Neler Yeni

Yardım Sistem CPU'yu ısıtıyor

arminus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Batuhan Ersoz
Arkadaşlar merhaba öncelikle sorunum şu: Oyunum kasmaya başladı daha sonra baktım CPU %100 kullanılıyor. CPU'yu ses grafik yalıtım mı ne o alıyor, hizmet anabilgisayar yazıyor, System yazıyor. Yani uygulamalarla bir alakası olmadan CPU kendini ısıtıyor. Sağ tık görevi sonlandır diyorum bilgisayarı kapat çıkıyor bu yüzden yapamıyorum. Sebebi nedir ve nasıl engelleyebilirim?

arminus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Batuhan Ersoz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 8.1 single language. İşlemcim İntel Core i5 4210

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Bilgisayarınızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ? Daha önce hiç temizlik yaptınız mı ?

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Arkadaşlar merhaba öncelikle sorunum şu: Oyunum kasmaya başladı daha sonra baktım CPU %100 kullanılıyor. CPU'yu ses grafik yalıtım mı ne o alıyor, hizmet anabilgisayar yazıyor, System yazıyor. Yani uygulamalarla bir alakası olmadan CPU kendini ısıtıyor. Sağ tık görevi sonlandır diyorum bilgisayarı kapat çıkıyor bu yüzden yapamıyorum. Sebebi nedir ve nasıl engelleyebilirim?
Önce ses kartı sürücüsünü güncelle sonuç alamazsan; Hoparlör simgesine sağ tıkla, ses düzeyi karıştırıcısını aça oradan hoparlör simgesine tıkla gelişmiş sekmesinden ses geliştirmelerini etkinleştir in tikini kaldır.

arminus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Batuhan Ersoz
Bilgisayarınızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ? Daha önce hiç temizlik yaptınız mı ?
2014 gibi almıştım daha önce temizlik yapmadım laptop çünkü nasıl temizlenir bilmiyorum.

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
2014 gibi almıştım daha önce temizlik yapmadım laptop çünkü nasıl temizlenir bilmiyorum.
Tavsiyem bir an önce bir uzmandan yardım almanız ya da kendiniz öğrenmeniz. Muhtemelen CPU nun üzerindeki termal macun ki ısı iletimi için zaruri bir şey kendileri, patates olmuştur.

arminus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Batuhan Ersoz
Tavsiyem bir an önce bir uzmandan yardım almanız ya da kendiniz öğrenmeniz. Muhtemelen CPU nun üzerindeki termal macun ki ısı iletimi için zaruri bir şey kendileri, patates olmuştur.
Şuan uzman bulamayacağım corona'dan dolayı nasıl anlayabilirim bunu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Yazgan
kardeşim büyük ihtimal termal macunun mitmiş olabilir eyer termal macun bittiyse yapacak pekte bir şey yok termal macunu deiştirmen gerekir bunun dışında ise güç seçeneklerinden en yüksek işlemciyi %85 en düşügü ise %1 yapmayı deneyebilirsin !

Top Bottom