Başlıkta yazdığım gibi birkaç gündür sistem açılırken ssd yi tarıyor (SanDisk 500 GB Ultra 3D m.2 SSD). Yeni windows güncellemesinden sonra böyle olmaya başladı sebebini bilen varsa yardım edebilir mi?
Yarısı boş neredeyseDoluluk nasıl?
Bende de yapıyor sanırım ama neden olduğunu anlamadım.Yarısı boş neredeyse
Checkdisk otomatik çalışıyorsa diskte dosya sistemi hatası vardırBaşlıkta yazdığım gibi birkaç gündür sistem açılırken ssd yi tarıyor (SanDisk 500 GB Ultra 3D m.2 SSD). Yeni windows güncellemesinden sonra böyle olmaya başladı sebebini bilen varsa yardım edebilir mi?Alıntıyı görüntüle
Bazı yerlerde windowstan kaynaklı olduğu yazıyordu ne kadar doğru emin olamadım en iyisi bir konu açayım dedim.Bende de yapıyor sanırım ama neden olduğunu anlamadım.
Çözümü nedir peki?Checkdisk otomatik çalışıyorsa diskte dosya sistemi hatası vardır
Hocam bir kodu vardı onun CMD kısmına yazınca oluyordu ama aklımda değil şuan. Youtubedan bulursanız yapabilirsiniz.Bazı yerlerde windowstan kaynaklı olduğu yazıyordu ne kadar doğru emin olamadım en iyisi bir konu açayım dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çözümü nedir peki?
Terminali açıpBazı yerlerde windowstan kaynaklı olduğu yazıyordu ne kadar doğru emin olamadım en iyisi bir konu açayım dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çözümü nedir peki?
Eğer bilmiyorsan terminali açmak için başlat>çalıştır> cmd yaz enter yap.Terminali açıp
chkdsk c: /r enter yap,
(sürücü harfini sorun yaşadığın sürücü harfiyle değiştirebilirsin) işlemi bir sonraki başlatmada yapacağını söyler büyük ihtimalle ona da E veya Y diyerek onay ver ardından "enter" "exit" tekrar "enter" yapıp bilgisayarı yeniden başlat kesin çözüm değil ama windows diskleri gözden geçirir,ve herhangi bir dosya silmeyeceği için denemekten zarar gelmez.
Rehber - Windows başlangıcında "To skip disk checking..." sorunu nasıl düzeltilir?
Bu hatayı alıyorsanız ve disk hatası kontrolü birkaç saniye sürüyorsa muhtemelen diskinizde bir hata yoktur. Eğer uzunca kontrol ediyorsa CrystalDiskInfo ile ekran görüntüsü ekleyip konuya cevap yazabilirsiniz ve yardımcı olacağım. Ben bu hatayı bir BIOS güncellemesinden sonra almaya başladım...forum.donanimarsivi.com
Çok teşekkürler şu an canlı dersteyim araya girdiğim zaman deneyeceğim. Bu forumu seviyorum yaTerminali açıp
chkdsk c: /r enter yap,
(sürücü harfini sorun yaşadığın sürücü harfiyle değiştirebilirsin) işlemi bir sonraki başlatmada yapacağını söyler büyük ihtimalle ona da E veya Y diyerek onay ver ardından "enter" "exit" tekrar "enter" yapıp bilgisayarı yeniden başlat kesin çözüm değil ama windows diskleri gözden geçirir,ve herhangi bir dosya silmeyeceği için denemekten zarar gelmez.
Rica ederim kolay gelsin.Çok teşekkürler şu an canlı dersteyim araya girdiğim zaman deneyeceğim. Bu forumu seviyorum ya![]()