Neler Yeni

Şeker Travması Ne Yapabilirim?

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Satürn
Bundan 1 2 yıl önce yüzüm kiloluydu vücüduma nazaran bende şekeri bırakayım dedim.1 yıldır ne asitli içecek ve şekerli çay içmiyorum gün içinde şekeri bildiğin tabiri caizse aşeriyorum.Demin önce anam babam 6 7 tane eti düz bisküvi yedim ve psikolojik olarak kötü hissettiriyor o yıllardaki halime dönücek gibi (şekeri dediğim şeylerden kestikten sonra yüzüm baya zayıfladı) . Sırf bu yüzden her tatlı yedikten sonra 2 3 litre su içiyorum ip atlıyorum egzersiz yapıyorum ve böyle düşünmeyi de durduramıyorum. Gün içinde en az zararı dokunacak şekerli ne yiyebilirim? meyveleri denedim ama o isteğimi almıyorlar.

viamort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Murat Geri
Bundan 1 2 yıl önce yüzüm kiloluydu vücüduma nazaran bende şekeri bırakayım dedim.1 yıldır ne asitli içecek ve şekerli çay içmiyorum gün içinde şekeri bildiğin tabiri caizse aşeriyorum.Demin önce anam babam 6 7 tane eti düz bisküvi yedim ve psikolojik olarak kötü hissettiriyor o yıllardaki halime dönücek gibi (şekeri dediğim şeylerden kestikten sonra yüzüm baya zayıfladı) . Sırf bu yüzden her tatlı yedikten sonra 2 3 litre su içiyorum ip atlıyorum egzersiz yapıyorum ve böyle düşünmeyi de durduramıyorum. Gün içinde en az zararı dokunacak şekerli ne yiyebilirim? meyveleri denedim ama o isteğimi almıyorlar.
Tamamen kesmenin çok bir anlamı yok bu diyetler bile belirli bir aralıklı yapılır bu birincisi.

İkincisi yediğin pirinçte de şeker var.

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Satürn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamamen kesmenin çok bir anlamı yok bu diyetler bile belirli bir aralıklı yapılır bu birincisi.

İkincisi yediğin pirinçte de şeker var.
Biliyorum var ama abur cubur sınıfına girince yediğim şey sanki ertesi gün yüzüm kilo alıcakmış gibi hissediyorum.

viamort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Murat Geri
Biliyorum var ama abur cubur sınıfına girince yediğim şey sanki ertesi gün yüzüm kilo alıcakmış gibi hissediyorum.
E bu yeme bozukluğuna gider belki gitmiştir yani psikolojik destek şart. Çünkü sen de biliyorsun her gün cips yesen bile kilo yapması pek mümkün değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
...
Gün içinde en az zararı dokunacak şekerli ne yiyebilirim? meyveleri denedim ama o isteğimi almıyorlar.
Hocam, belki bitter çikolata rahatlatabilir ama kakao oranı %80 olanlardan. Hem direkt diğer şekerler gibi değil ama kesinlikle psikolojik destek almalısınız. Belki bir günlüğümsü şey tutabilirsiniz. Yazının psikolojiye iyi geldiğine inanıyorum. Birkaç gün boyunca sorun olmadığını falan yazın. Belki rahatlatır.

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Satürn
Hocam, belki bitter çikolata rahatlatabilir ama kakao oranı %80 olanlardan. Hem direkt diğer şekerler gibi değil ama kesinlikle psikolojik destek almalısınız. Belki bir günlüğümsü şey tutabilirsiniz. Yazının psikolojiye iyi geldiğine inanıyorum. Birkaç gün boyunca sorun olmadığını falan yazın. Belki rahatlatır.
E bu yeme bozukluğuna gider belki gitmiştir yani psikolojik destek şart. Çünkü sen de biliyorsun her gün cips yesen bile kilo yapması pek mümkün değil.
Bildiğin dümdüz bisküvi ve gidip kalori değerlerini araştırdım ve bu her yediğimde oluyor ve gene rutinleri yapıcam içim rahat etmiyor yapmayınca

.RBO.

80+ Silver
Süreyi uzatırsan yani o gıdaların tadlarını unutursan bu canın çekme durumu tamamen yok olabilir şeker yeme ihtiyacın yok düzenlı makro ve mikro dengeli bir diyet yaparsan istemezsin şu anda örneğin benim canım düz lapa pirinç çekiyor çünkü düşük karb diyet yapıyorum önüme dondurma koysan bile düz prinç i yerim çünkü açım

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Satürn
Süreyi uzatırsan yani o gıdaların tadlarını unutursan bu canın çekme durumu tamamen yok olabilir şeker yeme ihtiyacın yok düzenlı makro ve mikro dengeli bir diyet yaparsan istemezsin şu anda örneğin benim canım düz lapa pirinç çekiyor çünkü düşük karb diyet yapıyorum önüme dondurma koysan bile düz prinç i yerim çünkü açım
Hocam bırakmayı denedim de can istiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Berkay Aydın
Hocam bırakmayı denedim de can istiyor
Hocam ödül sistemi gibi bişey yapabilirsiniz bence örneğin şunu şunu yaparsam akşam bir tane gofret tarzı bişey ben sınavlarım varken öyle yapıyorum cips alıp dolaba atıp bekletiyorum sınavlar bitene kadar deneyin isterseniz

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Bırakmana gerek yok. Yeterli egzersiz ve spor yapıyorsan, bu durumu bir nevi dengelemek gibi düşünebilirsin. Abartmadan tüketebilirsin.
eski haline dönme korkusu yüzünden travma olmuş sende
ve ayrıca şöyle de düşünebilirsin
''Bir şeyi inşa etmek, yıkmaktan daha zordur'' yani rahatla kilo alsan da verirsin geçici şeyler bunlar dışardaki çoğu zayıf kişiler nasıl kilo alırım derdinde
uzun lafın kısası çok da takmamak gerek

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,644
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Hocam canderel ya da splenda alabilirsin ben onları kullanıyorum ama önerim splenda olacak diğerlerine nazaran daha az yapay hissiyat veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

İçeceklerinin içine atabilirsin, normal ağzında şeker gibi emebilirsin

viamort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Murat Geri
Arkadaşlar yanlış tavsiyeler veriyorsunuz. Adam bir şey yapmak istiyor ve yapamıyor değil, bilinçaltı ile ilgili bir sorunu var. Bir paket çikolatadan kimse kilo almaz, kendisi de biliyor ama düşüncelerine engel olamıyor. Psikolojik desteğe nasıl ulaşabilir verecekseniz onun tavsiyesini verin.

Top Bottom