Ghosting denilen şey tam olarak ne
Sadece panel lede alakalı değil diye biliyorum monitörün gecikme oranı hertz oranıyla çok alakasızsa ghosting oluyor sanırsam yanlışım varsa düzeltinHocam şöyle ki fareyi hareket ettiriyorsunuz arkasından farenin izleri geliyor ya bu ghosting çok fazla iz oluyorsa ghost çoktur. Va panellerde kesinlikle olan bir şey.
Benim laptop ips ekran mouse oynatirken iz çıkıyor o windowsun özelliği değil mi? İmleç arkasında hoş bir iz bırakarak ilerliyorHocam şöyle ki fareyi hareket ettiriyorsunuz arkasından farenin izleri geliyor ya bu ghosting çok fazla iz oluyorsa ghost çoktur. Va panellerde kesinlikle olan bir şey.
Örnek olarak fareyi verdim hocam Bunu oyun oynarken görsellerin iz gibi arkadan gelmesi diyeyim daha iyi anlamanız için.Benim laptop ips ekran mouse oynatirken iz çıkıyor o windowsun özelliği değil mi? İmleç arkasında hoş bir iz bırakarak ilerliyor
Sonuna kadar katılıyorum.Alıp 1 ms diye havalara girdiğiniz çoğu monitör en az 30-40 msMs olarak sorun yok piyasada 1 ms diye geçen çoğu monitör mprt yani orijinal 1 ms değil panel olarak markadan markaya değişiyor kalite va panel olupda mis gibi olan monitörler de var ghosting den kusturanda bu monitörü hiç bilmiyordum nasıl biseydir çok emin değilim