qnyb
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 908
- İsim
- Güney
haklısınz hocam da sigarayıda önemsemek lazım bir gün gelir bu sigaradan kaynaklı sıkıntılar yaşarsak allah korusun kanser olursak geri dönüşü olmayan pişmanlık yaşayabiliriz
Ben açıkçası keşke kanser olsam da öyle ölsem diye bir umut taşıyorum. Büyük ihtimalle o kanserli yaşlara gelemeden bu nesil olarak bizler, farklı hastalıklar yada kültürel çatışmadan(arap,suriyeli vb...) öleceğiz. Günde 1 paket sigara içsen tahminen ortalama 50-65 yaşlarında kanser olma ihtimalin yüksek. 50-65 yaşıma gelebileceğim garantisini veren de hiçbir şey yok. Üstüne bir de corona geldi ohhhh, zaten az olan ömrümüz iyice azaldı. Çoğu kişinin 40 lı yaşlarda kalp krizinden gideceğini düşünüyorum.Bunlar sigarayi masum yapmiyor ama dediklerinizde haklisiniz
Bu;
ekonomik sıkıntılar,
stres,
sinir,
mutsuzluk,
umutsuzluk,
yetersiz, kalitesiz ve bolca katkı maddeli beslenme,
mobbing,
günde 10-11-12 saat çalışmak,
hemde 60 lı yaşlarına kadar bu tempoyla yaşamak,
corona ,
ve benzeri sayabileceğim bir çok etken varken, sadece sigarayı umursamak size bir fayda sağlamayacaktır.
Elbette sigara zararlı, buna yararlı diyecek kör topal cahildir. Fakat gerçekten tek sorun sigara mı? Sigarayı bırakınca tahmin edilemez bir durum haricinde 80-90 yıl yaşayacak mıyız? Elbette yaşayamayacağız. Burada moral bozmayı sevmiyorum ancak acı gerçekler ne yazık ki böyle.
Sadece gençliğimiz değil, geleceğimiz, hayatımız elimizden alındı.
O yüzden bu kendi görüşüm elbette ancak yukarıdaki saydığım maddeler gibi bir çok maddeyi düzeltmeniz halinde sigaraya dert etmeyi mantıklı buluyorum. Eğer zaten bir çok maddede problem varsa sigaranın da dert edilebilir bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Sizlere de aynı durumdaysanız fazla kafaya takmamanızı tavsiye ederim.