Ben bu ürünü alıp iade ettim, uzak durun;
1 - normalde anti glare kaplama %25 tutulurken bu modelde %50 yapılmış ekrana vazelin sürülmüş gibi gözüküyor. Özellikle beyaz renkte çok belli oluyor.
2- adaptive sync açıkken overdrive değiştiremiyorsun, en iyi od ayarı fastest iken AS açıkken seçilmiyor ve standarttan daha kötü bir od uyguluyor. Detaylarına rtings de bakabilirsiniz. Bu arada diğer tüm markalar AS açıkken OD değiştirmeye izin veriyor fason üretilen türk markaları dahil ama samsung böyle saçma bir kısıtlmaya gitmiş.
3-dp 1.4 desteklemiyor, dp 1.2 mevcut. 1.2 nin bantgenişliği 2k 180hz için yetersiz ancak DSC ile 2k 180hz verebiliyor.
4- Bu sorun herkesde olmayabilri ama araştırdım samsung monitorlerde bu sorunu yaşayan çok varmış. monitor bios ve boot ekrankarını atlayıp sadece windows da görüntü geliyor yani biosa giremiyorsunuz. Ben dp ile 4070 e bağlamıştım.
5-Tek bir joistik koymak yerine hayatımda gördüğüm en sert 5 tuşu koymuşlar, osd de dolaşmak işkence. Adaptive sync açıp kapamak için menuye girmek zorundasınız. AS hep açık kullancam derseniz ise yukarda belirttiğim gibi en iyi od seçeneğine fastest ı kullanamıyorsunuz. Ayrıca Monitorun windows yazılımı yok, OSD yi yani o tuşları kullanmak zorundasınız.