Neler Yeni

SATA SSD taktıktan sonra cihaz hafif sallantı yada küçük bir fıske ile kapanıyor

ellesaros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
Normalde Onboard bir hafıza birimi olan LENOVO 100S - 14IBR modelinde 32 GB hafıza olması nedeniye sorunlar yaşayan bir müşterim var. Normalde bu tarz cihazlarda bazılarında ekstra soket olabiliyor. Bu cihazda da m2 Soketi var ama taktığımda Windows o diskle yada kendi diskinde bile olsa cihaz kücük bir sallantıda kapanıyor. Sokette kısa devre olmasından şüphelendim. Ölçebilecek aletim yok. Normalde o tarz girişlere takılmayacağını biliyorum sevgili arkadaşlarım, bilgisayarcıyım ve bazen bunu kullanmamız gerekiyor. Çoğunlukla işe yarar ama bu sefer bir sorundan ötürü konuyu sizlere taşımak istedim. Meslektaşlarımdan da yanıt beklemekteyim. Ekstra aldığım SSD HP Marka bir laptopdan çıkma, çalışıyor başka cihazda test ettim böyle sorunları yok. Sağlık 100. Cihaz görüyor ve kullanabiliyor. Windows bile kurup denedim ama en küçük sallantıda gidiyor. Vidası sona kadar sıkılı, az gevşetip serbest bırakıp denedim yine aynı

Ekler

• IMG_5718.jpeg
    IMG_5718.jpeg
    2.4 MB · Hit: 21
  • IMG_5721.jpeg
    IMG_5721.jpeg
    2.3 MB · Hit: 20

Farex

80+ Silver
Sonuna kadar ittirdim olması gereken cizgide, sokette kısa devre olmasından şüphelendim ama ölçecek cihazım yok
O zaman kaboların biribirine değerek kısa devre yapma olasılığı var mı kablolarda açıklık lan bir yer varmıydı fotoğraf olsa detaylı incelerdim.

ellesaros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman kaboların biribirine değerek kısa devre yapma olasılığı var mı kablolarda açıklık lan bir yer varmıydı fotoğraf olsa detaylı incelerdim.
Kablolarda açıklık yok, ssd yi cıkartıp denediğimde cihaz kapanmıyor

ellesaros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normalde ekstra bir depolama birimi için bırakılan bir bölge, m2 sata destekliyor, soket tam uyumlu değil ama şuana kadar o cihazın yükseltmesinde sadece orası kullanılabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca m2 ssd girişi göremiyorum tam nereye takıyorsun?
bios piline en yakın sokete bakabilirsin

Farex

80+ Silver
Normalde ekstra bir depolama birimi için bırakılan bir bölge, m2 sata destekliyor, soket tam uyumlu değil ama şuana kadar o cihazın yükseltmesinde sadece orası kullanılabiliyor.

bios piline en yakın sokete bakabilirsin
Tam uygun olmadığı için zaten bunu yapıyordur. temas eden pinlerde oynama yaptığı için gidiyordur normal.

ellesaros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
Tam uygun olmadığı için zaten bunu yapıyordur. temas eden pinlerde oynama yaptığı için gidiyordur normal.
Daha öncede tam soket olmadığından mecbur takıyordum, onlarda bir sorun yoktu pinlerde bir kayma yok , tahminimce başka bir sorun olabilir

Farex

80+ Silver
Daha öncede tam soket olmadığından mecbur takıyordum, onlarda bir sorun yoktu pinlerde bir kayma yok , tahminimce başka bir sorun olabilir
Önceki ssd yi takınca düzeliyor diyorsun başka bir sebep göremedim ki normalde yapar zaten yapmama ihtimali düşük.

ellesaros

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
Önceki ssd yi takınca düzeliyor diyorsun başka bir sebep göremedim ki normalde yapar zaten yapmama ihtimali düşük.
önceki ssd onboard? 32 gb diyorum hocam okumadınmı

windowsun olduğu disk vark etmeksizin yaşıyorum bu durumu, windows diğer diskte olsa bile taktığım disk içinde olunca kapanıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,268
Üyeler
164,639
Son üye
MercoBey
Top Bottom