Neler Yeni

Yardım Sıfırdan ekonomiyi nasıl öğrenebilirim?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Diyarhan
Şimdi ekonomi çok dallı ev ekonomisi mi ülke dünya ekonomisi mi?

Tre-x

80+ Silver
Hocam iktisat fakülteleri var üniversite tercihi olarak gidebilirsiniz
Prof. Dr. Özgür Demirtaş var yt de izleyebilirsiniz ama anlayacağınızi düşünmem

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Ekonomi çok kapsamlı bir terim ,senin hangi alanına yöneleceğine göre nasıl öğreneceğin değişir.
Mesela hangi bölümüne yönelmek istiyorsun ?

Aklıma gelen birkaç tanesini yazayım:
Ülke Ekonomisi
Bireysel Ekonomi
Ticaret Ekonomisi

Böyle sayarsak uzar gider ,sen öğrenmek istediğin alanı belirle gerisi ile ilgili eğitim konusunda yetkin kişiler var onların eğitimlerini izleyerek veya makalelerini okuyarak bir tarafından başlarsın.

Temel ekonomi ile başlamak istersen de terim araştırması ile başlayabilirsin.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam iktisat fakülteleri var üniversite tercihi olarak gidebilirsiniz
Prof. Dr. Özgür Demirtaş var yt de izleyebilirsiniz ama anlayacağınızi düşünmem
Felsefe öğrenmek için millet üniversiteye mi gidiyor? Yoo. Ekonomi öğrenmek istiyorum derken böyle Prof ekonomisi öğrencem gitcem danışmanlık yapcam falan demedim. Çok yönlü kişilik oluşturma yolumdaki bir yön. Sıfırdan öğrenmem gereken yere kadar neyin nasıl olması gerektiğini bilecek kadar öğrenmek istiyorum.

Tre-x

80+ Silver
Felsefe öğrenmek için millet üniversiteye mi gidiyor? Yoo. Ekonomi öğrenmek istiyorum derken böyle Prof ekonomisi öğrencem gitcem danışmanlık yapcam falan demedim. Çok yönlü kişilik oluşturma yolumdaki bir yön. Sıfırdan öğrenmem gereken yere kadar neyin nasıl olması gerektiğini bilecek kadar öğrenmek istiyorum.
Felsefe ile ekonomi aynı değil ekonomi teorik bilgi istiyor ama felsefe çok fazla teorik bilgi istemiyor

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ekonomi çok kapsamlı bir terim ,senin hangi alanına yöneleceğine göre nasıl öğreneceğin değişir.
Mesela hangi bölümüne yönelmek istiyorsun ?

Aklıma gelen birkaç tanesini yazayım:
Ülke Ekonomisi
Bireysel Ekonomi
Ticaret Ekonomisi

Böyle sayarsak uzar gider ,sen öğrenmek istediğin alanı belirle gerisi ile ilgili eğitim konusunda yetkin kişiler var onların eğitimlerini izleyerek veya makalelerini okuyarak bir tarafından başlarsın.

Temel ekonomi ile başlamak istersen de terim araştırması ile başlayabilirsin.
Abi şimdi hangisini öğrenmem gerektiğini bilmiyorum. Yani böyle neyin nasıl olması gerektiğini bilecek kadar öğrenmek istiyorum. Yani şu an Türkiye'de ne olup bitiyor kendi aklımla analiz edebilecek kadar bilgiye sahip olmak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Felsefe ile ekonomi aynı değil ekonomi teorik bilgi istiyor ama felsefe çok fazla teorik bilgi istemiyor
Felsefenin kendisi zaten teori :D

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,597
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
cumhurbaşkanımızın yönlendirmelerini dikkatli dinleyerek
1639422975904.png

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Abi şimdi hangisini öğrenmem gerektiğini bilmiyorum. Yani böyle neyin nasıl olması gerektiğini bilecek kadar öğrenmek istiyorum. Yani şu an Türkiye'de ne olup bitiyor kendi aklımla analiz edebilecek kadar bilgiye sahip olmak istiyorum.
Şöyle bir sıkıntı var Türkiye'de ne olup bittiğini anlamak için hem aşırı bilmek hem de çok az bilmek yetiyor : D
Basit kısmı şöyle 'Üretmiyoruz ,hazır alıyoruz ve dış yatırımcıya güven veremediğimiz için para birimimiz değer kaybediyor'

Compleks kısmı ise dış borçlarımız ,bunların sebepleri ,enflasyon ve Hiper enflasyon ,faiz'in para birimine etkisi gibi uzayıp gider.
Bunları öğrenmek için de yukarıda belirtildiği gibi Ekonomi Akademisyenlerini takip etmek ve aynı zamanda halk tarafından da ekonomi yorumu almak ,bunu da ortak paydada birleştirip kişisel yorum yapmak .

Bunlar bir yerde yazan şeyler değil bu arada belirteyim ,benim kişisel yorumum .
Kesinlikle böyle yap demem ama ben yararını gördüğüm için öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,042
Üyeler
164,604
Son üye
Parlak26
Top Bottom