Serviste ısıl işlem görmüş anakart

Ali K

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba, Asus b650m-k anakartım çift ram takınca vermiyordu, slotlara tek tek ram takınca sorunsuz çalışıyordu. Ben de bu durum üzerine ürünü servise yolladım, servisten çıkan raporda ise ürünün Ram kontrolcüsüne ısıl işlem uygulandığı ve sorunsuz çalıştığını yazmışlar. Lehimlerinde bir çatlak veya oynama üzerine bunu yaptıklarını düşünüyorum. Burada merak ettiğim şey tekrar sorun çıkarır mı ? Anakartı elden çıkarmalı mıyım ?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Net bir bilgim yok bu konuda ama tecrubelerime dayanarak elinden ckarman daha iyi olabilir.

Genelde degisim yerine onarim goren parcalar cok uzun omurlu olmuyor 1 2 sene bazen dahada kisa sure icinde tkerar bozulup yalama oliyorlar :/

Net bir bilgim yok bu konuda ama tecrubelerime dayanarak elinden ckarman daha iyi olabilir.

Genelde degisim yerine onarim goren parcalar cok uzun omurlu olmuyor 1 2 sene bazen dahada kisa sure icinde tkerar bozulup yalama oliyorlar :/
Şuan denedim anakartı bir kere görüntü verdi sonrası yok malesef, tek ram takınca slotlar çalışıyor. Tekrar servise göndericem bu sefer değişim talep edebilir miyim ?

Şuan denedim anakartı bir kere görüntü verdi sonrası yok malesef, tek ram takınca slotlar çalışıyor. Tekrar servise göndericem bu sefer değişim talep edebilir miyim ?
Kesinlikle değişim talep et tamir edilip kullanılacak bir şey değil anakart

Ürünü ne zaman satın aldınız? Kendi servisi mi?

2024 Kasım'da aldım, Asus anakartlara servispoint bakıyormuş oraya gönderdim.
Bazen anlasmali olduklari teknikservislerle iletisimsiz oluyorlar. Asus tr de sitesinde sorun bildirme yardim maili yeri varsa yazi yazip soleyebilirsin yoksada mail yollayabilirsin belki ise yarar :)

Geri