Neler Yeni

Öneri Sata ve M.2 sdd arasındaki farklar nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner
Arkadaşlar arada bir fark olduğunun farkındayım fakat bu fark ne kadarlık bir fark anakartımda sadece 1 tane m.2 yuvası var onuda kullanıyorum sata alınır mı? sizce aradaki fark çok aşırımı

ananas_suyu

80+ Bronze
M.2 çok daha hızlı daha küçük bide sata ile fiyat farkı az. Sata ssd di alınır(ucuzsa m.2lere göre)

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
M.2 çok daha hızlı daha küçük bide sata ile fiyat farkı az. Sata ssd di alınır(ucuzsa m.2lere göre)
hocam çok derken hani bu fark ne kadar olabilir ki oyunlarda nasıl bir fark yaratabilir

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
hocam çok derken hani bu fark ne kadar olabilir ki oyunlarda nasıl bir fark yaratabilir
Ortalama Sata SSD'nin okuma hızları 600 falan. M2'ler 2000'den başlıyor. Oyunlar için illaki fark olacaktır mesela Gta Sata'da 30 saniyede açılırsa M2'de 20 olur rakamları salladım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner
Ortalama Sata SSD'nin okuma hızları 600 falan. M2'ler 2000'den başlıyor. Oyunlar için illaki fark olacaktır mesela Gta Sata'da 30 saniyede açılırsa M2'de 20 olur rakamları salladım.
gta 30 saniyede açılsa da olur hikaye oyunu sonuçta bende zaten m2. kingston sdd vat 512 gb lık cs gibi oyunları ona atarım ama sorun şuki m.2 sdd ile aralarındaki fiyat farkı mağzalarda baya az siz bana 500 gb lık sata önerir misiniz? kaliteli olup olmadığını nasıl anlarım

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
M.2 SSD'ler yer yer SATA III SSD'lere göre 7 - 12 kat civarında daha hızlı okuyor. Elbette bu modelden modele değişiyor.

Oyunlarda gözle görülür pek bir fark almazsınız ancak dosya aktarımı gibi işlerde M.2 SSD kendini ön plana atacaktır. Genelde de daha uzun ömürlü olurlar.

Bütçenize uyarsa KC3000, P5 Plus gibi modelleri tercih edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Çolak
standart bir kullanıcı için neredeyse fark yoktur diyebilirim ha render alıyosundur edit yapıyosundur farkı hissedersin ama normal bir kullanıcıda bütçene uyanı alabilirsin oyunlarda pek bi fark olmaz yükleme süresi olarak 5-15 saniye oyuna ve boyutuna göre değişir

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner
standart bir kullanıcı için neredeyse fark yoktur diyebilirim ha render alıyosundur edit yapıyosundur farkı hissedersin ama normal bir kullanıcıda bütçene uyanı alabilirsin oyunlarda pek bi fark olmaz yükleme süresi olarak 5-15 saniye oyuna ve boyutuna göre değişir
Hocam edit vs yaparım ilerde ama bunun için zaten 512gb lik bir sddim var şuan bile yetiyor bana ama sata alırsam video kaydı alırım arkadaşlarla güzel anılarımızı flan biriktitim oyunlarda vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

M.2 SSD'ler yer yer SATA III SSD'lere göre 7 - 12 kat civarında daha hızlı okuyor. Elbette bu modelden modele değişiyor.

Oyunlarda gözle görülür pek bir fark almazsınız ancak dosya aktarımı gibi işlerde M.2 SSD kendini ön plana atacaktır. Genelde de daha uzun ömürlü olurlar.

Bütçenize uyarsa KC3000, P5 Plus gibi modelleri tercih edebilirsiniz.
Hocam attığınız model m.2 sdd sata lazım bana kaliteli bozulmayacak kararlı

Benim anakartta 1 tane m2 yuvası var o yüzden oyun depolamak için sata ssd aldım. Sadece oyunun kurulumunda birkaç dakika bekletiyor, onun haricinde başka bir farkı yok. Oyun ve depolama haricinde hız gerektiren bir iş için kullanılacaksa elbette yavaş kalır.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hocam edit vs yaparım ilerde ama bunun için zaten 512gb lik bir sddim var şuan bile yetiyor bana ama sata alırsam video kaydı alırım arkadaşlarla güzel anılarımızı flan biriktitim oyunlarda vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam attığınız model m.2 sdd sata lazım bana kaliteli bozulmayacak kararlı

PNY CS900 serisini tercih edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner
Benim anakartta 1 tane m2 yuvası var o yüzden oyun depolamak için sata ssd aldım. Sadece oyunun kurulumunda birkaç dakika bekletiyor, onun haricinde başka bir farkı yok. Oyun ve depolama haricinde hız gerektiren bir iş için kullanılacaksa elbette yavaş kalır.
Hocam onun için zaten m.2 yi kullanmıyor mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,783
Üyeler
161,138
Son üye
concordesign
Top Bottom