Neler Yeni

Sıfır 3600 vs İkinci el 3700x (Anket)

Sizce Hangisi

• Sıfır Ryzen 3600 --> 1750 TL

• 2. Ryzen 3700x --> 1850 TL

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Finifuqal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Fini Fuqal
3600 şuan indirimde 1750 tl den satıılıyor garantisi yeni bitmiş 3700x ise 1850 TL (+1 yıl global garantisi var diyor satıcı yurtiçinde işe yarar mı bilmiyorum) sizce işi sağlama alıp sıfır 3600 mı almalıyım yoksa 3700x ü o fiyata almaya değer mi ? işlemciler çok zor bozuluyor deniyo 3700x satan adam test teklifime testi gelin beraber yapalım bilgisayarcıyım kasanızı da getirin dedi yolda kasaya zarar gelir arabam yok diye satıcıdan testi istedim teste göre akşam elden alabilceğimi söyledim bir yandan cevap bekliyorum bir yandan da gezinirken az önce 3600 ün indirimli halini görünce anket açmak istedim 3700 x ile 3600 arasına %8-%20 render hız farkı oluşuyomuş bu işlere yeni başlamak üzereyim bu hız farkı çok etkiler mi render alırken ? önümüzdeki sene hatta belki daha erken vakitte gidişata göre 3900x e geçmeyi düşünüyorum

sizce napmalıyım geçen gün 1300 den 3600 alcaktım 3 ayağı yamuk getirdi satıcı anakartıma yanında sokmaya çalıştık satış iptal oldu o arkadaş dışında şuan kendi şehrimde 1600 den aşağı koyan yok 3600 ü 1400 e garantisiz tray koyan gördüm açıklamaya bide tray garantisiz fansız fiyat sondur saçma sapan tekliflerle gelmeyin kalbinizi kırarım felan yazmış çok enteresan insanlar mevcut 2. el satışlarında

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
bence 3600 al ama tabikide sen bilirsin.benim pc ikinci el,pc'de olmayan sorun kaldı desem galiba yalan olur.

Finifuqal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Fini Fuqal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence 3600 al ama tabikide sen bilirsin.benim pc ikinci el,pc'de olmayan sorun kaldı desem galiba yalan olur.
global garantisi varmış 1 sene ryzen işlemcilerin firma garntisi bitmiş ama global garantisi devam ediyomuş global garantide sorun olunca nereye veriyoruz ki servise ?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,049
İsim
göksel yurtcan
%200 3700x

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.
İşlemci çok büyük sıkıntı yaşanabilecek bir parça değil ekran kartı gibi 2. Elde. Eğer testlerde sorun çıkarmıyorsa 3700x alırdım.

BeKo'O

80+ Silver
Ben 2.ele bulaşmama kararı aldım ama bir testlerini yapıp bakmakta fayda var. Şahsen ben 3600'e yönelirdim.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
3600 şuan indirimde 1750 TL den satıılıyor garantisi yeni bitmiş 3700x ise 1850 TL (+1 yıl global garantisi var diyor satıcı yurtiçinde işe yarar mı bilmiyorum) sizce işi sağlama alıp sıfır 3600 mı almalıyım yoksa 3700x ü o fiyata almaya değer mi ? işlemciler çok zor bozuluyor deniyo 3700x satan adam test teklifime testi gelin beraber yapalım bilgisayarcıyım kasanızı da getirin dedi yolda kasaya zarar gelir arabam yok diye satıcıdan testi istedim teste göre akşam elden alabilceğimi söyledim bir yandan cevap bekliyorum bir yandan da gezinirken az önce 3600 ün indirimli halini görünce anket açmak istedim 3700 x ile 3600 arasına %8-%20 render hız farkı oluşuyomuş bu işlere yeni başlamak üzereyim bu hız farkı çok etkiler mi render alırken ? önümüzdeki sene hatta belki daha erken vakitte gidişata göre 3900x e geçmeyi düşünüyorum

sizce napmalıyım geçen gün 1300 den 3600 alcaktım 3 ayağı yamuk getirdi satıcı anakartıma yanında sokmaya çalıştık satış iptal oldu o arkadaş dışında şuan kendi şehrimde 1600 den aşağı koyan yok 3600 ü 1400 e garantisiz tray koyan gördüm açıklamaya bide tray garantisiz fansız fiyat sondur saçma sapan tekliflerle gelmeyin kalbinizi kırarım felan yazmış çok enteresan insanlar mevcut 2. el satışlarında
Şahsi fikrim sıfır olan 3600 alırdım ancak 3700X almanızı da öneririm.

