne diyorsun?
Hocsm ikisi de dramlı aralarında ki fark hız sadece. Kioxia g2 bence. 2300tl vereceğime 2 tane g2 alırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
M. Ali ARSLAN
kioxia baz versiyon ile g2 yi karıstırmayalım. g2 bence piyasadaki dramli en fp urun. laptopta yedekleme birimi olarak 2tb aldım. hic durmadan uzun sureli teste tabi tuttugumda ısı 70ı gecebiliyor. fakat dakikalarca zorlamanın sonucu zaten bu olabilir bilemiyorum. yukardaki videodaki gibi bir ısı dagıtıcı bakır blok nerden temin edilir acep

windows icin alınacaksa 970 pro veya gene knoxia plus g2 tercih edilebilir. dun plus g2 windows icin almıstım, bu indirimi gorseydim 970 proyu alırdım muhtemelen

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Hocsm sağlık sorunu sata kioxialarda var g2lerde yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocsm ikisi de dramlı aralarında ki fark hız sadece. Kioxia g2 bence. 2300tl vereceğime 2 tane g2 alırım
G2 rezaletdi hocam. Taktım Windows kurdum boşta 55 60 derecede çalışıyor. Yük altında 79 dereceyi gördü. Kasa fanlarını turboya alınca 10 derece düşüyor ama soğutmak için bir SSD yi 4 tane kasa fanını mı yıpratıcam. Acayip fazla ısınıyor. 970 Evo Plus aldım bu G2 kadar ısınmıyor. Bir tane de çinden SSD soğutucu aldım gelince onu da takınca daha soğuk çalışıcak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
G2 rezaletdi hocam. Taktım Windows kurdum boşta 55 60 derecede çalışıyor. Yük altında 79 dereceyi gördü. Kasa fanlarını turboya alınca 10 derece düşüyor ama soğutmak için bir SSD yi 4 tane kasa fanını mı yıpratıcam. Acayip fazla ısınıyor. 970 Evo Plus aldım bu G2 kadar ısınmıyor. Bir tane de çinden SSD soğutucu aldım gelince onu da takınca daha soğuk çalışıcak.
Ssd soğutucu ile düşer hocsm. 1000 TL'ye dramli m2 nvme ssd alıyoruz böyle şeyler dert edilecek şeyler değil. 1k lik ssdyi 2 katından fazla fiyatlı rakibi ile karsilastirdiginizin dikkatini çekerim

ruvhart

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ersin
beyler ssd aldım kurdum, içi boş fakat 161 mb kullanılıyor gözüküyor sizde böyle bir durum var mı?

YazılımKafa

80+ Gold
BENCE GÜZEL FİYAT İHTİYACI OLAN DEĞERLENDİREBİLİR
Daha geçen gün bu fiyatlara 980 pro satılıyordu. Bence alınmaz

profestur

80+
kioxia baz versiyon ile g2 yi karıstırmayalım. g2 bence piyasadaki dramli en fp urun. laptopta yedekleme birimi olarak 2tb aldım. hic durmadan uzun sureli teste tabi tuttugumda ısı 70ı gecebiliyor. fakat dakikalarca zorlamanın sonucu zaten bu olabilir bilemiyorum. yukardaki videodaki gibi bir ısı dagıtıcı bakır blok nerden temin edilir acep

windows icin alınacaksa 970 pro veya gene knoxia plus g2 tercih edilebilir. dun plus g2 windows icin almıstım, bu indirimi gorseydim 970 proyu alırdım muhtemelen
hocam exceria pro hakkında bilgin var mı iş görür mü 2tb versiyonu var kasadan çıktı

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler

YazılımKafa

80+ Gold

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler

YazılımKafa

80+ Gold
Bunun tam 1 gün öncesi de 1245mi ne fiyata trendyol sattı ondan aldık biz. Bugün de hepsiburada 1242tl ye satmış ama hemen bitmiş. Bu da iyi fiyattı ama.
Çok iyi fiyatlarmış. Ben Samsung t7 nin 500gb lığı 1500 e aldım. Dahiliyle cidden çok farkediyor fiyatlar

Top Bottom