Neler Yeni

Samsung Galaxy S20 FE Snapdragon 10.999,00TL

BU FİYATA ALINIR - ALINMAZ ?

• ALINIR

Oylar: 70 57.9%
  • ALINMAZ

Oylar: 51 42.1%

• Oy kullanan toplam üye
    121

Penguen

80+ Silver
Ne demek sertifikası alınmaması normal :ROFLMAO: Benim 2 3 senede bir telefona verilen parayı çöpe atacak param yok. Penguen kardeş suya dayanıklı parçayı bilmem de su geçirmeyen pc var sen paradan haber ver. Bu yüzden korunum önemli. Yaşanılan yerin nemi az olsa dediğin bir nebze mantıklı olabilir de misal Rize , Giresun , Ordu , Muğla , Antalya , Antakyada yaşayan biri için ne olacak buna kesin bir cevabın var mı ? Garantiyi bir kenara bırak hiç bir marka toz ve sıvı temasıyla ilgili garanti vermiyor. Önemli olan zaten burada verdiği güvendir. Bu konuda vereceği güven de sertifikaya bağlıdır çünkü standarttır. Dayanım konusunda sana 2 sene yetiyorsa sorun yok sen ikna olmuşsun demektir. 3. sene sorun verse senin için okey demek ki. 6 senedir 1 kere servise götürmedim ben telefonumu. Sertifika konusuna gelince evet ücretli ama bunu toplam satacağın fiyata yansıtacak olsan 1$ bile çıkmaz. Şirketler yüzbinlerce satıyor bu ürünlerden sence bu fiyata ne kadar yansıyabilir ?
Mantık dışı düşüncelerini kendine saklamanı tavsiye ederim.
2022 yılında akıllı telefon satış rakamları şu şekilde sıralandı:
  1. Samsung: 264 milyon (yüzde 22)
  2. Apple: 228 milyon (yüzde 19)
  3. Xiaomi: 156 milyon (yüzde 13)
  4. Oppo: 108 milyon (yüzde 9)
  5. Vivo: 108 milyon (yüzde 9)
Şirket tam anlamıyla o korumayı yapmış olsa o sertifikayı da almaz mı sadece 1 saniye düşün. Bir suya soktum çıkardımla test olmaz.
Stratocaster senin söylediğin de markaya güvenmeyi tercih etmekten başka bir şey değil. Daha ürün piyasaya sürüleli 1 yıl olmuş ne görmeyi bekliyordun acaba ?
Güzel kardeşim, şundan 5-10 sene önce IP sertifikalı telefon sayısı çok azdı. Kaç tanesi nemden bozuldu? Rize'de 10 sene önce hiç telefon kullanan yok muydu? Bu insanların telefonu her ay nemden bozuluyor da bizim mi haberimiz yok? Bilgisayarlarda da suya geçirmezlik sertifikası yok, televizyonlarda da, onlar bozuluyor mu nemden? Rize'de bi buzdolabı, televizyon 10 sene dayanmıyor mu?

Bak sana örnek, kendi kullandığım telefon da olan Mi 10T. Sertifikası yok. İngilizcen olduğunu sanmıyorum ama çeviriyle okursun. Özellikle 2. Videoyu izleyebilirsin. Sertifikası olmamasına rağmen su geçirmiyor. Bildiğin suyun içine de atıyor, hortumla su da döküyor adam.

Madem su geçirmiyor, bu adam niye sertifika almıyor? Kutudan şarj aletini, kulaklığı bile çıkarttı adamlar. Milyonlarca telefon satıyorlar, sertifika onlara telefon başına 0,5$ olsa senelere vurduğumuzda milyonlarca dolar zarar edecek. Milyonlarca doları cebine koymak yerine niye sertifikaya versin? Sana saçma geliyor ama maliyet düşürme diye bir şey var, 1 kuruş bile yıllara vurduğunda büyük paralar ediyor ve şirketler bunu abartıyor da. Adam maliyet düşürmek için termal padi az koyuyor, ekran kartı ısınıyor diyelim.

