Neler Yeni

Sarı sitede araç alım-satım yasaklansın

Juiclair0

80+ Silver
Satacak malı yoksa neyi satacak evini mi satsın? Böyle dar fikirli olmayın arkadaş!
6 tane arsamız var 4m değerinde çok paraya sıkıştık kredi çektik hallettik şuanda dardayız kredi ödüyoruz para araba satmadanda bir şekilde bulunuyor. öyle bir yasa çıkacak diye duydum bu arada şahıs yılda 2 kez üzerine araç alabilecek diye.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
6 tane arsamız var 4m değerinde çok paraya sıkıştık kredi çektik hallettik şuanda dardayız kredi ödüyoruz para araba satmadanda bir şekilde bulunuyor. öyle bir yasa çıkacak diye duydum bu arada şahıs yılda 2 kez üzerine araç alabilecek diye.
Herkes sizin gibi değil kardeşim asgari ücretli birini düşün tırnaklarıyla kazıya kazıya almış arabasını bir sıkıntı olsa ne yapacak o adam? Sen gelmişsin burada 4m değerinde arsam var diyorsun.

Juiclair0

80+ Silver
Herkes sizin gibi değil kardeşim asgari ücretli birini düşün tırnaklarıyla kazıya kazıya almış arabasını bir sıkıntı olsa ne yapacak o adam? Sen gelmişsin burada 4m değerinde arsam var diyorsun.
dostum asgari ücretle calısan birisi nasıl araba alacak :D

Juiclair0

80+ Silver
Alan var kardeşim. Sen benim demek istediğimi hala anlamadım neyse. Kapasite bu demek ki yapacak bir şey yok.
sen beni anlamadım dostum gelmişsin burada galericilerin suçu yok diyorsun elazığda zeytinlikte stoklanmış araç bulundu aynen kardeşim galericiler el mahkum fiyat yükseltiyor

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
sen beni anlamadım dostum gelmişsin burada galericilerin suçu yok diyorsun elazığda zeytinlikte stoklanmış araç bulundu aynen kardeşim galericiler el mahkum fiyat yükseltiyor
Kardeşim sen galerici adama kızacağına önce git bu ülkeyi yönetenlere kız. Dolar her dakika artıyor. Bayiler de zam yapmak için araçları bekletiyor. Ya da anlaştıkları kişilere el altından satıyorlar. Onlar da sıfır fiyatın üstünde satıyor. Gariban adam da gidiyor bayiye sıfır araç almak için 3-4 ay bekliyor. Ama bakıyor ki 4 ay sonra bunun fiyatı en az 200k artar diyor mecbur gidip ikinci elden alıyor.

Dolar aynı seviyede kalsa bu kadar olmaz ikinci eldeki artış.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
doların ekmeğini en çok yiyenler galerici abilerimiz :d
Hiç bir galerici fiyatların yükselmesini istemez eğer elinde araba yoksa. Düşük fiyattan aldıysa o farklı
Galerici 150 bin TL'ye aldığı arabayı 170e sattığın da bu çok kar olmuyor aslında. Çünkü alıcağı araç yine pahalandı. Galericiler de fiyatların düşmesini ister.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Kardeşim sen galerici adama kızacağına önce git bu ülkeyi yönetenlere kız. Dolar her dakika artıyor. Bayiler de zam yapmak için araçları bekletiyor. Ya da anlaştıkları kişilere el altından satıyorlar. Onlar da sıfır fiyatın üstünde satıyor. Gariban adam da gidiyor bayiye sıfır araç almak için 3-4 ay bekliyor. Ama bakıyor ki 4 ay sonra bunun fiyatı en az 200k artar diyor mecbur gidip ikinci elden alıyor.

Dolar aynı seviyede kalsa bu kadar olmaz ikinci eldeki artış.
Devletten izin alındıktan sonra vergi alınamz acil işi olanlardanbiter iş

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Şu gördüğün aracı 2017'de 2. el olarak 110.000₺'ye almıştık. Hem de elimizdeki 2007 Kia Cerato ile takasa girerek. Elimizdekine 33k sayıp bunu aldık. 110 - 33 = 77k'ya gelmiş oldu. En full paket. Şuan ise 420.000₺'den satılıyor. Anlamıyorum...
1639749136111.png

KlausM

80+ Silver
böyle bir çok site var hangi birisini yasaklasın devlet, hem açık piyasa bir şey diyemez devlet.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Alan olmasa bu fiyatlar bu kadar artmazdı. Yani sabit fiyat uygulaması da bir çözüm değil aslında.

bıraktım

80+ Bronze
Kimse kimsenin sattığı ürünün fiyatını karışamaz hükümet sıfır arac alırken 3 kat vergi almasa böyle sorunlar olmaz herkes gider sıfır alır ikinci ele rağbet azalır şuanki şartlarda enflasyon sürekli artıyor paramız sürekli eriyor o yüzden kimse elindeki malı ucuza vermek istemiyor çünkü geri alamıcagını biliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,458
Üyeler
164,674
Son üye
zeei
Top Bottom