Neler Yeni

Çözüldü✓ Silverstone pf360 montajı

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
Merhabalar,

Kasa:cooler master mb511

Anakart:MSI b550 gaming edge wifi

Soğutma:SS pf360

Fotoğraflara kadar montaj kısmını yaptım.Yukarıda gözüken kısımda 2li kablo montajı ve kalan kabloları nasıl montajlamam gerekiyor ? Sanırsam sata kablosu ve kontrolcüye gerek yok anakarttan dolayı.Bu konu ile ilgili çok video izledim fakat sonuca ulaşamadım.Pump fan ve cpu fan kablolarının bağlantısında sorun yok arta kalan 2li 5v kablolarının bağlantısında sorun yaşıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekler

• 1.jpeg
    1.jpeg
    98.7 KB · Hit: 64
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    129 KB · Hit: 61

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sanırsam sata kablosu ve kontrolcüye gerek yok anakarttan dolayı.
Evet onlara gerek yok
k arta kalan 2li 5v kablolarının bağlantısında sorun yaşıyorum.
Hocam onları şöyle yapacaksınız. Pompa’dan gelen bir tane 3 pinli 5V Argb kablosu var ve 2 tane ucu var. Dişi ucunu JRANBOW2 girişine takacaksınız anakarttaki erkek ucunu ise kasanın arkasına atacaksınız, şu kaboların toplandığı yer. Sonra radyatörün üstündeki fanların argb kablolarını birbirine geçireceksiniz. Yani bir tane fanın erkek ucunu alacaksınız ikinci fanın dişi ucuna takacaksınız gibi gibi sonra da tren gibi olacak. 3 fanı da bu şekilde birbirine bağladığınız zaman en son elinizde bir dişi uç kalacak, onu da pompanın argb kablosunu taktığınız zaman en başta arkaya attığınız kablo ile birleştirmeniz lazım. Yazarak anlatması zor ya büyük ihtimalle yazdığımdan bir şey anlamazsınız.

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet onlara gerek yok

Hocam onları şöyle yapacaksınız. Pompa’dan gelen bir tane 3 pinli 5V Argb kablosu var ve 2 tane ucu var. Dişi ucunu JRANBOW2 girişine takacaksınız anakarttaki erkek ucunu ise kasanın arkasına atacaksınız, şu kaboların toplandığı yer. Sonra radyatörün üstündeki fanların argb kablolarını birbirine geçireceksiniz. Yani bir tane fanın erkek ucunu alacaksınız ikinci fanın dişi ucuna takacaksınız gibi gibi sonra da tren gibi olacak. 3 fanı da bu şekilde birbirine bağladığınız zaman en son elinizde bir dişi uç kalacak, onu da pompanın argb kablosunu taktığınız zaman en başta arkaya attığınız kablo ile birleştirmeniz lazım. Yazarak anlatması zor ya büyük ihtimalle yazdığımdan bir şey anlamazsınız.
Çok teşekkür ederim.Deneyip hemen sonucu paylaşacağım.

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
@xSkynel kullanıyordu , bilir belki.

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
Evet onlara gerek yok

Radyatör fanlarını birbirine bağladım.1 numara erkeği 2 nolu dişiye 2 nolu erkeği 3 nolu dişiye taktım.Elimde 1 tane 1 nolu dişi ve 3 nolu erkek kalıyor onlarıda birbirine bağlarsam pompanın argb kablosuna giriş kalmıyor.Takmaz pompa arg girişine takarsamda 1 nolu fanın dişisi boşta kalıyor.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
girişine takarsamda 1 nolu fanın dişisi boşta kalıyor.
Zaten boşta kalması gerekiyor. 1 tane boşta kalmalı her şeyi bağlayınca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 nolu erkek kalıyor onlarıda birbirine bağlarsam pompanın argb kablosuna giriş kalmıyor.
Onları biribirine bağlamican zaten 1 tanesini pompa ile birleştirceksin diğeri ise boşta durcak doğru anladıysam. Ama şunu bil bütün kabloları bağladığında 1 tane uç boşta olcak

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
Zaten boşta kalması gerekiyor. 1 tane boşta kalmalı her şeyi bağlayınca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onları biribirine bağlamican zaten 1 tanesini pompa ile birleştirceksin diğeri ise boşta durcak doğru anladıysam. Ama şunu bil bütün kabloları bağladığında 1 tane uç boşta olcak
Tamamdır.Montajlayıp foto atarım.

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
Montaj tamam her şey çalışıyor.Tekrardan teşekkür ederim.Sıcaklık değerleri montajdan sonra bu şekilde işlemci frekansı 4600mhz sabit sıcaklık değerleri normal mi ?

Ekler

• 4.jpg
    4.jpg
    207.8 KB · Hit: 35

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Montaj tamam her şey çalışıyor.Tekrardan teşekkür ederim.Sıcaklık değerleri montajdan sonra bu şekilde işlemci frekansı 4600mhz sabit sıcaklık değerleri normal mi ?
Boşta bi tık fazla gibi , Aida64 FPU testi yapıp sonuçları atarmısınız.

Hohor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur Yakup Yaz
Boşta bi tık fazla gibi , Aida64 FPU testi yapıp sonuçları atarmısınız.
Soğutucu takmadan önce boşta 1700mhz de çalışıyordu işlemci şuan 4400 4670 arasında çalışıyor bunun mu etkisi var acaba ? Biostan ayar mı değiştirmek gerekli ?

Ekler

• 5.jpg
    5.jpg
    685.1 KB · Hit: 32
Top Bottom