Neler Yeni

Sapphire yamuk lehim

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Wattman genel bir AMD yazılım sorunu. Üreticiyle alakası yok, 3-4 kez karşılaştım 2 ayda.
Msi aftwrbrunwr ile voltaji arttirman lazım sanırım galiba oyle çözülüyor ya da tam tersi de olabilir ama bu sorun wattmanda bir ayarla oynayınca oluyor sanırım.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Msi aftwrbrunwr ile voltaji arttirman lazım sanırım galiba oyle çözülüyor ya da tam tersi de olabilir ama bu sorun wattmanda bir ayarla oynayınca oluyor sanırım.
Hiç ayarıyla oynamadım. Nedenini bilmiyorum, hiç araştırmadım. Ama uzun süredir olmuyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Milletimizde şöyle bir algı var. Bu hepimizde var. Tanınmış "biri" önermiyorsa o marka katiyen kötüdür. Ahmet, Mehmet'in iyi demesi kesinlikle önemsizdir. Tanınmış biri kötü diyorsa kötüdür.

FreakyXd

80+ Silver
Milletimizde şöyle bir algı var. Bu hepimizde var. Tanınmış "biri" önermiyorsa o marka katiyen kötüdür. Ahmet, Mehmet'in iyi demesi kesinlikle önemsizdir. Tanınmış biri kötü diyorsa kötüdür.
Recep baltas önermiyor

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

FreakyXd

80+ Silver

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Evet UV de yaptım ddu ile sürücü kaldırdım yeri geldi güvenlik moda girdim zaten Yeni sistem toplucam

Wattman hatası tanımı genel olarak şöyle:

Kartı üreten firmanın dengesiz bir şekilde MHz arttırması ve MHz voltaj dengesini yakalayamaması.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii Recep Baltaş abimiz bu sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Arkadaşlar sapphire kartlar sorunluysa Abdullah abi niye sistem toplarken kullanıyor?
O sistemlerde de millet sorun yasayabiliyordu mesela 100 dereceye çıkabilen bir xfx modeli kullanmıştı forumda birinin yaşamadığı sorun kalmamisti el captianda hatta toshiba m2 ile team sata3 ssd ile de tonla sorun yaşayan olmuştu ve recep baltas 10 yillik tevrubesiyle hep ayni sorunları en fazla cikaran marka sapphire diye hd serisinden beridir önermiyor

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
hocam o smd dirençler elle yapılmıyor makinelerle lehimleniyor o yüzden sıkıntı değil
msı da olsa asus da olsa illa yamuk lehim olur
ben en çok smd dirençlerde yamuk lehim görüyorum

FreakyXd

80+ Silver
Wattman hatası tanımı genel olarak şöyle:

Kartı üreten firmanın dengesiz bir şekilde MHz arttırması ve MHz voltaj dengesini yakalayamaması.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii Recep Baltaş abimiz bu sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu söylüyor.
artık umrumda değil. 2080s toplucam zaten.

İkinci bir sebep de bu kartların RMA oranları. İngilizce bilenler bu kaynağa göz atabilir: Huge list of failure rates on PC components (French, but I translated nearly everything) - General Discussion - Linus Tech Tips

Gene Sapphire vakalımış. @intel pentium

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,748
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen