Yakın zamanda VRAM arızalı R9 280 kart satın aldım. Birçok test sonucu kart VRAM kullanımı 2900 MB'lara gelince (kart kullanımı %100'e yaklaşınca) artifact sorunu yaşayıp sistem donup siyah ekran veriyor. Başta çekirdek ve VRAM hızlarını underclok edip düşük performansta olsa bile kullanabileceğimi düşünüyordum lakin sorunun clok hızlarında değil VRAM kullanma miktarının artmasından kaynaklandığını keşfettim. Soruya gelecek olursak bu kartın kullandığı VRAM miktarını 2200 MB civarlarında kısıtlayabilmenin yolu nedir acaba?
Not: Arızalı kart alınır mı? Boşa para vermişsin, o kart düzelmez çöpe at tarzı cevaplar demezseniz sevinirim. Üstte dediğim gibi ucuza aldığım ve önceki kartım çok ama çok eski bir şey olduğu için performansta kayıp yaşamam önemli değil. Amacım sorun yaşamadan kartı kullanabilmek ve oyun oynayabilmek.
Not: Arızalı kart alınır mı? Boşa para vermişsin, o kart düzelmez çöpe at tarzı cevaplar demezseniz sevinirim. Üstte dediğim gibi ucuza aldığım ve önceki kartım çok ama çok eski bir şey olduğu için performansta kayıp yaşamam önemli değil. Amacım sorun yaşamadan kartı kullanabilmek ve oyun oynayabilmek.