Sayısal 150 bin bölüm ve üniversite(şehir) tavsiyesi

xemgueye

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar sayısal 150 bin sıralama yaptım, sayısalım iyi olmadığı için(özellikle fizik) mühendislik düşünmüyorum. Bu yüzden sağlık bölümlerine karar verdim. İş imkanlarını araştırınca hemşirelik ve veterinerlik arasında kaldım. Veterinerliğe okuması zor diyorlar, eğer doğruysa hemşirelik seçeceğim gibi. Sizce hangisini seçmeliyim ve öğrenci dostu güzel bir şehir ne önerirsiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar sayısal 150 bin sıralama yaptım, sayısalım iyi olmadığı için(özellikle fizik) mühendislik düşünmüyorum. Bu yüzden sağlık bölümlerine karar verdim. İş imkanlarını araştırınca hemşirelik ve veterinerlik arasında kaldım. Veterinerliğe okuması zor diyorlar, eğer doğruysa hemşirelik seçeceğim gibi. Sizce hangisini seçmeliyim ve öğrenci dostu güzel bir şehir ne önerirsiniz?
Ben de maalesef kaydırmayla 120k yaptım. Hedef zaten hemşirelikti avantajlarından dolayı antep hemşirelik düşünüyorum sana gelir mi bilmiyorum ama bence hemşirelik veterinerlikten daha kolay. Devlete girmesi vs de daha kolay.

Veterinerlik zor ama büyükbaş konusunda bir uzman olduğunda paraya para demezsin

Hemşirelik sadece tıp'ın hafifletilmiş hali ama atanma işi nerdeyse garanti

İzmir Demokrasi Üniversitesi
Istanbul Okan Üniversitesi,burslu özel
Muğla Üniversitesi
İzmir Bakırçay üniversitesi geliyor o puanlarla

Ha bir de bu sene hemşireliğe girersen işe girmek için girdiğin kpss sınavı 2 yılda bir olduğundan 4. sınıfa geçtiğin yaz sınava gireceksin ki 4. sınıf da en zor sınıf deniyor. Başaramazsan bile mezun olduktan 1 sene sonra gireceksin. Bence bu bir avantaj 1 sene ileri kayıp başarısız olsan 2 yıl bekleyeceksin boş boş. KPSS de zaten tyt mat türkçe,ayrıntılı sosyal ve genel kültür

Bende veterinerlik ya da hemşirelik yazayım diyordum da salmıyor bizimkiler. 5 sene elektrik elektronik okuyacağız mecburen. Bence hemşirelikte yer çok fark etmez ne kadar tanıdık varsa atandılar hemen. Gözüne güzel gelen şehri yazabilirsin bence muğla ya da izmir güzel olur

Geri