Serbest piyasanın rezilliği

Gravewormszr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,722
Arkadaşlar selamlar. Biliyorum forumun yaş ortalaması biraz düşük ama sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. İlk öncelikle bu konu nereden aklıma geldi? Instagram'da reelslere bakarken, bir tane galerici muhabbetine denk geldim. Soru ise şuydu; " Sana göre en güzel ve en konforlu benzinli araç hangisi?" Cevaplardan birisi de Hyundai İ20. Eskiden Hyundai marka aracım vardı, o yüzden merak ettim ve fiyatlarına bakayım dedim.

Kendi sitesinde;

1750382422830.webp

Bu gördüğünüz fiyatlar 2025 yılı fiyatları bu arada. Sonra da merak ettim "Ulan normalde 0 araca göre bir nebze de olsa uygun bir araba. Acaba ikinci eli ne kadardır?" diye sordum kendi kendime ve meşhur sarı sitemize girdim. Bulduğum ilanların resimlerini atıyorum buraya;

1750382533744.webp

1750382553259.webp

1750382570615.webp

1750382598320.webp

Abi adam 2016 modeli 1 milyonun üzerine koymuş, sıfır modeli 1 milyonun biraz üzerinde. Yani cidden ne diyeceğimi bilemiyorum. Bazen Facebook'ta bilgisayarlara milletin istediği fiyatları çürütmek için giriyorum, o kadar göze çarpmıyor, teker teker parçaları araştırmak gerekiyor falan, uzun ve zahmetli bir iş olabiliyor. Ama abi yani 2025 model sıfır aracın fiyatını sen nasıl 2016 ile yakın tutabiliyorsun? Bunlara neden kimse el atmıyor? Kafayı sıyıracağım ya.

Arkadaşlar selamlar. Biliyorum forumun yaş ortalaması biraz düşük ama sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. İlk öncelikle bu konu nereden aklıma geldi? Instagram'da reelslere bakarken, bir tane galerici muhabbetine denk geldim. Soru ise şuydu; " Sana göre en güzel ve en konforlu benzinli araç hangisi?" Cevaplardan birisi de Hyundai İ20. Eskiden Hyundai marka aracım vardı, o yüzden merak ettim ve fiyatlarına bakayım dedim.

Kendi sitesinde;

Alıntıyı görüntüle

Bu gördüğünüz fiyatlar 2025 yılı fiyatları bu arada. Sonra da merak ettim "Ulan normalde 0 araca göre bir nebze de olsa uygun bir araba. Acaba ikinci eli ne kadardır?" diye sordum kendi kendime ve meşhur sarı sitemize girdim. Bulduğum ilanların resimlerini atıyorum buraya;

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Abi adam 2016 modeli 1 milyonun üzerine koymuş, sıfır modeli 1 milyonun biraz üzerinde. Yani cidden ne diyeceğimi bilemiyorum. Bazen Facebook'ta bilgisayarlara milletin istediği fiyatları çürütmek için giriyorum, o kadar göze çarpmıyor, teker teker parçaları araştırmak gerekiyor falan, uzun ve zahmetli bir iş olabiliyor. Ama abi yani 2025 model sıfır aracın fiyatını sen nasıl 2016 ile yakın tutabiliyorsun? Bunlara neden kimse el atmıyor? Kafayı sıyıracağım ya.
0 fiyatlarına vergi dahil mi? arabanın sıfır fiyatı 3 milyon olmasın?

0 fiyatına bakarsan 30k dolar ediyor, ordakiler muhtemelen vergisiz fiyatı. vergili fiyat 4 milyona gideceği için 2. elin 1 milyon olması çokta abzürt değil bence

0 fiyatlarına vergi dahil mi? arabanın sıfır fiyatı 3 milyon olmasın?

0 fiyatına bakarsan 30k dolar ediyor, ordakiler muhtemelen vergisiz fiyatı. vergili fiyat 4 milyona gideceği için 2. elin 1 milyon olması çokta abzürt değil bence

Bu aracın 4 milyon etmeyeceğini sen de biliyorsun ben de biliyorum. O yüzden %99 vergi dahil. 4 milyon etse ikinci elinin de 1 milyondan konulmayacağını biliyorsun...

