Neler Yeni

Sistem "No DP Signal" hatası veriyor ve ekran aniden gidiyor

Expi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman Bilgin
Sırayla başımdan geçenleri tek tek anlatıyorum. Sistem elime ulaşalı 21 gün oldu. İlk gün montajını yaptım. Kurulumu yaptıktan sonra "no DP 1 Signal from your device" hatası vererek ekran hiç gelmedi. Daha sonra ekran kartını tutan vidaları gevşetip yeniden sıktım. Ekran geldi 10-15 gün kadar sorunsuz çalıştı. Daha sonra ekran birden gitmeye ve fanlar son hız çalışmaya başladı. Sistemi güç tuşuyla kapatmak zorunda kalıyordum. Son 2-3 gündür de sistem açılıyor ama siyah parlak bir ekran geliyor. Ekran kartından şüphelendiğim için vidaları gevşetip yeniden sıktım. Şu anda yine "no DP 1 Signal from your device" hatası veriyor.
Sistemi Gamingentr'den toplamıştım. Onlara geri gönderme şansım var mı? Öncelikle bunu cevaplamanızı istiyorum. Ayrıca bundan hariç bir şey yapabilir miyim?

Ek olarak: CPU,GPU gibi bileşenlerin de sıcaklık değerlerini de gözlemledim. Hepsi ideal sıcaklık değerlerindeydi. En yüksek ama ideal olan sıcaklıkta da ekran gidiyordu en düşük sıcaklıkta da.

ofa1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
o.f.a
İşlemcin ve ram nedir ?

Expi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman Bilgin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcin ve ram nedir ?
AMD Ryzen 5 7500 F Tray 5.0 GHz 6 Çekirdek 32 MB ÖnBellek AM5 İşlemci ve Lexar Thor OC 32 GB (2x16) 6000 MHz CL38 Intel XMP 3.0/ AMD Expo DDR5 RAM

ofa1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
o.f.a
Ram frekansını DDR5-5200 çekip dener misin başıma başka işlemcide geldi yaptım olmuştu. 6000 demi şuan 5200 yap bir dener misin.

Expi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman Bilgin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram frekansını DDR5-5200 çekip dener misin başıma başka işlemcide geldi yaptım olmuştu. 6000 demi şuan 5200 yap bir dener misin.
Şu anda No DP Signal hatası veriyor ekran gelmiyor hocam buna bir önerin var mı ve sistemi Gamingentr'ye geri gönderme şansım var mı? Son sorum bir şekilde açtığımı varsayarak dediğin şeyi nasıl yapabilirim?

ofa1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
o.f.a
Şu anda No DP Signal hatası veriyor ekran gelmiyor hocam buna bir önerin var mı ve sistemi Gamingentr'ye geri gönderme şansım var mı? Son sorum bir şekilde açtığımı varsayarak dediğin şeyi nasıl yapabilirim?
Yani konuşun önce sonra gönderin başka bir şey de olabilir. Denediniz olmadı değil mi

Top Bottom