Çözüldü✓ Ses sürücüsü yüklenmiyor

katever

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, HP Gaming Pavilion 15 DK2069NT 54T25EA model laptop bilgisayarıma ses sürücüsü yükleyemiyorum. Sitesinden yüklediğimde böyle bir ekran geliyor ve cmd açık kalıyor, kulaklığım ve mikrofonu çalışıyor ama mikrofonun sesini her yerden arttırmış olmama rağmen aşırı az. Bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Not: Windows 10 kullanıyorum ve Driver Booster gibi uygulamalar kullanmadım.

1666991378972.png

Kullandığın kulaklığın kendi yazılımı varsa onu indir. Yoksa ses driverıyla birlikte chipset driverınıda güncelleyebilirsin.

Denetim Masası - Donanım ve Ses - Ses'e gir. Kayıt sekmesinden mikrofonun özelliklerine gir. Özel sekmesinde AGC açık mı kontrol et (tikli olsun). Düzeyler sekmesinden %100 yap. Effects sekmesinden Disable all effects'e tik at. Gelişmiş kısmından 1 kanalı 16bit 48000 Hz (DVD kalitesi) seç.

Kullandığın kulaklığın kendi yazılımı varsa onu indir. Yoksa ses driverıyla birlikte chipset driverınıda güncelleyebilirsin.

Denetim Masası - Donanım ve Ses - Ses'e gir. Kayıt sekmesinden mikrofonun özelliklerine gir. Özel sekmesinde AGC açık mı kontrol et (tikli olsun). Düzeyler sekmesinden %100 yap. Effects sekmesinden Disable all effects'e tik at. Gelişmiş kısmından 1 kanalı 16bit 48000 Hz (DVD kalitesi) seç.
Öncelikle cevabın için çok teşekkürler, bütün gün uğraştıktan sonra bu başlığı atmıştım ve 10 dakika sonra çözümünü de buldum. Çözüm daha eski versiyon bir sürücüyü yüklemekmiş hp'nin destek sitesinde de aynısını yaşayan olmuş o sayede eski sürücünün linkini bulup indirdim. Eski sürücü daha uyumluysa neden kendi sitelerine yeni versiyon koymuşlar anlamak biraz zor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada buraya sürücü linki atmam serbest mi bilmiyorum, sorunun aynısını yaşayanlar yazarsa yardımcı olabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,254
Üyeler
188,393
Son üye
Heatfix
Geri