Neler Yeni

Seagate Barracuda 2tb hdd nasıl ?

kayınchu

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Daha bugün kasama ekledim aynı ürünü tavsiye ederim.
RPM dakikadaki dönüş hızı. 7200RPM almalısın daha hızlı.
Mb olayı ise ön bellek gibi bir şey galiba, teknik tarafını bilmiyorum.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
https://www.hepsiburada.com/seagate...t2000dm008-p-HBV00000HCCYU?magaza=Hepsiburada Bu HDD nasıl? Bu fiyata daha iyisini bulabilir miyim? Bir de bana şu rpm ve mb olayını açıklarsanız sevinirim.
HDD'lerde bilindik ve güvenilir diyebileceğimiz iki üç marka var. En bilindikleri Seagate ve Western Digital.
Arkadaşım WD disklerden 3 tane bozduğu için WD öneremiyorum. Bana kalırsa Seagate daha iyi bir marka ve belirttiğiniz HDD 7200 RPM olmasıyla, oyun için alınabilecek en mantıklı HDD'lerden biridir.
256 MB önbelleği olması da, büyük bir artısı diyelim.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,494
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
HDD'lerde bilindik ve güvenilir diyebileceğimiz iki üç marka var. En bilindikleri Seagate ve Western Digital.
Arkadaşım WD disklerden 3 tane bozduğu için WD öneremiyorum. Bana kalırsa Seagate daha iyi bir marka ve belirttiğiniz HDD 7200 RPM olmasıyla, oyun için alınabilecek en mantıklı HDD'lerden biridir.
256 MB önbelleği olması da, büyük bir artısı diyelim.
rpm ne kadar çok olursa o kadar iyi hız iiçin
RPM dediğim gibi 7200 almalısın, 5400 eskide kaldı artık yavaş kalıyor.
Mb da ön bellek sanırsam, onun değerlerini bilmiyorum maalesef.
mb yi bilmiyorum da oyun amaçlı kullancakisen mutlaka 7200Rpm tavsiye ederim
çok teşekkürler hepinize. bunu alacağım inşallah

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
İzzet Bilal Karasu
https://www.hepsiburada.com/seagate...t2000dm008-p-HBV00000HCCYU?magaza=Hepsiburada Bu hdd nasıl? Bu fiyata daha iyisini bulabilir miyim? Bir de bana şu rpm ve mb olayını açıklarsanız sevinirim.
Hard disk te bi tane kafa vardır, bu dönerek hard diskin içindekileri okur, plak çalar gibi düşünebilirsin, RPM=Round Per Minute, yani bir dakika içerisindeki dönüş sayısını gösterir, ssd de ise kafa yoktur, dijital bir parçadır, hard diskse analog, neyse geri dönelim ssd ye, bi kafa olmadığı için hızı MB/SN Olarak ifade edilir, aradaki fark budur, hard disklerinde hızını mb/sn olarak merak edersen genelde 7200 rpm bi hard disk 200 mb/sn, 5400 rpm bi hard diskte 140 mb/sn civarında bi hızla işlemleri yapar.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
https://www.hepsiburada.com/seagate...t2000dm008-p-HBV00000HCCYU?magaza=Hepsiburada Bu hdd nasıl? Bu fiyata daha iyisini bulabilir miyim? Bir de bana şu rpm ve mb olayını açıklarsanız sevinirim.
Hardisklerde mekan bir disktir. İçinde cd ler gibi bir disket döner ve veri işlemesi o şekilde olur.
Bu dönüş hızı demek RPM demektir. Oyun amaçlı alınacaksa min 7200rpm alınmalıdır. Depolama amaçlı alınacaksa 5400rpm , 5900 rpm tercih edilebilir ama genelde kasalarda en çok 7200rpm kullanılır.
Mb olayı ise bildiğim kadarıyla hdd nın okuma ve yazma hızı. ssd lerde nasıl 500 kusur ise hdd ise saniyede 250 mb civarı okuma yapıyor.
Kısaca rpm ve mb ne kadar yüksekse daha iyidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,127
Üyeler
161,954
Son üye
Workez
Top Bottom