Neler Yeni

Sıfır RX6600 mü yoksa ikinci el piyasası mı?

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Volkan Korkmaz
Bütçe
7500
Sizce ikinci ele güvenmemeye devam edip sıfır rx6600 veya bütçeme göre üstünü mü tercih etmeliyim, yoksa ikinci el piyasasını kovalayıp rx6800 lere mi bakmalıyım?

İkinci el piyasasına pek güvenemiyorum hele ki konu ekran kartıysa, eğer ki ikinci el almamı tavsiye ederseniz nelere dikkat etmem gerektiğinden bahsedebilir misiniz? Mesela kişi yeni almış üzerinden 3 ay geçmiş faturası bulunan ekran kartını satıyor, bunun altında bir şey aramalı mıyım?

Grythor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Emrullah AKTAŞ
Hocam yalan söyleme ihtimalleri, miningde kullanılmış olma ihtimali gibi birçok sorun var.
Ben güvenemiyorum, size de güvenmenizi önermem.

Aderal

80+ Bronze
kral akıl var mantık var rx6600 ile rx6800 ile dağlar kadar fark var. isterse 6800 2 sene miningde çalışmış olsun kesinlikle ikinci ele yönel derim ben. bir sürü ilan var o fiyatlarda temizini illaki bulursun

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Onur Keleş
2.el temiz bulabilirseniz alınır. Sıfır için bunu öneririm.

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
hocam miningte çalışması bence cok bir problem değil testlerini yaptıktan sonra kontrollerine falan baktıktan sonra bir sıkıntı olmaz gibi

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Volkan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam miningte çalışması bence cok bir problem değil testlerini yaptıktan sonra kontrollerine falan baktıktan sonra bir sıkıntı olmaz gibi
Hocam ne tarz testler yaptırmalıyım, bu konu da neredeyse hiçbir bilgim yok, işlemci olarak r5 5600 aldım, şuan kullandığım ekran kartım 1050 ti, bunu da yükseltmek istiyorum, günlerdir fiyat analizi yapıyorum tam alıcam diyorum, sonra ikinci eldeki fiyatları görünce tekrar başa dönüyorum, çok fark var açıkçası

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
Hocam ne tarz testler yaptırmalıyım, bu konu da neredeyse hiçbir bilgim yok, işlemci olarak r5 5600 aldım, şuan kullandığım ekran kartım 1050 ti, bunu da yükseltmek istiyorum, günlerdir fiyat analizi yapıyorum tam alıcam diyorum, sonra ikinci eldeki fiyatları görünce tekrar başa dönüyorum, çok fark var açıkçası
ben bi furmark testini biliyorum sıcaklık değerlerine falan bakıyorum ordan
ama tek bir testle sonuca varamazsın bir kaç farklı test lazım fakat ben bilmiyorum :(

abcdefg1234

80+ Silver
Sizce ikinci ele güvenmemeye devam edip sıfır rx6600 veya bütçeme göre üstünü mü tercih etmeliyim, yoksa ikinci el piyasasını kovalayıp rx6800 lere mi bakmalıyım?

İkinci el piyasasına pek güvenemiyorum hele ki konu ekran kartıysa, eğer ki ikinci el almamı tavsiye ederseniz nelere dikkat etmem gerektiğinden bahsedebilir misiniz? Mesela kişi yeni almış üzerinden 3 ay geçmiş faturası bulunan ekran kartını satıyor, bunun altında bir şey aramalı mıyım?
7.5k bütçeyle 2. elden 3070, 3070ti, 3080 bulabilirsin bence.

Kartların sıfır fiyatları hala çok yüksek. İkinci eller cidden çok uygun şu an.

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Volkan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
7.5k bütçeyle 2. elden 3070, 3070ti, 3080 bulabilirsin bence.

Kartların sıfır fiyatları hala çok yüksek. İkinci eller cidden çok uygun şu an.
Şuanki sistemim;
r5 5600 işlemci
b350m gaming pro anakart
1050 ti ekran kartı

Sizce gene intel mi tercih etmeliyim yoksa işlemcimle uyumlu olabilmesi adına amd mi tercih etmeliyim?

Birde size de sormak isterim; ne tarz testler yaptırmalıyım, bu konu da neredeyse hiçbir bilgim yok

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

abcdefg1234

80+ Silver
Şuanki sistemim;
r5 5600 işlemci
b350m gaming pro anakart
1050 ti ekran kartı

Sizce gene intel mi tercih etmeliyim yoksa işlemcimle uyumlu olabilmesi adına amd mi tercih etmeliyim?

Birde size de sormak isterim; ne tarz testler yaptırmalıyım, bu konu da neredeyse hiçbir bilgim yok

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Bu bütçede dediğim kartları tercih etmeniz daha iyi olur.

10-15 dakikalık furmark testinde hangi fan hızında kaç derece çalıştığına bakmanız lazım. Birde kaç watt çektiğine , aldığı fpse ve core frekansına bakmanız yeterli olur.

Top Bottom