Neler Yeni

sınava 16 gün kaldı ne yapabilirim?

receppppp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
recep berkan
Yalnızca tyt sınavına giricem. Dönemin başında bazı tyt konularını bitirdim ve bir daha ders ÇALIŞMADIM.
Bu günden itibaren ne yapabilirim ve yapmalıyım?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
Günde 2 deneme çöz. Denemelerde yanlış yaptıklarını bir A4'e not al doğru bilgi şeklinde. A4 bitince yeni bir tane A4 al böyle böyle birkaç tane A4 olabilir sınava kadar. Her gün o kağıtları tekrar et. Bu şekilde 30 deneme çözmüş olursun ve bilmediğin veya yanlış bildiğin birçok bilgiyi öğrenmiş düzeltmiş olursun. Hem de o kağıtların tekrar kağıdı olur. Sınavdan önce de tekrar edersin o kağıtlarını. Sınavda mutlaka yardımı olacaktır göreceksin.
Sınav son âna kadar çalışılabilir. Hatta öyle yapsan daha iyi olur çünkü kafan aktif olur her an. Sınavdan 1 gün önce falan dinlenmeye bırakma işi bence iyi bir şey değil. Kafanın aktifliğini söndürür o 1 gün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Fatih Aktaş
Yalnızca tyt sınavına giricem. Dönemin başında bazı tyt konularını bitirdim ve bir daha ders ÇALIŞMADIM.
Bu günden itibaren ne yapabilirim ve yapmalıyım?
Paragraf soruları çöz birkça tane de kurtuluş savaşı cumhuriyet tarihi videosu falan izlersen belki birkaç soru daha fazla yapabilirsin

receppppp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
recep berkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Günde 2 deneme çöz. Denemelerde yanlış yaptıklarını bir A4'e not al doğru bilgi şeklinde. A4 bitince yeni bir tane A4 al böyle böyle birkaç tane A4 olabilir sınava kadar. Her gün o kağıtları tekrar et. Bu şekilde 30 deneme çözmüş olursun ve bilmediğin veya yanlış bildiğin birçok bilgiyi öğrenmiş düzeltmiş olursun. Hem de o kağıtların tekrar kağıdı olur. Sınavdan önce de tekrar edersin o kağıtlarını. Sınavda mutlaka yardımı olacaktır göreceksin.
Sınav son âna kadar çalışılabilir. Hatta öyle yapsan daha iyi olur çünkü kafan aktif olur her an. Sınavdan 1 gün önce falan dinlenmeye bırakma işi bence iyi bir şey değil. Kafanın aktifliğini söndürür o 1 gün.
hiç bilmedğim konular için ne önerebilirsiniz?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
hiç bilmedğim konular için ne önerebilirsiniz?
Çıkmış soruları çözün elinizde mevcutsa.
Türkçede zaten genelde anlamaya dayalı paragraf soruları oluyor. Bilgi kısmı daha az. Dikkatli okumak önemli ve okuduğunu az da olsa unutmamak lazım. Bir bütün olarak düşünmelisin.

Matematikte bildiğini yapabilirsin. Matematik genelde aynı mantıkta soru olur ama işte en temel kuralları bilmelisin (toplama çarpmadan söz etmiyorum. Üstlü ifadelerde çarpma, köklü üfadelerde toplama, eşitsizlik-denklem gibi konulardan söz ediyorum). Aynı şekilde geometri sorularında da neyin nereden çıktığını nereye çizgi çekilebileceğini nerede hangi kuralın uygulanabileceğini bilmelisin.

Tarih zaten ezber bilgisi. O yüzden A4'e not tut dedim çünkü denemelere benzer çıkar sınavda da. Coğrafya kısmı daha çok mantık. Ezber de var ama harita bilgisi lazım, deniz, dağ, ova, plato, göl, nehir bilgisi lazım. Yine o tutacağın A4 bilgileri illaki burada yardım edecektir.

Fen alanında ne gördüysen benzer çıkar. Çıkmışlara bakarsan iyi olur hatta genel olarak tüm derslerde bakman iyi olur.

Din kültürü ve felsefe ezber aynı şekilde A4lerin faydasını görmeni umuyorum.

Bu saatten sonra konu çalışılmaz, en iyi yapabileceğin şey deneme çözmek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özellikle sözel kısımda söylediğim yöntem işine yarayacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an git ve 30 tane deneme al. Artık internetten mi alırsın kırtasiyeden mi alırsın bilmem. Farklı yayınlar olursa daha iyi olur mesela 5 A yayını 5 B yayını 10 C yayını gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,998
Üyeler
164,227
Son üye
lostkingdom
Top Bottom