Çözüldü✓ ̶S̶i̶l̶i̶n̶d̶i̶

Malum yeni PC fiyatları çok yükseldiği için bilgisayarımı yükseltmeyi düşünüyorum.Ram mi yoksa işlemci değiştirmek mi PC yi hızlandırır ve fps artışı sağlar?
İşlemci daha çok önemli
ama sistem nedir
sistemin dengeli olması gerek verimini alman için

Sistemin tüm özelliklerini yazar mısın?
İşlemci daha iyi olabilir.

Hocam işlemcidir tabikide ram i sonrada değiştirirsin

sistemin nedir işlemci daha önemli

8gb ram varsa sistemde 8gb ram almanı öneririm eğer sistemin 16gb ramı varsa işlemciyi değiştirmeni öneririm sisteminizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

işlemci daha iyidir

sisteminizin özelliklerini yazmadıgınız müddetçe bu soruya cevap vermek çok boş havada kalan bir cevap olacak lakin şöyle örneklemeler yapayım size sistemde eski bir mekanik disk var ise ilk iş ssd takmak olmalı bana kalırsa , sonrasında nispeten güçlü bir işlemci var diyelim ama 4 gb ram var bu durumda ise bellek eklersiniz daha mantıklı olur yada sistemde 8 gb bellek var ama sallıyorum 2 çekirdekli zayıf bir işlemci mevcut o zamanda işlemciyi değiştirmek daha mantıklı olur gibi gibi

Malum yeni PC fiyatları çok yükseldiği için bilgisayarımı yükseltmeyi düşünüyorum.Ram mi yoksa işlemci değiştirmek mi PC yi hızlandırır ve fps artışı sağlar?
eğer 4/2 i3 işlemcin varsa işlemci deriz ama 4gb ram varsa ram tak deriz söylemen lazım

Ekler

• Pc Özellikleri.PNG
    Pc Özellikleri.PNG
    33.1 KB · Hit: 40
Arkadaşlar şu fotoğraf yeterli olurmu bilgiler için:
Duruma bakacak olursak ram yükseltmek daha mantıklı olur. İşlemci ekran kartını besleyebiliyor, yani acelesi yok.
Ancak 4 GB ram günümüz için kesinlikle yetersiz.

Geri