Neler Yeni

Sapphire Rx 5700 XT Nitro Undervolt

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berk CÜSTAN
Arkadaşlar merhaba hayırlı ramazanlar...
Başlıkta yazan kartı kullanıyorum. Amd 20.2.2 sürücüsü yüklü sıkıntısız çalışıyor kart. Fan çalışma ayarını düzenledim sadece. Undervolt yapmalı mıyım sizce voltaj ayarı falan yaparsam ne olur? Yapmazsam ne olur?
Sürücüsünün verdiği voltaj frekans ayarı şu şekilde
Adsız.png

Sağ tarafta fan ayarını ben yaptım. Eğer kötü diyorsanız onada öneri sunabilirsiniz ama sol tarafta voltaja dokunmadım.. Sizce ne diyorsunuz??

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Dostum eğer aşırı ısınma gibi bir derdin yoksa undervolt da yapma fan hızıyla da oynama. Fabrika çıkışlı hali en iyisidir. Isı değerlerin aşırıya kaçarsa tavsiye alıp ona göre fan hızını değiştirir veya undervolt yapabilirsin. Ama bence şuan öyle bir derdin yok ve bu yaptıklarına da gerek yok.
Zaten sorunsuz kullanıyorum dediğine ve kart da nitro serisi olduğuna göre ısınma sorunu olmamalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berk CÜSTAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum eğer aşırı ısınma gibi bir derdin yoksa undervolt da yapma fan hızıyla da oynama. Fabrika çıkışlı hali en iyisidir. Isı değerlerin aşırıya kaçarsa tavsiye alıp ona göre fan hızını değiştirir veya undervolt yapabilirsin. Ama bence şuan öyle bir derdin yok ve bu yaptıklarına da gerek yok.
Zaten sorunsuz kullanıyorum dediğine ve kart da nitro serisi olduğuna göre ısınma sorunu olmamalı.
Kartın sıcaklığı 70 gelince fanlar 1100 rpm de dönüyordu fabrika ayarında bende o yüzden biraz arttırdım. Şimdi daha iyi serin serin oldu 10 15 derece daha düşürdü fan ayarı. Ama voltaja dokunmadım herhangibir sorun yok..

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Kartın sıcaklığı 70 gelince fanlar 1100 rpm de dönüyordu fabrika ayarında bende o yüzden biraz arttırdım. Şimdi daha iyi serin serin oldu 10 15 derece daha düşürdü fan ayarı. Ama voltaja dokunmadım herhangibir sorun yok..
70 derece gayet normal dostum. Fanları hemen öldürme derdinde misin anlamadım ? Kart sıcaklığına göre fan hızını kendi ayarlar zaten. Fabrika ayarlarına dönmeni tavsiye ederim. Zaten çok ses de yapar bu şekilde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berk CÜSTAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
70 derece gayet normal dostum. Fanları hemen öldürme derdinde misin anlamadım ? Kart sıcaklığına göre fan hızını kendi ayarlar zaten. Fabrika ayarlarına dönmeni tavsiye ederim. Zaten çok ses de yapar bu şekilde.
Ozaman bir şeye dokunmadan devam edelim dostum teşekkür ederim tavsiye için..

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Fatih ÖKSÜZOĞLU
Aynı karta sahibim pubg de 80 görüyorum ne diyosun normal mi kral bu karta ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,280
Üyeler
163,633
Son üye
westerman
Top Bottom