Ya üstündeki etiketten belli dandik olduğu 30k etmez, 60 yıllıkta olsa kaliteli olanların markası logosu amblemi falan olur. Şey gibi elinde Toros var 100 yıllıkta olsa değeri ne kadar artar 100 yıllık bir Mercedes değeri beklememek lazım.
Herkes saçma sapan bilgiler vermiş hiç birinin dediği de ne tam doğru ne de tam yanlış diyemem ama saçmalayanlar da var.
Birinci olarak elindeki şişenin şu an kara bosa değeri sağlam ve 40 45 yıldan fazla isa ortalama değeri 7 bin dolar ila 9.500 dolar arası değişiyor fakat bu değerlere satmak için şarabın yanında yapım bilgisi ve belgesi, tam olarak müür tarihi, kim veya hangi firma tarafından yapılma bilgisi gibi genel bilgiler gereklidir ki orjinalliği doğrulansın.
Gördüğüm kadarıyla çatlak var dedin ve bu çatlak sebebi ile değeri çok fazla düşecektir.
Belgelerinin de olmadığını sayarsak orjinalliği doğrulanmayacağı için 1200 dolar ila 1600 dolar arası bir değere tekabul ediyor.
Senin yerinde olsam bunu satmam ve bu deneyimi tammaı ile tecrübe edinmek için kullanır ve içmeyi tercih ederim. Sebebi de şudur ki bu şarap ülkemizde hiç bir değeri olmayıp genel olarak daha çok kazakizstan ve gürcistan bölgesinde raabet gören bir türdür ve senin de bunu oraya gönderme gibi bir imkanın olmayacağı için en iyisi içmektir.
İçmende hiç bir problem yok fakat dikkat etmen gereken hususlardan birisi eğer ki mantarın dip kısmı kırmızımsı değil de tam siyah renk ise, mantarın en altı hariç yanlarında yaş var ise doğrudan çöpe at gitsin onu içersen miğde spazmı geçririrsin.
Eğer ki normal bir şekilde görünüyor ise iyi bir şekilde soğutup başlangıçta ufak yudumlar ile damak tadını bu eşsiz lezzete alıştırmalı ve bu şekilde içmeye devam etmelisin.
Eğer ki tadı çok sert ve kötü geliyor ise kesinlikle ama kesinlikle önermesem de bazı fransızlar yapar içersine siyah üzüm suyu koyabilirsin. (Saçma sapan dimes falan değil kendin üzümün suyunu sıkıp koymalısın.)
Bu şekilde güzel bir yemeğin yanında içebilir ve bu keyfi çıkartabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Söylemeyi unutmuşum elindeki şarap tam olarak 47 yıllık bilgin olsun.
Herkes saçma sapan bilgiler vermiş hiç birinin dediği de ne tam doğru ne de tam yanlış diyemem ama saçmalayanlar da var.
Birinci olarak elindeki şişenin şu an kara bosa değeri sağlam ve 40 45 yıldan fazla isa ortalama değeri 7 bin dolar ila 9.500 dolar arası değişiyor fakat bu değerlere satmak için şarabın yanında yapım bilgisi ve belgesi, tam olarak müür tarihi, kim veya hangi firma tarafından yapılma bilgisi gibi genel bilgiler gereklidir ki orjinalliği doğrulansın.
Gördüğüm kadarıyla çatlak var dedin ve bu çatlak sebebi ile değeri çok fazla düşecektir.
Belgelerinin de olmadığını sayarsak orjinalliği doğrulanmayacağı için 1200 dolar ila 1600 dolar arası bir değere tekabul ediyor.
Senin yerinde olsam bunu satmam ve bu deneyimi tammaı ile tecrübe edinmek için kullanır ve içmeyi tercih ederim. Sebebi de şudur ki bu şarap ülkemizde hiç bir değeri olmayıp genel olarak daha çok kazakizstan ve gürcistan bölgesinde raabet gören bir türdür ve senin de bunu oraya gönderme gibi bir imkanın olmayacağı için en iyisi içmektir.
İçmende hiç bir problem yok fakat dikkat etmen gereken hususlardan birisi eğer ki mantarın dip kısmı kırmızımsı değil de tam siyah renk ise, mantarın en altı hariç yanlarında yaş var ise doğrudan çöpe at gitsin onu içersen miğde spazmı geçririrsin.
Eğer ki normal bir şekilde görünüyor ise iyi bir şekilde soğutup başlangıçta ufak yudumlar ile damak tadını bu eşsiz lezzete alıştırmalı ve bu şekilde içmeye devam etmelisin.
Eğer ki tadı çok sert ve kötü geliyor ise kesinlikle ama kesinlikle önermesem de bazı fransızlar yapar içersine siyah üzüm suyu koyabilirsin. (Saçma sapan dimes falan değil kendin üzümün suyunu sıkıp koymalısın.)
Bu şekilde güzel bir yemeğin yanında içebilir ve bu keyfi çıkartabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Söylemeyi unutmuşum elindeki şarap tam olarak 47 yıllık bilgin olsun.
Herkes saçma sapan bilgiler vermiş hiç birinin dediği de ne tam doğru ne de tam yanlış diyemem ama saçmalayanlar da var.
Birinci olarak elindeki şişenin şu an kara bosa değeri sağlam ve 40 45 yıldan fazla isa ortalama değeri 7 bin dolar ila 9.500 dolar arası değişiyor fakat bu değerlere satmak için şarabın yanında yapım bilgisi ve belgesi, tam olarak müür tarihi, kim veya hangi firma tarafından yapılma bilgisi gibi genel bilgiler gereklidir ki orjinalliği doğrulansın.
Gördüğüm kadarıyla çatlak var dedin ve bu çatlak sebebi ile değeri çok fazla düşecektir.
Belgelerinin de olmadığını sayarsak orjinalliği doğrulanmayacağı için 1200 dolar ila 1600 dolar arası bir değere tekabul ediyor.
Senin yerinde olsam bunu satmam ve bu deneyimi tammaı ile tecrübe edinmek için kullanır ve içmeyi tercih ederim. Sebebi de şudur ki bu şarap ülkemizde hiç bir değeri olmayıp genel olarak daha çok kazakizstan ve gürcistan bölgesinde raabet gören bir türdür ve senin de bunu oraya gönderme gibi bir imkanın olmayacağı için en iyisi içmektir.
İçmende hiç bir problem yok fakat dikkat etmen gereken hususlardan birisi eğer ki mantarın dip kısmı kırmızımsı değil de tam siyah renk ise, mantarın en altı hariç yanlarında yaş var ise doğrudan çöpe at gitsin onu içersen miğde spazmı geçririrsin.
Eğer ki normal bir şekilde görünüyor ise iyi bir şekilde soğutup başlangıçta ufak yudumlar ile damak tadını bu eşsiz lezzete alıştırmalı ve bu şekilde içmeye devam etmelisin.
Eğer ki tadı çok sert ve kötü geliyor ise kesinlikle ama kesinlikle önermesem de bazı fransızlar yapar içersine siyah üzüm suyu koyabilirsin. (Saçma sapan dimes falan değil kendin üzümün suyunu sıkıp koymalısın.)
Bu şekilde güzel bir yemeğin yanında içebilir ve bu keyfi çıkartabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Söylemeyi unutmuşum elindeki şarap tam olarak 47 yıllık bilgin olsun.