Silindi

1-) Aga biz 1800 lü yıllara kadar OSMANLI daymışız. Bizimkiler cumhuriyetten sonra fln göç etmemişler ülkeye. Başından beri buralardayız.
2-) Doğuda yaşadığım için en ufak bile dışlanmışlık fln hissetmiyorum. Çünkü etrafımdakiler hepsii kürt yada zaza. Ama diğer şehirlere gidecek olursam kürt olduğumu herkese söylemem. Özellikle karadeniz taraflarında. Çünkü özellikle orada çok dışlanıyoruz.

Bunun dışında çok şükür memnunum bu konuda sıkıntım yok.

arkadaşlar izleyelim
doğru mu bilmiyorum
araştırmam olmadığı ve güvendiğim için dediklerini doğru kabul ediyorum
aksi iddiası olan dedesinin hikayesini değil de kaynak atsın
eyvallah

arkadaşlar izleyelim
doğru mu bilmiyorum
eyvallah
Evet videoda dedikleri birebir doğru. Selçuklu Devleti kurulduktan sonra Kürt'ler, Anadolu'ya yerleşmeye başlamıştır.

Geçen Kürt eleman Atatürkü övdüğüm için bana küfür etmişti
1655415981808.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar izleyelim
doğru mu bilmiyorum
eyvallah
Savaş Hocam yaptıysa doğrudur

Bu ırsi biyolojik bir şey. Irklar şunun şurasında belki 2-3 bin yıldır var. İnsanlık tarihinde yüz binlerce yıldan oluşuyor. Yani insanları ırk olarak ayırmak saçma.
Irklar 2-3 bin yıldır yoklar, bizim bildiklerimiz o kadar ki 2-3 bin yıl da değil. Mö. 25 binlere dayanan ırkların olduğu biliniyor, yine de bu evrim için yeterli bir zaman değil. Ama dediklerime geliyoruz tekrar, bizim bildiklerimiz o kadar ve daha öncesi de var. Asıl konuya dönersek evet bu kıl olayı ırkla alakalı. Zaten söylemişsin ırsi bir şey diye, soydan soya aktarım demek oluyor bu ki bu da ırkla alakalı demenin farklı bir yolu. Irk dediğimiz şey o Türk bu Kürt demek kadar basit bir olay değil aslında, her ırkın kendine göre evrimleşmiş genetikleri var ve bizim de genetik özelliklerimiz büyük oranda bu ait olduğumuz ırka göre şekilleniyor.

adrsds
dasrsdas
sarasdasd
sonra niye kürtlere ayrım yapıyorlar
Cevap basit, cahiliyetten ötürü. Koca bir popülasyona sahip ırkı genellemek kadar saçma bir olay yok. Herkes aynı değil gençler, olmaz da. O yüzden bir anlık sinirle yanlış şeyler yapmayın.

Irklar 2-3 bin yıldır yoklar, bizim bildiklerimiz o kadar ki 2-3 bin yıl da değil. Mö. 25 binlere dayanan ırkların olduğu biliniyor, yine de bu evrim için yeterli bir zaman değil. Ama dediklerime geliyoruz tekrar, bizim bildiklerimiz o kadar ve daha öncesi de var. Asıl konuya dönersek evet bu kıl olayı ırkla alakalı. Zaten söylemişsin ırsi bir şey diye, soydan soya aktarım demek oluyor bu ki bu da ırkla alakalı demenin farklı bir yolu. Irk dediğimiz şey o Türk bu Kürt demek kadar basit bir olay değil aslında, her ırkın kendine göre evrimleşmiş genetikleri var ve bizim de genetik özelliklerimiz büyük oranda bu ait olduğumuz ırka göre şekilleniyor.

Cevap basit, cahiliyetten ötürü. Koca bir popülasyona sahip ırkı genellemek kadar saçma bir olay yok. Herkes aynı değil gençler, olmaz da. O yüzden bir anlık sinirle yanlış şeyler yapmayın.
Yok canım içimde sevmem zaten gidip yolda kürt avlamam. Genelleme kısmına keşke mültecileri de katsanız.

arkadaşlar izleyelim
doğru mu bilmiyorum
eyvallah
zyzz bunla alaklı videosu yok mu ya?

Yok canım içimde sevmem zaten gidip yolda kürt avlamam. Genelleme kısmına keşke mültecileri de katsanız.
Genelleme kısmına mültecileri katamazsın çünkü mülteci sorunu özünde ırksal bir problem değil canım, ülkenin beka sorunu. Afgan, Süriye'li, Pers ya da Slav oldukları için gitmeleri gerekmiyor; ülkeye isteyerek ya da istemeyerek verdikleri zarar yüzünden gitmeleri gerekiyor. Biz, Nazi Almanyası olsaydık ve gelenler de Yahudi olsalardı bunu o genelleme kısmına katabilirdik çünkü bu ırksal bir olay olurdu.

Genelleme kısmına mültecileri katamazsın çünkü mülteci sorunu özünde ırksal bir problem değil canım, ülkenin beka sorunu. Afgan, Süriye'li, Pers ya da Slav oldukları için gitmeleri gerekmiyor; ülkeye isteyerek ya da istemeyerek verdikleri zarar yüzünden gitmeleri gerekiyor. Biz, Nazi Almanyası olsaydık ve gelenler de Yahudi olsalardı bunu o genelleme kısmına katabilirdik çünkü bu ırksal bir olay olurdu.
1655418095733.png

Uzun ve kaliteli bir cevap verirdim de lol de maçtayım. Arkadaşın seri maçı onu taşıyacağım. Sabaha inşAllah.

Geri