Neler Yeni

Sigara bağımlılığı ve sigaradan alinan zevk hakkinda merak ettigim sorular

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Hiç sigara içmedim ve merak ettiğim bazı noktalar var. Mesela herkes farklı sigaralar içiyor parliament, tekel 2000, marlboro vs. Büyük çoğunluğu parliament içiyor. Bu ayrımı nasıl yapıyorlar mesela. Sigaraların hepsi bir duman değil mi parliamentin dumanı ve tekel 2000 nin dumanı arasında ne fark var da insanlar parliament tercih ediyor. Yani bunu bir türlü anlayamıyorum mesela bazı insanlar tatlı meyvalardan bazıları ekşi meyvalardan hoşlanıyor bunlarda böyle bir tat kavramı var mı? 2. Sorum ise bu duman nasıl bağımlılık yapabiliyor bana göre bunu içen kişi dumanın kokusunu alan bana göre pek farklı birsey tatmiyordur. Sigaranın içinde nikotin gibi bağımlılık yapan maddeler var ama yani bir insanın birseye bağımlı olması için hoşa giden bir durum olması lazım nikotinin tam olarak neyi hoşa gidiyor

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Hiç sigara içmedim ve merak ettiğim bazı noktalar var. Mesela herkes farklı sigaralar içiyor parliament, tekel 2000, marlboro vs. Büyük çoğunluğu parliament içiyor. Bu ayrımı nasıl yapıyorlar mesela. Sigaraların hepsi bir duman değil mi parliamentin dumanı ve tekel 2000 nin dumanı arasında ne fark var da insanlar parliament tercih ediyor. Yani bunu bir türlü anlayamıyorum mesela bazı insanlar tatlı meyvalardan bazıları ekşi meyvalardan hoşlanıyor bunlarda böyle bir tat kavramı var mı? 2. Sorum ise bu duman nasıl bağımlılık yapabiliyor bana göre bunu içen kişi dumanın kokusunu alan bana göre pek farklı birsey tatmiyordur. Sigaranın içinde nikotin gibi bağımlılık yapan maddeler var ama yani bir insanın birseye bağımlı olması için hoşa giden bir durum olması lazım nikotinin tam olarak neyi hoşa gidiyor
nikottin zaten dışarıdan deneyimlediğinde herhngi bir tadı veya etkisi olmayan bir şey olay ciğere çekmeye başladığında başlıyo sigaralar arasında fark ta şöyle anlatayım ne kadar aslında nikotin istediğine bağlı beyninin mesela ben kısa parliament içiyorum touch blue içtiğim zaman asırı hafif geliyor hiçbir keyfi yok yani bu arada sigara lanet bir şey içmeyin içirmeyin ocağınıza incir ağacı diker

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nikottin zaten dışarıdan deneyimlediğinde herhngi bir tadı veya etkisi olmayan bir şey olay ciğere çekmeye başladığında başlıyo sigaralar arasında fark ta şöyle anlatayım ne kadar aslında nikotin istediğine bağlı beyninin mesela ben kısa parliament içiyorum touch blue içtiğim zaman asırı hafif geliyor hiçbir keyfi yok yani bu arada sigara lanet bir şey içmeyin içirmeyin ocağınıza incir ağacı diker
Anladığıma göre bu içme zevki insanların bağımlılık seviyesine göre değişiyor. Bağımlılığı yüksek olan sürekli içmek isteyen birisi mesela nikotin oranı az olan sigarayı içince tatmin olmuyor ve art arda içmek istiyor. Ama nikotin oranı yüksek olan sigara içince 1 dal veya 2 dal içince tatmin oluyor 1 paket bitirmesine gerek kalmıyor.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,844
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
dostum bağımlılığı yapan karbonmonoksit çekmen değil günümüz sigaralarında zaten tütün tadı zor alırsın nikotin önemli olan bizlere bağımlılık yapan sigara markaları arasında tat nikotin sigaranın ağırlığı vb farklar var ama çoğu insan hepsini deniyim güzel olanı içeyim demez çoğunluk başladığı ile devam eder insanların hoşuna gidende acı bir duman değil o dumanın yaptığı boğaz vurumu nikotin ihtiyacının karşılanması ile gelen mutluluk

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,028
İsim
Asil
Sigaranın zararlı olma sebebide aslında bu içerken zevk almazsın belki ama vücudun nikotine alışınca nikotin almadığı zaman huzursuz hisseder. Belli aralıklarla vücudun istediği nikotini verdiğinde vücut tatmin olur. Bağımlı kişiler çok sevdiği için içmiyor aslında. Çoğu zaman bırakmak isteseler bile içmek için içiyorlar çünkü vücutlarını alıştırdıkları için vücut bunu sürekli istiyor.

Top Bottom