Va panellere büyük bir ön yargı var (ghosting muhabbeti) ancak istisna modellerde var. G65b, neo g7, neo g8, mag275cqrf qd, neo g9, 25g3zm, 25m2n3200w, q27g3xmn, q27g40xmn, h27e22 ve m27t20 gibi modellerde ghosting bazılarında çok az bazılarında da normal birinin fark etmeyeceği düzeyde.
Yani üst düzey rekabetçi veya tüm gün rekabetçi oynayanlar haricinde tolere edilebilir performans gösteriyorlar. Buna karşılık ips’ten kat kat yüksek kontrast oranı ve siyahlar elde edebiliyorsunuz. Bu da daha iyi görüntü kalitesi demek, ayrıca bu saydığım gibi kaliteli va paneller zaten geniş renk gamutuna sahip.
Amaç hız ise zaten ips daha mantıklı ancak görüntü kalitesine önem veriyorsanız ve bütçeniz varsa “kaliteli” va paneller>ips monitörlerden üstün.
G6 G65b incelemesi istiyorum çünkü hem marka bilindik hemde tr de çok popüler olan bir model. Va diyince ön yargılı olmayanların gözü kapalı önerdiği modellerden birisi. @Abdullah Hacıgül
Forumlarda ben dahil başka arkadaşlarda rehber/incelemelerini yaptı. Bu monitör incelenmeyi hak ediyor. 2k 180hz ips parasına satılıyor. Tizen işletim sistemi, wifi, bluetooth, hoparlör vb özellikleri var.
www.technopat.net
www.technopat.net
techolay.net
Yani üst düzey rekabetçi veya tüm gün rekabetçi oynayanlar haricinde tolere edilebilir performans gösteriyorlar. Buna karşılık ips’ten kat kat yüksek kontrast oranı ve siyahlar elde edebiliyorsunuz. Bu da daha iyi görüntü kalitesi demek, ayrıca bu saydığım gibi kaliteli va paneller zaten geniş renk gamutuna sahip.
Amaç hız ise zaten ips daha mantıklı ancak görüntü kalitesine önem veriyorsanız ve bütçeniz varsa “kaliteli” va paneller>ips monitörlerden üstün.
G6 G65b incelemesi istiyorum çünkü hem marka bilindik hemde tr de çok popüler olan bir model. Va diyince ön yargılı olmayanların gözü kapalı önerdiği modellerden birisi. @Abdullah Hacıgül
Forumlarda ben dahil başka arkadaşlarda rehber/incelemelerini yaptı. Bu monitör incelenmeyi hak ediyor. 2k 180hz ips parasına satılıyor. Tizen işletim sistemi, wifi, bluetooth, hoparlör vb özellikleri var.
Rehber: Samsung G65B tercih edilir mi?
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz.
-----
Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim.
UFO GHOSTİNG TESTİ
Overdrive (Tepki süresi): standart.
Not: Diğer ayarların kötü olduğunu hem kendim test ettim hem de GTID testinden tepki süresi cihazıyla yapılan ölçümleri izleyerek tatbik ettim. Dolayısıyla paylaşmıyorum. İstek olursa atarım yine de.
Testte...
-----
Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim.
UFO GHOSTİNG TESTİ
Overdrive (Tepki süresi): standart.
Not: Diğer ayarların kötü olduğunu hem kendim test ettim hem de GTID testinden tepki süresi cihazıyla yapılan ölçümleri izleyerek tatbik ettim. Dolayısıyla paylaşmıyorum. İstek olursa atarım yine de.
Testte...
- Fantastiktürk
- Cevaplar: 108
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
İnceleme: Samsung Odyssey G6 27"
Merhaba öncelikle, uzun bir monitör serüvenin sonunda karar verip aldığım Samsung Odyssey G6'nın incelemesini yapmak istedim. Türkçe olarak rehber bulunmadığı için ve forumda zaman zaman önerilen bir monitör olduğundan incelemesini yapıyorum. Teknik Özellikler: VA Panel, QHD, 27", 240 HZ ve 1...
Rehber: Hangi Samsung Odyssey G serisi monitörler alınabilir?
Merhaba, bugün forumda sık sık yapılan bir yanlışı düzeltmek için kısa ve net bir konuya açıklık getirmek için bu rehberi açmış bulunuyorum. Bildiğiniz gibi Samsung'un Odyssey isminde monitör serisi bulunmakta, bu serinin içinde de G3, G4, G5, G6, G7, G8 ve G9 gibi pek çok model bulunmakta...