Sapphire RX 7700 XT Pulse 11335-04-20G 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı

AXCNBZ

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar selamlar, Elimde Shapphire RX 7700TX ekran kartı var termal bakımını yeni yaptım fakat resimdeki gibi GPU ile GPU Hot spot arasında 20+ derece kadar fark olmaktadır. (resmin üstündeki GPU daki 2 farklı sıcaklık görünüyor.
Bu durumun normal karşılayanlar da var anormal diyende sizce bu durumun normali nedir? Önerilere açığım.

kullandığımı termal macun Artic MX-4.
termal padlar daha tezeydi değiştirmedim, macunu da yeteri kadar sürdüm.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-10-11 saat 16.58.48_f77f14e9.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-11 saat 16.58.48_f77f14e9.webp
    629.5 KB · Hit: 34
Normal

MX6 veya PTM7950 ile tekrar dene bence normalin çok az üzerinde gibi çok sorun görünmüyor

Mx6 aldım ama sürmedim henüz, değişiklik olmaz sanırım sürsemde?
Denemeye değer bence MX6 daha katı oldugu için daha uzun ömürlü ayrıca MX4' e göre çok daha uzun hatta ama o bile 3-4 ay sonra sıcaklık artışı yaşatmaya başlar

Denemeye değer bence MX6 daha katı oldugu için daha uzun ömürlü ayrıca MX4' e göre çok daha uzun hatta ama o bile 3-4 ay sonra sıcaklık artışı yaşatmaya başlar
yoğunluk farkından olabilir belkide ama demeye çalışacağım. teşekkür ederim

Yeni Mx 6 model macun da var onu kullansam o zaman değişen olmayacak gibi değilmi hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mx6 aldım ama sürmedim henüz, değişiklik olmaz sanırım sürsemde?
bendede aynı ekran kartı var 64 derecenin üstüne cıkmıyor bazen pubg oynuyorum fanları bile dönmüyor o derece

en son 2k stres testi yaptım 30 dk sıcaklık 64 hot spot 88 dereceydi
Evet bendeki değerlere benzer sizin ekran kartınında hayırlısı olsun ben düşürmeye çalıştım anlaşılan normali bu anlaşılan

Geri