Bu kafayla çok yaşamazsın, haberin olsun. Kendine dikkat et.

Edit: Al YouTube'da su testi de var, videonun başında direkt. Sallamadan önce az araştırsanız.

Son düzenleme:

ufubo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Ufuk Bircan Özkan
Cihaz mükemmel fiyattan çıkınca illa bir eksik aranır zaten. Bu fiyata daha iyisi varsa onu almalıyız zaten ama yok. Su ve toza dayanıklı değil diye böyle bir ekrandan, performanstan, hızlı şarjdan, arka kameradan vazgeçilmez.
Yoo, geçilir. Ben vazgeçtim. :) Almıyorum.

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Güzel kardeşim, şundan 5-10 sene önce IP sertifikalı telefon sayısı çok azdı. Kaç tanesi nemden bozuldu? Rize'de 10 sene önce hiç telefon kullanan yok muydu? Bu insanların telefonu her ay nemden bozuluyor da bizim mi haberimiz yok? Bilgisayarlarda da suya geçirmezlik sertifikası yok, televizyonlarda da, onlar bozuluyor mu nemden? Rize'de bi buzdolabı, televizyon 10 sene dayanmıyor mu?

Bak sana örnek, kendi kullandığım telefon da olan Mi 10T. Sertifikası yok. İngilizcen olduğunu sanmıyorum ama çeviriyle okursun. Özellikle 2. Videoyu izleyebilirsin. Sertifikası olmamasına rağmen su geçirmiyor. Bildiğin suyun içine de atıyor, hortumla su da döküyor adam.

Madem su geçirmiyor, bu adam niye sertifika almıyor? Kutudan şarj aletini, kulaklığı bile çıkarttı adamlar. Milyonlarca telefon satıyorlar, sertifika onlara telefon başına 0,5$ olsa senelere vurduğumuzda milyonlarca dolar zarar edecek. Milyonlarca doları cebine koymak yerine niye sertifikaya versin? Sana saçma geliyor ama maliyet düşürme diye bir şey var, 1 kuruş bile yıllara vurduğunda büyük paralar ediyor ve şirketler bunu abartıyor da. Adam maliyet düşürmek için termal padi az koyuyor, ekran kartı ısınıyor diyelim.

Bu kafayla çok yaşamazsın, haberin olsun. Kendine dikkat et.

Edit: Al YouTube'da su testi de var, videonun başında direkt. Sallamadan önce az araştırsanız.
Yüzlerce kanıt bulabilirsin bana sormana gerek yokta sorun sende ikna olamıyorsun insanların görüşlerine saygı göstermeye. Mantıklı düşünüp doğru hesapta yapamadığın için sana bir şey de anlatmaya ve göstermeye çalışmıyorum artık. Ne hâlin varsa öyle , bakarsın işine. İnsanlar hakkındaki bom boş yorumlarını kendine sakla. Aramızda kendini müneccim hissedenler oluyor dönem dönem. Bir etiket koyulması lazım da bu arkadaş onlardan biri değil ona koymayın.

Son düzenleme:

Penguen

80+ Silver
Yüzlerce kanıt bulabilirsin bana sormana gerek yokta sorun sende ikna olamıyorsun insanların görüşlerine saygı göstermeye. Mantıklı düşünüp doğru hesapta yapamadığın için sana bir şey de anlatmaya ve göstermeye çalışmıyorum artık. Ne hâlin varsa öyle , bakarsın işine. İnsanlar hakkındaki bom boş yorumlarını kendine sakla. Aramızda kendini müneccimler hissedenler oluyor dönem dönem. Bir etiket koyulması lazım da bu arkadaş onlardan biri değil ona koymayın.
Telefon suya dayanıklı diyoruz anlamıyorsun, devam kocum sen de bloksun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
furkan dogan
Amazondan hiçbir kredi kartımla taksit yapamıyorum 3'te olmuyor 12'de bilmediğim bir şey mi var ?

ironglam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Çağrı
banka üzerinden mi yapamıyorsunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim