Neler Yeni

Savaş çıkarsa cepheye gidermisiniz?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
İlteriş İlteriş
Çok şey yazdım da sildim. Kısaca olası savaş durumunda kimse size fikrinizi sormayacak. Seferberlik ilanında uygun görülen herkes silah altına alınacak. Sizler piyonsunuz ve ilk olarak sizler feda edileceksiniz. Belki ileride bir parka isminizi verirler o kadar. Bu ülke yıllardan beri maddi-manevi çok şey kaybetti. Her türlü olumsuz duruma hazırlıklı olmak lazım çünkü benim umutlarım tükendi. Allah bu millete zeval vermesin.
İnsanı olarak tabi ki hiçbir masum ölmesin.

Ayrıca kimseyi hain diye fişlemeyin, buradaki birçok insan bu ülkenin iyiliğini istiyor. Düşüncesinin sizden farklı olması onu hain yapmaz.

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
Ortalık velet dolmuş israili desteklemeyi havalı zannediyor
100sene önce dedeleri bu mallar için mi savaştı acaba
dedem Türkiye için savaştı ne israil ne filistin filistinde hastaneye bomba düşüyormuş yani? savaşta olabilecek şeyler bunlar. "ama savaş kanunu denen şeyler var" hayır kardeşim savaş kanunu diye bir şey yok tamam sözde var ama bunu sağlayabilecek bir güç ya da garantör yok ülkeleri bizim gibi birer kişilik veyahut birey olarak düşünürseniz ülkelerin üstünde bir devlet ya da inanacaklari bir ilahi güç yok ben bir suç işlesem devlet bu duruma el atar ama bir ülke suç işlediğinde nasıl bir devlet bu duruma el atacak? kimse kendini kandırmasın savaşta her şey olabilir ne filistini desteklerim ne israili ama genel olarak Arapları sevmediğimi de belirtmem lazım yani savaş olsa gitmeyecek elemanlar burda yok filistin yok din kardeşi yok o bu şu havalı olmak için israili tutuyor falan diye atıp tutmasın sonuna kadar Türklerin yanındayım türk olmayanlada pek işim olmaz

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Görkem çetinkaya
Biliyorsunuz İsrail saldırılarını arttırdı lübnana karşı bu savaş Suriye'ye de sıçrayabilir bu süreçle eğer bir savaşa girersek ülkeyi savunurmusunuz? Yada Taaruz a katılırımısınız ? Katılmak istermisiniz? Düşüncelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.
Hocam eget ki bi problem olur da ciddi bise olursa mecbur gider herkes ama din kardesi muhabbeti olursa iste o zaman kılımı kıpırdatmam. Sade din kardesi degil hic bi ulke icin savasmam daha dogrusu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülke vatan haini dolu her şey beklenir bunlardan
Vatan hainligiyle ne alakasi var anlayamadim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
dedem Türkiye için savaştı ne israil ne filistin filistinde hastaneye bomba düşüyormuş yani? savaşta olabilecek şeyler bunlar. "ama savaş kanunu denen şeyler var" hayır kardeşim savaş kanunu diye bir şey yok tamam sözde var ama bunu sağlayabilecek bir güç ya da garantör yok ülkeleri bizim gibi birer kişilik veyahut birey olarak düşünürseniz ülkelerin üstünde bir devlet ya da inanacaklari bir ilahi güç yok ben bir suç işlesem devlet bu duruma el atar ama bir ülke suç işlediğinde nasıl bir devlet bu duruma el atacak? kimse kendini kandırmasın savaşta her şey olabilir ne filistini desteklerim ne israili ama genel olarak Arapları sevmediğimi de belirtmem lazım yani savaş olsa gitmeyecek elemanlar burda yok filistin yok din kardeşi yok o bu şu havalı olmak için israili tutuyor falan diye atıp tutmasın sonuna kadar Türklerin yanındayım türk olmayanlada pek işim olmaz
Usta yanlış anlıyorsun savaş ülkeye girerse ne yaparsın diye sormuş arkadaş alttaki herif de israil için savaşırım falan demiş benim tepkim onaydı

FurkanIIy

80+ Bronze
Ülkede sadece dediğin tarzda insanlar yok. Bizde çalan çırpanlar için değil çoluğuna çocuğuna bakmak için gece gündüz çalışan çabalayan insanlar için savaşacağız gerekirse. Eğer sen namussuzlardan dolayı savaşmamayı tercih ediyor ve ülkede sadece bu tür insanlar varmış gibi davranıyor, hiç bir şeyden habersiz gariban Anadolu insanının ve ya her ne olursa olsun ülkesi için canını verecek adamların olduğunu görmüyor ve ona rağmen böyle bir durumda savaşmayı reddediyorsan senin gibileri başka isimlerle adlandırıyoruz. Ayrıca ülkeyi zaten kaybettik gibi bi umutsuzluk kafasındaysan zaten hiç lazım değilsin.
20 Yıl Akparti'ye oy atanlar için mi savaşacağım? Yok kalsın. Sağol. Senin gibi "testosteron" bombası arkadaşlarımız da en büyük kayıp oluyor zaten. Bir de bana "hiç lazım değilsin" demiş. Yapabiliyorsan şimdi kurtarsana lan ülkeyi o zaman? Kara para aklayanlar dışarıda geziyor, uyuşturu ticareti hat safhada, adamlar hiç umursamadan bellerinde silahla birilerini korkutuyor, hakimler savcılar da bunlara beraat veriyor. Şurada "ben savaşırım" diyerek atıp tutanlardan kaçınız sokağa çıkıp protesto yaptı. Yok. Ben Erdoğan'ın oğlunu, bilmem hangi şehirdeki altında BMW ile gezen ülkü ocakları başkanını ve bunun gibileri sahada görmedikçe kılımı kıpırdatmam. Neyse, forumlarda, sosyal medyada atıp tutmaya devam edin. Klavye bebeleri sizi. Daha Twitter'da hükümeti eleştirmeye korkan adamlar burada bana laf yapıyor. :D

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Arif
20 Yıl Akparti'ye oy atanlar için mi savaşacağım? Yok kalsın. Sağol. Senin gibi "testosteron" bombası arkadaşlarımız da en büyük kayıp oluyor zaten. Bir de bana "hiç lazım değilsin" demiş. Yapabiliyorsan şimdi kurtarsana lan ülkeyi o zaman? Kara para aklayanlar dışarıda geziyor, uyuşturu ticareti hat safhada, adamlar hiç umursamadan bellerinde silahla birilerini korkutuyor, hakimler savcılar da bunlara beraat veriyor. Şurada "ben savaşırım" diyerek atıp tutanlardan kaçınız sokağa çıkıp protesto yaptı. Yok. Ben Erdoğan'ın oğlunu, bilmem hangi şehirdeki altında BMW ile gezen ülkü ocakları başkanını ve bunun gibileri sahada görmedikçe kılımı kıpırdatmam. Neyse, forumlarda, sosyal medyada atıp tutmaya devam edin. Klavye bebeleri sizi. Daha Twitter'da hükümeti eleştirmeye korkan adamlar burada bana laf yapıyor. :D
Yani bence hiç tartışmaya gerek yok kendini bu milletin ordusuna adamış bir adama hiç bilip bilmeden "testosteron" bombası deyip olası olağanüstü bir durumda mabadını kaldırmayacağını söylüyor olman (kaldıracak cesarete sahip olmaman) seni zavallı görmem için yeterli. Artı olarak bir insana klavye bebesi demek için de ne yapıp yapmadığını bilmek lazım. Sana bir şeylere ön yargıyla yaklaşmanın etik olup olmadığını annen baban öğretmediyse ben artık bir şey yapamam. Son olarak ülkeyi şu an canımı vererek kurtaracak olsam seve seve veririm. Zaten bunun için yaşıyorum ve bunun için çabalıyorum. Senin gibilere rağmen.

FurkanIIy

80+ Bronze
Yani bence hiç tartışmaya gerek yok kendini bu milletin ordusuna adamış bir adama hiç bilip bilmeden "testosteron" bombası deyip olası olağanüstü bir durumda mabadını kaldırmayacağını söylüyor olman (kaldıracak cesarete sahip olmaman) seni zavallı görmem için yeterli. Artı olarak bir insana klavye bebesi demek için de ne yapıp yapmadığını bilmek lazım. Sana bir şeylere ön yargıyla yaklaşmanın etik olup olmadığını annen baban öğretmediyse ben artık bir şey yapamam. Son olarak ülkeyi şu an canımı vererek kurtaracak olsam seve seve veririm. Zaten bunun için yaşıyorum ve bunun için çabalıyorum. Senin gibilere rağmen.
Ne yaptın dostum anlatsana biraz? Ne yaptın bu ülke için?

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Arif
Ne yaptın dostum anlatsana biraz? Ne yaptın bu ülke için?
2 yıldır Milli Savunma Üniversitesi için hazırlanıyorum ve şanlı şerefli bir Türk Subayı olmaya çalışıyorum. Kendi yaşım, bilgim yettiğince gerek çevremdeki arkadaşlarım olsun gerek tanımadığım insanlar olsun siyasi görüşünü zerre umursamadan herkesi gözümde bu vatanın evlatı olarak değerli gördüm. Bulunduğum şehirde şehitler için olsun, yaşanan her hangi bir olumsuz durum için olsun doğru bulduğum konu hakkında yürüyüşlere katıldım. Kendi haklı gördüğümün yanında durdum. Sosyal medya da fikri benimle aynı olmayan sürüyle insanla konuştum. Demem o ki ben yaşım imkanım el verdiğince bu ülke için çalıştım çabaladım. Allah ömür verdikçe de bunun için çabalayacağım. Sen bakınca belki bunda ne var sanki ne yapmışsın diyebilirsin ama benim hissettiklerim bana yetti hocam. Asker olmaya çalışırken çalıştığım dersler, koştuğum yollar, yaşadığım sakatlıklar bunların hepsi ülkem vatanım içindi benim. Öyle olmaya da devam edecek.

FurkanIIy

80+ Bronze
2 yıldır Milli Savunma Üniversitesi için hazırlanıyorum ve şanlı şerefli bir Türk Subayı olmaya çalışıyorum. Kendi yaşım, bilgim yettiğince gerek çevremdeki arkadaşlarım olsun gerek tanımadığım insanlar olsun siyasi görüşünü zerre umursamadan herkesi gözümde bu vatanın evlatı olarak değerli gördüm. Bulunduğum şehirde şehitler için olsun, yaşanan her hangi bir olumsuz durum için olsun doğru bulduğum konu hakkında yürüyüşlere katıldım. Kendi haklı gördüğümün yanında durdum. Sosyal medya da fikri benimle aynı olmayan sürüyle insanla konuştum. Demem o ki ben yaşım imkanım el verdiğince bu ülke için çalıştım çabaladım. Allah ömür verdikçe de bunun için çabalayacağım. Sen bakınca belki bunda ne var sanki ne yapmışsın diyebilirsin ama benim hissettiklerim bana yetti hocam. Asker olmaya çalışırken çalıştığım dersler, koştuğum yollar, yaşadığım sakatlıklar bunların hepsi ülkem vatanım içindi benim. Öyle olmaya da devam edecek.
İşte hocam sen istediğin kadar Subay ol. Daha geçen Teğmen Ebru Eroğlu'na hakaretler edildi. Görevden men edilmesi istendi. Hatta ifadesi alındı. Ne için? Mustafa Kemal'in askerleriyiz dedikleri için. Bu yobazlar hükümeti o kadar ele geçirmişler ki, Kenan Evren gibi biri gelmedikçe düzelmesi zor. Bana da böyle tipler için savaşmak saçma geliyor zaten. Savaş çıktığında ilk bunlar kaçacak, eğer savaşı kazanırsak gelip diyecekler ki "biz halkımızın yanındayız, savaştık, cart curt". CHP, AKP, TİP, YRP, İP aklına hangi parti gelirse. Hepsi böyle.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Arif
İşte hocam sen istediğin kadar Subay ol. Daha geçen Teğmen Ebru Eroğlu'na hakaretler edildi. Görevden men edilmesi istendi. Hatta ifadesi alındı. Ne için? Mustafa Kemal'in askerleriyiz dedikleri için. Bu yobazlar hükümeti o kadar ele geçirmişler ki, Kenan Evren gibi biri gelmedikçe düzelmesi zor. Bana da böyle tipler için savaşmak saçma geliyor zaten. Savaş çıktığında ilk bunlar kaçacak, eğer savaşı kazanırsak gelip diyecekler ki "biz halkımızın yanındayız, savaştık, cart curt". CHP, AKP, TİP, YRP, İP aklına hangi parti gelirse. Hepsi böyle.
İyi de hocam yeni nesil bunun farkında hiç biri semer vurulmuş eşek değil. Bu hükümet ve yaptıkları zaten yeni nesilin oy kullanacağı bir Türkiye'de barınamayacaklar. Bu durumu geçtim ben sırf baştaki hükümet sorunlu diye ülkemi koruyacak olmaktan vazgeçmem. Hükümet gelip geçicidir bize kalacak olan bu topraklar. Üstünde yaşadığımız bu vatan da şimdiki hükümetin değil bizzat benim ve bizlerin ben bunun için savaşırım. Aynı şekilde şimdiki hükümetin kimlere neler yaşattığının da farkındayım ama bu bu ülke için savaşılmaz dememi etkilemez aksine bir şeyleri değiştirmek için savaşırım. Ben parti bilmem hocam ben bu milleti bilirim. Ben zamanında Şırnak'ta bacağını bırakmış babamı bilirim ve bunun için çabalarım.

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Enes
Çok saçma ve çok doğru konuşanlar olmuş burada. Savaşlar eski tarihlerdeki gibi cephelerle olan bir şey değil. Artık havadan, denizden ve füzeler ile yürütülüyor. Kısacası kimin hava savunma sistemi füzeleri engeller, kimin hava savunma sistemi uçakları görür büyük ihtimalle o kazanır. Ama gel gelelim kara harekatına olası bir savaşta karşı ülke sınırlardan kara harekatı başlatırsa bölge halkında eli silah tutan herkes bölgesini koruyacaktır, ayrıca kara saldırılarında Türkler çok başarılı askerlere sahiptir. Yani kısacası Türkiye gibi bir ülke şuanki durumunda karadan alınma ihtimali yok denecek kadardır. Ancak başkent düşer, dönemin üst rütbeleri öldürülür askeri yönlendirecek bir kişi kalmaz o zaman karadan düşer ülke.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
ahmet aksoy
Biliyorsunuz İsrail saldırılarını arttırdı lübnana karşı bu savaş Suriye'ye de sıçrayabilir bu süreçle eğer bir savaşa girersek ülkeyi savunurmusunuz? Yada Taaruz a katılırımısınız ? Katılmak istermisiniz? Düşüncelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.
yokkk

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Görkem çetinkaya
Cesaretten ziyade hocam adamin haklilik payida var

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,007,666
Üyeler