3uncubayezit
80+
Arkadaşlar başta sorunun sadece şu konuda yazdığım Windows güncellemeleriyle alakalı olduğunu düşünüyordum ancak güncellemeleri kaldırdıktan sonra da sorunlar devam edince buraya konu açmak istedim.
NOT: Sistemin kilitlenmesi veya boot atması yükte veya boşta olmasıyla alakalı değil tamamen random gerçekleşiyor.
Dün gece boyunca hem Expo kapalıyken hem de profil 1 ve 2 de olacak şekilde Ramlere Memtest86 testini uyguladım.
Testlerin Sonuçları:
www.transfernow.net
Expo kapalıyken herhangi bir hata almadım ramlerden, expo açıkken ilkinde direk test dondu reboot atmak zorunda kaldım manuel olarak. İkinicisinde expo profilini değiştirdim pass4 ün başına kadar hatasız devam etmiş, pass4 ün başında ise yine aynı şekilde ekran donup kalmış. Mecburen testi orada sonlandırdım. Ben expo profilinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca söylenilene göre 7500f in ram frekans desteği 5200mhz imiş ancak 6000de kullanabilenlerin olduğunu yazmışlar ancak yine şu linkte en altta arkadaşın birisi artık 7500F işlemcinin 6000de stabil olmadığını ve max 5600e kadar çalıştırabildiğini yazmış. Bendeki anakartla veya asus anakarta sahip olup, 7500f kullanıp, 6000mhz de ram çalıştıran varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
Bilgisi olup yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
Sistem Özellikleri:
7500F
Asus B650m-k
Galax Rtx 4070 super
Xpg 2x16Gb Lancer Blade 6000mhz
1Tb Kc3000
High power Performance GD 750w Gold
Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler
Bios güncel, driverlar güncel. Ramleri Anakartın sitesinden uyumlu modeller arasından seçip aldım.
NOT: Sistemin kilitlenmesi veya boot atması yükte veya boşta olmasıyla alakalı değil tamamen random gerçekleşiyor.
Dün gece boyunca hem Expo kapalıyken hem de profil 1 ve 2 de olacak şekilde Ramlere Memtest86 testini uyguladım.
Testlerin Sonuçları:

MEMTEST RESULTS.rar is available for download
Click to access the MEMTEST RESULTS.rar (69.4 KB) download with TransferNow
Bilgisi olup yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
Sistem Özellikleri:
7500F
Asus B650m-k
Galax Rtx 4070 super
Xpg 2x16Gb Lancer Blade 6000mhz
1Tb Kc3000
High power Performance GD 750w Gold
Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler
Bios güncel, driverlar güncel. Ramleri Anakartın sitesinden uyumlu modeller arasından seçip aldım.