Neler Yeni

Sildiğim dosyayı Windows Defender var gibi gösteriyor

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Olay aynen şöyle oldu.
Windows Defender HackTool:Win32/Crack!MSR adında bir virüs buldu bende virüsü gösterdiği dosya konumuna gidip manuel olarak dosyayı sildim.
Ardından tekrar Defendıra geldim halen virüsü var gösteriyordu eylemlere tıklayıp virüsü kaldır dediğimde herhangi bir tepki göstermiyordu.
Yani ben dosayı sildim ama Defendırın halen böyle göstermesi rahatsız ediyor.
1607243034806.png

Virüsün silindiğinden nasıl emin olabilirim?
Defendırın böyle gözükmesinden nasıl kurtulabilirim?
Yardım ederseniz sevinirim.

Control Panel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,093
İsim
Barış
Discord
kolonya#1389
o bende de oluyor. o virüsü defender ile tekrar silmeyi dene. sonra C:/ProgramData/Microsoft/Windows Defender/Scans/History/Service klasörünü sil. sonra tekrar tarama yap. virüs orada olmayacak.

edit: bende olmuştu sizde olur mu bilmiyorum.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Neden Defender gibi çöp yazılımlar kullanıyorsunuz? Defender'ın çok fazla eksiği bulunmakta. COMODO Antivirus + Zemana AntiLogger kullanabilirsiniz. Zemana AntiLogger COMODO'nun açığını kapatır, isterseniz MalwareBytes Free ile kullanabilirsiniz.

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Neden Defender gibi çöp yazılımlar kullanıyorsunuz? Defender'ın çok fazla eksiği bulunmakta. COMODO Antivirus + Zemana AntiLogger kullanabilirsiniz. Zemana AntiLogger COMODO'nun açığını kapatır, isterseniz MalwareBytes Free ile kullanabilirsiniz.
Comodo kullanmam.
MalwareBytes ile taramaya yapıp virüs var mı yok mu diye bakacağım. Sonra silerim programı.
Daha sonra da kaspersky indirip defender yerine onu kullanacağım.

Son düzenleme:

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Malwarebytes'in free sürümünü indirmeme rağmen premium'un 14 günlük denemesini aktive etti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Normal sen tarama yap istersen malwarebytes de kullanabilirsin 14 gün boyunca ama pc de başka anti-virüs olmasın sadece malwarebytes ve windows defender kalsın yoksa çakışabiliyorlar

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Normal sen tarama yap istersen malwarebytes de kullanabilirsin 14 gün boyunca ama PC de başka anti-virüs olmasın sadece malwarebytes ve windows defender kalsın yoksa çakışabiliyorlar
Tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı, temiz çıktı.
Programı silsem bu 14 gün devam eder mi?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı, temiz çıktı.
Programı silsem bu 14 gün devam eder mi?
Evet silsende 14 gün geçtikten sonra denemeyi kullanamıyorsun ama kaldırıp yükleyinde geri kullanabiliyordun diye hatırlıyorum ama emin değilim

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Evet silsende 14 gün geçtikten sonra denemeyi kullanamıyorsun ama kaldırıp yükleyinde geri kullanabiliyordun diye hatırlıyorum ama emin değilim
Ya ben free sürümü kullanmak istiyorum onu nasıl aktive edicem?
Ben mesela silsem bu programı sonra şüphelenip 1 hafta sonra tekrar yüklesem 14 gün 7 güne düşer mi?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Ya ben free sürümü kullanmak istiyorum onu nasıl aktive edicem?
Ben mesela silsem bu programı sonra şüphelenip 1 hafta sonra tekrar yüklesem 14 gün 7 güne düşer mi?
Free yi neden kullanmak istiyorsun ki ? freede de tarama premium ile aynı premiumda anlık koruma var

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Merhaba @FightForHonor ,

Anti-Malware yazılımları koruma amaçlı kullanılmamalıdır. Anti-Malware'ların geniş veritabanları tarama için kullanılmalı, koruma için antivirüs kullanılmalıdır. MalwareBytes ile tarama yapmadan şu ayarlamalar yapılmalıdır :

oegoeg-jpg.75443

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
Free yi neden kullanmak istiyorsun ki ? freede de tarama premium ile aynı premiumda anlık koruma var
14 günlük süresi bitince otomatik free sürümemi geçiyor ona göre kullanabilirim.
Bide "Ben mesela silsem bu programı sonra şüphelenip 1 hafta sonra tekrar yüklesem 14 gün 7 güne düşer mi?" cevap verebilir misin?

Merhaba @FightForHonor ,

Anti-Malware yazılımları koruma amaçlı kullanılmamalıdır. Anti-Malware'ların geniş veritabanları tarama için kullanılmalı, koruma için antivirüs kullanılmalıdır. MalwareBytes ile tarama yapmadan şu ayarlamalar yapılmalıdır :

oegoeg-jpg.75443
Evet bende o yüzden free sürümü kullanmak istiyorum.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
14 günlük süresi bitince otomatik free sürümemi geçiyor ona göre kullanabilirim.
Bide "Ben mesela silsem bu programı sonra şüphelenip 1 hafta sonra tekrar yüklesem 14 gün 7 güne düşer mi?" cevap verebilir misin?

Evet bende o yüzden free sürümü kullanmak istiyorum.
Tarama amaçlı kullanabilirsin istediğin zaman

Top Bottom