Çözüldü✓ Sandisk SSD alınır mı?

Sergeant Cross

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
335
Sandisk SSD alınır mı? Bazıları zamanla perfonmansı düşer diyor. Doğru mudur?

Zamanla her ssd nin performansi duser
Yok mesela crucial ve samsung'un da performansı da düşer biliyorum. Samsung kullanan arkadaşım 6 yıl oldu laptopunda hiç performans düşüklüğü görmedi. İşte en azından bir 3/4 yıl dayanır mı Sandisk SSD plus?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Özellikle Sandisk'in çok kısa sürede performansı düştüğünü söylüyorlar.

Yok mesela crucial ve samsung'un da performansı da düşer biliyorum. Samsung kullanan arkadaşım 6 yıl oldu laptopunda hiç performans düşüklüğü görmedi. İşte en azından bir 3/4 yıl dayanır mı Sandisk SSD plus?

3-4 yıl dayancağını pek sanmıyorum

Hangi model?

3-4 yıl dayancağını pek sanmıyorum
Peki Kingston dayanır mı? Minimum 2/3 yıl.

O SSD sıkıntılı, WD Green veya Blue bakabilirsin bütçeyi biraz arttırabilirsen.

kingston güzel mir marka dayanır

O SSD sıkıntılı, WD Green veya Blue bakabilirsin bütçeyi biraz arttırabilirsen.
Arkadaşlar birde olayın şu boyutu var. Kiminin sisteminde sürücü birleştirme otomatik açık oluyor ve bu gerçekten ssd sağlığını düşürüyor. Sürücü birleştirme açık olan ve olmayan sıfır ssdlerde bunu gözlemledim.

Hocam ssd konusunda ben de epey bir araştırdım Samsung haricinde neredeyse tüm markalara negatif yorumlar yapılmış. Bana kalırsa bu biraz da kullanıma göre değişiklik gösteriyor. Ne kadar fazla yazma/okuma yapılırsa ona eş değer sağlığında da azalma oluyor ssd'nin. Kimisi 3 yıl kimisi 4 yıl kimisi 6 yıl. Bu yuzden çok da sıkmadım kendimi 1 TB Kioxia sata ssd aldım kendime. Hali hazırda m.2'sini kullanıyorum zaten bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Artık bunu deneyip gözlemleyeceğim.

Hocam ssd konusunda ben de epey bir araştırdım Samsung haricinde neredeyse tüm markalara negatif yorumlar yapılmış. Bana kalırsa bu biraz da kullanıma göre değişiklik gösteriyor. Ne kadar fazla yazma/okuma yapılırsa ona eş değer sağlığında da azalma oluyor ssd'nin. Kimisi 3 yıl kimisi 4 yıl kimisi 6 yıl. Bu yuzden çok da sıkmadım kendimi 1 TB Kioxia sata ssd aldım kendime. Hali hazırda m.2'sini kullanıyorum zaten bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Artık bunu deneyip gözlemleyeceğim.
Samsungunda kötü ssdsi var.Marka değil modele bakacaksın ssd alırken.

Crucial bx500 kronik sorunlu bir ssd iken mx500 s tier sata ssd mesela

Geri