Bu aracın 4 milyon etmeyeceğini sen de biliyorsun ben de biliyorum. O yüzden %99 vergi dahil. 4 milyon etse ikinci elinin de 1 milyondan konulmayacağını biliyorsun...
eder kardeşim eder, sana kim söyledi paranın bu kadar değerli olduğunu. sence bende satan adamın 30k dolara sattığı arabayı 2. elini yaşlısını 30k dolara alırken zevk mi alıyorum. tamammi ile içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik krizin ürünüdür.
ayrıca kemal sunalın bir filminden aklıma geldi, sana kim dedi 1 arabanın senin hayatından kıymetli olduğunu? senin hayatına kim biçti bu değeri? kusra BAKMA EFENDİ BİZE BİÇİLEN DEĞER BU, İSYAN EDECEKSEN BENCE BURASI YERİ DEĞİL!
ASGARİ ÜCRETLİ 15 SENEDE ANCAK ALIYOR 0 OLANI(YEMEDEN İÇMEDEN)

eder kardeşim eder, sana kim söyledi paranın bu kadar değerli olduğunu. sence bende satan adamın 30k dolara sattığı arabayı 2. elini yaşlısını 30k dolara alırken zevk mi alıyorum. tamammi ile içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik krizin ürünüdür.
ayrıca kemal sunalın bir filminden aklıma geldi, sana kim dedi 1 arabanın senin hayatından kıymetli olduğunu? senin hayatına kim biçti bu değeri? kusra BAKMA EFENDİ BİZE BİÇİLEN DEĞER BU, İSYAN EDECEKSEN BENCE BURASI YERİ DEĞİL!
ASGARİ ÜCRETLİ 15 SENEDE ANCAK ALIYOR 0 OLANI(YEMEDEN İÇMEDEN)

Sen bana neden atarlanıyorsun? Ben mi devletin başındayım? Ben mi kurulları kuruyorum? Ben mi denetliyorum? Ben mi asgari fiyatı belirliyorum? Ben sadece ortamda muhabbet dönsün diye konu açtım, herif gelmiş beni azarlıyor.

Ben paranın değersiz olduğunu seneler önce anladım, belki anladığım yıllarda sen doğmadın, belki aynı yaştayız orasını bilemem, bildiğim tek şey; insanlara yaklaşımını düzeltmen lazım, ileride sıkıntı yaşarsın.

Ayrıca burası bir forum, her ne kadar teknoloji forumu olsa da "Konu dışı" alt forumunda konuyu açtım. Adabınla mesaj yazacaksan yaz, yazmayacaksan konumdan uzak durabilirsin. İyi forumlar...

Arabanın tipine bakarsan ben 900binden fazla etmem diyor zaten .

Bir de kafasında dolar hesabı falan yapıyor, cinnet getirirsin gece gece.

Tipi ayrı, performansı ayrı. O galerici arkadaş gayet memnunmuş bunu sürerken. Yağ üzerine gidiyor gibi hissediyorsun diyordu.
Aaahhh ah , bir Hyundai i20n hayalim var . Ben büyüyene kadar piyasada hala kalırsa almayı düşünüyorum. Umarım nasip olur 🙂 .

Aaahhh ah , bir Hyundai i20n hayalim var . Ben büyüyene kadar piyasada hala kalırsa almayı düşünüyorum. Umarım nasip olur 🙂 .

i20'yi bilmiyorum ama kullandığım Hyundai Accent hiç yarı yolda bırakmadı beni. Çok memnundum o arabadan. Param olursa yine ya Hyundai alırım ya da Honda.

2 sene once 21 model i20 boş ğaketi 700 e mı ne almıstım 2. el az kullanılmıs

Kendi sitesinde;

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Şöyle bir şey var Tr halkı mesela 2017 model olsun 40 binde olsun 2023 model olsun 50 bende olsun gider 2017 modeli alır. babam bu kadar olmasa da yine oda düşük km arıyor ticari lazımdı yazın gezmek için eşyalar için fln adam hatasız 2012 kornet silver buldu müşterisininmiş 53 binde bi sarı siteye bakayım dedim bakmaz olsaydım yeni kasa kurier parası yazanda var biz uyguna aldık ama cidden anlamıyorum 13 yaşında arama bunun normal binilmiş hali 200 bin km de olmadı lazım ve normali o olmadı lazım bizim millette ki şu düşük km hastalığını anlayamıyorum

Geri