Finifuqal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Fini Fuqal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci çok büyük sıkıntı yaşanabilecek bir parça değil ekran kartı gibi 2. Elde. Eğer testlerde sorun çıkarmıyorsa 3700x alırdım.
Adam bilgisayarcıymış geçen gün sökmüş parçayı anladığım kadarıyla bir tanıdığı müşterisi dedi abi al benim yerime satmaya çalış satıştan sana da birşeyler veririm vs dedi test konusunda çünkü diretti siz gelin yada ben geliyim testi yapalım sorun çıksa bile 1 yıl firma garantisi bitmiş olsada global garantisi devam ediyor vs. Sanırım amd bir anakartı yok benim 2 parçam eksik sistemde ekran kartı ve işlemci ekran kartını sadece tanıdık bilgisayarcım var merkezde ona götürüp taktırabilirim rastgele bir şey ve orda test edebilriiz işlemciyi takıp ama windows kurması 1 saat yarım saat de testlere desen 1.5 saat gidiyor her açıdan kocaman kasayı da otobüste taşımam zor araba yok altımda oraya gitsem de 1.5 saat en az zaman gidicek serviscimde 1.5 saat uğraşmaz müşterileri işleri güçlerini bırakıp niye uğraşsın araba bulsam bile kuzenden vs 1.5 saat beklemez kimse beni o yüzden test konusunda önceden test yapıp sonuçlarını atma konusunda direttim adama mesajıma görüldü attı artık test yapıp atar mı yoksa başka alıcı mı bulur bilmiyorum akşama kadar bir cevap gelmezse 3600 ü sipariş edicem büyük olasılıkla

KirliKill

80+ Silver
Adam bilgisayarcıymış geçen gün sökmüş parçayı anladığım kadarıyla bir tanıdığı müşterisi dedi abi al benim yerime satmaya çalış satıştan sana da birşeyler veririm vs dedi test konusunda çünkü diretti siz gelin yada ben geliyim testi yapalım sorun çıksa bile 1 yıl firma garantisi bitmiş olsada global garantisi devam ediyor vs. Sanırım amd bir anakartı yok benim 2 parçam eksik sistemde ekran kartı ve işlemci ekran kartını sadece tanıdık bilgisayarcım var merkezde ona götürüp taktırabilirim rastgele bir şey ve orda test edebilriiz işlemciyi takıp ama windows kurması 1 saat yarım saat de testlere desen 1.5 saat gidiyor her açıdan kocaman kasayı da otobüste taşımam zor araba yok altımda oraya gitsem de 1.5 saat en az zaman gidicek serviscimde 1.5 saat uğraşmaz müşterileri işleri güçlerini bırakıp niye uğraşsın araba bulsam bile kuzenden vs 1.5 saat beklemez kimse beni o yüzden test konusunda önceden test yapıp sonuçlarını atma konusunda direttim adama mesajıma görüldü attı artık test yapıp atar mı yoksa başka alıcı mı bulur bilmiyorum akşama kadar bir cevap gelmezse 3600 ü sipariş edicem büyük olasılıkla
3700x KESİNLİKLE

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.
Hocam eğer baktınız yokuşa sürüyor 0 alın gitsin.

Finifuqal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Fini Fuqal
3700x KESİNLİKLE

test konusunda önceden test istediğim için amd kart yoksa yapamama ihtimalini de göz önüne alırsak test yaptırmadan sadece ayakları düzgün mü anakartıma gircek mi girmicek mi diye kontrol edip alsam sorun yaşamam heralde dimi performans konusunda ? çünkü bir taraf var internette testssiz asla almayın diyor diğer taraf prime soğutucudan soğutucuya sonucu değişir yanıltabilir işlemci en zor bozulan parça ayaklarına bakıp almak bile yeterli sorun yaşamazsın diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam eğer baktınız yokuşa sürüyor 0 alın gitsin.
test konusunda anlaşamama ihtimalimiz mevcut hocam acaba test yapmadan alsam mı diyorum çünkü herkesin söylediği şey çok zor bozulcağı sorun çıkartacağı işlemcinin gerçi şöyle de bir şey var geçen gün 3600 bulmuştum 1300 e anlaşmıştım da arkadaşla tanıdık servisime çağırdım servisçimle kontrol ettik 3 ayağını yamultmuş kasadan çıkartırken işlemcinin satış iptal oldu son dakika o sebepten o ayak yamulması da sanırım kullanıcı hatasına girdiği için garanti kapsamına girmiyordu elden almaya çalışmasam şehirdışından kargolatsam bok yoluna gidecekti para

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,087
Üyeler
165,634
Son üye
maceyaRd
Top Bottom