RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,081
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Çok uzun okumadım diyorsanız sadece almayın.
----------------------------------------------------------------------
3200 TL'ye bulunabilen CHG70 monitörü hala çok sık öneriliyor. Epey'den özelliklerine bakarsak:
Monitörde yok yok. HDR600, 600 cd/m2 parlaklık, Quantum Dot, %125 sRGB desteği, local dimming... Bunlar bir monitörde en az 6000 lirada birleşebilir. Peki bu monitör neden bu kadar ucuz?
1) Stand
Herhalde bu standın ne kadar iyi (!) olduğunu söylemeye gerek yok.
2) İlk HDR oyuncu monitörü olması ve eski olması
Monitör 2016'da çıkmış ve 1 ay sonra 2021'e geçeceğiz. Neredeyse 5 yıl olacak ve bu monitör hala satılıyor. Eski bir seri ve yenileri (G5-G7-G9) ile arasında çok fark var. Eski ürün almanın ilk dezavantajı ürünün desteğinin olmaması. Artık yazılım desteği sona ermiş bir ürün bence alınmamalı. İkinci dezavantajı ise eski panel kullanılıyor ve ilk deneme buydu.
3) Local dimming kötü ve görüntüyü batırıyor
YouTube'da bununla ilgili birçok video var:
Arka ışık local dimming'in kötü olması nedeniyle çok kötü dağılıyor.
4) Rakiplerine göre görüntü kalitesi kötü
Vatan'a gittiğimde bunu diğer monitörlerle karşılaştırmıştım, o Quantum Dot'a takılmayın gerçekten diğer rakip monitörlerden kötü görüntüsü var.
5) Monitördeki sorunlar
Bu ürün kronik sıkıntılı ve internette her yerde bulabilirsiniz.
Özellikle ekranda çizgilerin çıkması:
Bunun birçok örneğini burada görebilirsiniz:
Bu panelle ilgili bir sıkıntı değil, bu ürüne özel sıkıntı. Alanlarda aldıktan bir süre sonra bu sorun oluşmaya başlıyormuş.
Son attığımda genel olarak monitördeki sorunların hepsi görülüyor. Bazılarında ekran ısınınca geçiyormuş, bazılarında geçmiyormuş, bazılarında uyku modundan sonra oluyormuş vs. Sorun çok genel. Sırf bu yüzden bile almanızı tavsiye etmem. Kimse hayrına ucuz ürün yapmaz...
----------------------------------------------------------------------
3200 TL'ye bulunabilen CHG70 monitörü hala çok sık öneriliyor. Epey'den özelliklerine bakarsak:
Samsung LC27HG70QQMXUF (C27HG70) (C27HG70QQM) Monitör
Samsung LC27HG70QQMXUF (C27HG70) Monitör C27HG70QQM detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
Monitörde yok yok. HDR600, 600 cd/m2 parlaklık, Quantum Dot, %125 sRGB desteği, local dimming... Bunlar bir monitörde en az 6000 lirada birleşebilir. Peki bu monitör neden bu kadar ucuz?
1) Stand
Herhalde bu standın ne kadar iyi (!) olduğunu söylemeye gerek yok.
2) İlk HDR oyuncu monitörü olması ve eski olması
Monitör 2016'da çıkmış ve 1 ay sonra 2021'e geçeceğiz. Neredeyse 5 yıl olacak ve bu monitör hala satılıyor. Eski bir seri ve yenileri (G5-G7-G9) ile arasında çok fark var. Eski ürün almanın ilk dezavantajı ürünün desteğinin olmaması. Artık yazılım desteği sona ermiş bir ürün bence alınmamalı. İkinci dezavantajı ise eski panel kullanılıyor ve ilk deneme buydu.
3) Local dimming kötü ve görüntüyü batırıyor
YouTube'da bununla ilgili birçok video var:
Arka ışık local dimming'in kötü olması nedeniyle çok kötü dağılıyor.
4) Rakiplerine göre görüntü kalitesi kötü
Vatan'a gittiğimde bunu diğer monitörlerle karşılaştırmıştım, o Quantum Dot'a takılmayın gerçekten diğer rakip monitörlerden kötü görüntüsü var.
5) Monitördeki sorunlar
Bu ürün kronik sıkıntılı ve internette her yerde bulabilirsiniz.
Özellikle ekranda çizgilerin çıkması:
Bunun birçok örneğini burada görebilirsiniz:
Odyssey G6 27 inch G65B QHD Gaming Monitor | Samsung US
Discover the latest features and innovations available in the 27 inches Odyssey G65B QHD 240Hz 1ms HDR600 Gaming Hub 1000R Curved Gaming Monitor. Find the perfect Monitors for you!
www.samsung.com
Son attığımda genel olarak monitördeki sorunların hepsi görülüyor. Bazılarında ekran ısınınca geçiyormuş, bazılarında geçmiyormuş, bazılarında uyku modundan sonra oluyormuş vs. Sorun çok genel. Sırf bu yüzden bile almanızı tavsiye etmem. Kimse hayrına ucuz ürün yapmaz...
Son düzenleme: