Sata 3.0 SSD önerir misiniz?

Baya iyi duruyor. Ama ben diske windows kuracağım icin biraz daha hızlı eskiyebilir
Ben de eski laptopta sistem diski olarak 1-2 yıl kadar kullandım, şimdi kutu takıp bilgisayara USB'den bağlayarak kullanıyorum. Doğrusu Samsung almayacaksan ne alacağın çok da fark etmiyor, markası bilindik ve yönetim yazılımı olan bir SSD al geç bence, eski bilgisayara fazla yatırım yapmaya gerek yok.

Baya iyi duruyor. Ama ben diske windows kuracağım icin biraz daha hızlı eskiyebilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Katılıyorum o konuda. Ama daha ram alıp kasayı çerçeveyi ve menteşeleri de tamir ettireceğim icin totalde ne kadar tutar karşılayabilir miyim emin değilim. Öğrenciyim malum. Office işlerinde kasmasın donmasın yeterli benim için
Çok eskiyse fazla harcama yapman mantıklı olmaz. İdarelik al. Zaten office işleri yapacakmışsın. Rahat halledersin işlerini. Kioxia yeterli, RAM'i de 8 yap (Çok gerekmez belki ama destekliyorsa 16 da yapabilirsin). Çerçeve, menteşe de düzeltirsen kullanılacak bir hale gelir.

Çok eskiyse fazla harcama yapman mantıklı olmaz. İdarelik al. Zaten office işleri yapacakmışsın. Rahat halledersin işlerini. Kioxia yeterli, RAM'i de 8 yap (Çok gerekmez belki ama destekliyorsa 16 da yapabilirsin). Çerçeve, menteşe de düzeltirsen kullanılacak bir hale gelir.
Laptop 16 destekliyor mu bilmiyorum. İnternette bir yerde max 8 başka yerde max 16 yazıyor

Donanım özelliklerin nedir?
dün denedim ve oldu hocam ayrıca samsung ssd aldım arkadasların dediği gibi 0 sıkıntısız çalısıyor

tek sıkıntı işlemciden dolayı takılmalar oluyor ama yapıcak bir şey yok

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
dün denedim ve oldu hocam ayrıca samsung ssd aldım arkadasların dediği gibi 0 sıkıntısız çalısıyor

tek sıkıntı işlemciden dolayı takılmalar oluyor ama yapıcak bir şey yok
O takılmayı çözecek yolu biliyorum. En azından bende işe yaramıştı.

Çalıştır'ı açıp msconfig yazın ve tamam deyin. Çıkan pencerede önyükleme sekmesine girin. Ardından gelişmiş seçeneklere tıklayın. Sağda bellek üst sınırı seçeneğinin tikini aktif edin ve ne kadar ram taktıysanız onu 1024 ile çarpıp oraya o değeri girin. (Mesela 16 GB taktıysanız 16×1024=16384 edeceği için 16384 yazın)
Zaten tiki aktif ettiğinizde otomatik olarak en üst sınırı kendi de direkt yazabilir. Daha sonra tamam tamam deyip bilgisayarı yeniden başlatın.

Çalıştır'ı açıp msconfig yazın ve tamam deyin. Çıkan pencerede önyükleme sekmesine girin. Ardından gelişmiş seçeneklere tıklayın. Sağda bellek üst sınırı seçeneğinin tikini aktif edin ve ne kadar ram taktıysanız onu 1024 ile çarpıp oraya o değeri girin. (Mesela 16 GB taktıysanız 16×1024=16384 edeceği için 16384 yazın)
Zaten tiki aktif ettiğinizde otomatik olarak en üst sınırı kendi de direkt yazabilir. Daha sonra tamam tamam deyip bilgisayarı yeniden başlatın.
bu dahili gpu için ayrılmış bellek kullanımını mı arttırıyor

hocam 16384 yazıyorum ama kendi kendine 0 oluyor

Son düzenleme:
bu dahili gpu için ayrılmış bellek kullanımını mı arttırıyor

hocam 16384 yazıyorum ama kendi kendine 0 oluyor
16384 yazıp tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyor musunuz?

Görev yöneticisinden bakın. 16 GB yerine 15,7 gibi bir değer görünmesi lazım bu ayardan sonra.

Eğer olmazsa değeri kademeli olarak düşürerek en yüksek kullanım sağlayan noktayı bulmak lazım.
Değer (GB)Karşılığı (MB)
14 GB14 336 MB
14,5 GB14 848 MB
15 GB15 360 MB
15,5 GB15 872 MB
15,75 GB16 128 MB
.
.
.

Bu şekilde 14 GB'den başla kademeli olarak artarak dene. Ta ki ayar 0 olmayana kadar bu yükseltmeyi yap. Ayarın 0 olmadığı en yüksek nokta donmadan kullanabileceğin en fazla miktarı bellirleyecektir.

Son düzenleme:
16384 yazıp tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyor musunuz?

Görev yöneticisinden bakın. 16 GB yerine 15,7 gibi bir değer görünmesi lazım bu ayardan sonra.

Eğer olmazsa değeri kademeli olarak düşürerek en yüksek kullanım sağlayan noktayı bulmak lazım.
Değer (GB)Karşılığı (MB)
14 GB14 336 MB
14,5 GB14 848 MB
15 GB15 360 MB
15,5 GB15 872 MB
15,75 GB16 128 MB
.
.
.

Bu şekilde 14 GB'den başla kademeli olarak artarak dene. Ta ki ayar 0 olmayana kadar bu yükseltmeyi yap. Ayarın 0 olmadığı en yüksek nokta donmadan kullanabileceğin en fazla miktarı bellirleyecektir.
böyle oldu
Ekran Görüntüsü (1).webp

Geri