Neler Yeni

Sistem toplamak için yardıma ihtiyacım var

cylmz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cem yılmaz
Bütçe
80000
Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum birçok parçasını seçtim lakin ekran kartında kararsız kaldım kafamdaki sistem şu şekilde
iŞLEMCİ: 7800X3D
EKRAN KARTI (33200 TL): Gainward 4070ti süper panther oc
ANA KART(13000 TL): MSI MAg x670e TOMAHAWK wifi
RAM (5500TL): Crosair vengeance 16x2 6000mhz ddr5
KASA + psu (6800 TL) : Crosair icue 4000D Airflow kasa ve Crosair rm850e psu
Sıvı Soğutma (3400): Crosair H100 240nm

Toplam fiyat: 80,900

yorumlar mısınız? özellikle de ekran kartını
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Telefonunu Çıkra

@kaşmerli oguz

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Mehmetcan İvrendi
Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum birçok parçasını seçtim lakin ekran kartında kararsız kaldım kafamdaki sistem şu şekilde

@Telefonunu Çıkra

@kaşmerli oguz
Senin Yerinde Olsam Asla Gainward Almazdım Onun yerine daha ucuza ve Colorful var onu alırdım ve bilmiyorsan Colorful'da çok iyi bir marka hatta İGame modeli MSI/Asus gibi Markaların top (en üst) modellerine eşit ve daha uygun fiyatlı asyalı bir marka veya yok hoşuma gitmedi onu almam vs. Diyorsan O zaman 1-2 K daha Koyup Gigabyte Eagle Alabilirsin

-Ben olsam az önce baktım 2.El'de 31K ya Asus Tuf Gaming RTX 4070 Tİ Süper var 3Yıl garantili ocakta alınmış onu alırdım hem en top modellerden hemde uygun temiz gözüküyor param güvende falan ilede satıyormuş ama emin değilim sen yinede bakarsın sorun çıkarsa yollarsın en kötü

--Anakarta gelince Bence sadece çöpe para atmak olur 13K anakarta mı verilir onun yerine 6-8K bandında mükemmel B650'ler var hatta en popüleri 8K bandındaki MSI MAG B650 bir anakart ve 8K şuan talep çok olduğu için fiyatı 7K ya düşüyor arada dediğim gibi 6-8K arası al bir kar fazlası gereksiz (baban Elon Musk değilse gerek yok o fiyatlara🤣)

-bence anakart olark bu gayet iyi

-diger parcalara bakmadım çok gözüme batmadı zaten çok uzun yazmışım onlarıda bşkaları baksın

cylmz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cem yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Senin Yerinde Olsam Asla Gainward Almazdım Onun yerine daha ucuza ve Colorful var onu alırdım ve bilmiyorsan Colorful'da çok iyi bir marka hatta İGame modeli MSI/Asus gibi Markaların top (en üst) modellerine eşit ve daha uygun fiyatlı asyalı bir marka veya yok hoşuma gitmedi onu almam vs. Diyorsan O zaman 1-2 K daha Koyup Gigabyte Eagle Alabilirsin

-Ben olsam az önce baktım 2.El'de 31K ya Asus Tuf Gaming RTX 4070 Tİ Süper var 3Yıl garantili ocakta alınmış onu alırdım hem en top modellerden hemde uygun temiz gözüküyor param güvende falan ilede satıyormuş ama emin değilim sen yinede bakarsın sorun çıkarsa yollarsın en kötü

--Anakarta gelince Bence sadece çöpe para atmak olur 13K anakarta mı verilir onun yerine 6-8K bandında mükemmel B650'ler var hatta en popüleri 8K bandındaki MSI MAG B650 bir anakart ve 8K şuan talep çok olduğu için fiyatı 7K ya düşüyor arada dediğim gibi 6-8K arası al bir kar fazlası gereksiz (baban Elon Musk değilse gerek yok o fiyatlara🤣)

-bence anakart olark bu gayet iyi

-diger parcalara bakmadım çok gözüme batmadı zaten çok uzun yazmışım onlarıda bşkaları baksın

Ekran kartı konusunda kararsızım. İkinci el istemiyorum. Colorful markasına baktım, ancak thermal test sonuçlarını bulamadım. Anakart konusunda haklısın, fiyat biraz fazla, ama Gen5 ve PCIe5 desteği var. Ayrıca, VRM 17 faz olduğu için ileride 9 serisi bir işlemciye geçiş yapmayı düşünürsem doğru bir tercih olabilir diye düşündüm. Yine de daha uygun bir alternatif olarak Asus TUF Gaming B650-Plus belirledim. Bu anakartta da Gen5 desteği var. Fikirlerin için teşekkür ederim.

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan

@Telefonunu Çıkra

@kaşmerli oguz
Anakart olarak asrock b650 pro rs bakabilirsiniz ve kasa olarakta daha iyi bir şey bakabilirsiniz 360mm de sıvı alırsın çok daha iyi olur 80k ya göre pahalı geldi hocam eve gectiğim zaman önereceğim bir şey

Ram olarakta daha ucuza kaliteli bir şey alınabilir açıkçası

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Eren n
bana pahalı geldi 4070 ti supere göre ben 35-40k civarına 7800x3d 32 ram 6800 xt topladım sizin sisteminizle yakın fps ler ekran kartınız daha iyi tabii ki ama 80k çok bu sisteme

cylmz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cem yılmaz
Anakart olarak asrock b650 pro rs bakabilirsiniz ve kasa olarakta daha iyi bir şey bakabilirsiniz 360mm de sıvı alırsın çok daha iyi olur 80k ya göre pahalı geldi hocam eve gectiğim zaman önereceğim bir şey

Ram olarakta daha ucuza kaliteli bir şey alınabilir açıkçası
Anakartımı Gen5 desteklemesi, PCIe5 ve VRM 17 faz olması gibi nedenlerden seçtim. İleride Ryzen 9 işlemcisine yükseltilmek istenirse bir sorun oluşturmayacak. Ancak, uygun fiyatlı diyebileceğim ve Gen5 SSD yuvası olan Asus TUF Gaming B650-Plus anakartı var. Bunu seçerek geri kalan parayı ekran kartına aktarabilirim.

Ayrıca, kasa konusunda evet, daha iyi bir kasa seçilebilir, ama benim seçtiğim kasa içinde PSU ve ön fanlar var, bu yüzden uygun fiyata gelmiş oluyor; bu nedenle tercihim bu kasa oldu. Sıvı soğutma konusunda kasanın üst kısmına 240mm takılabiliyor, ön kısmına ise 360mm takılabiliyor. Ancak orada zaten fanlar var, bu yüzden 240mm tercih ettim. RAM’lerde ise birçok parça Corsair markasından, bu nedenle RAM’lerde de Corsair olmasına karar verdim. Önerilerini ise bekliyorum. Teşekkürler.

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Anakartımı Gen5 desteklemesi, PCIe5 ve VRM 17 faz olması gibi nedenlerden seçtim. İleride Ryzen 9 işlemcisine yükseltilmek istenirse bir sorun oluşturmayacak. Ancak, uygun fiyatlı diyebileceğim ve Gen5 SSD yuvası olan Asus TUF Gaming B650-Plus anakartı var. Bunu seçerek geri kalan parayı ekran kartına aktarabilirim.

Ayrıca, kasa konusunda evet, daha iyi bir kasa seçilebilir, ama benim seçtiğim kasa içinde PSU ve ön fanlar var, bu yüzden uygun fiyata gelmiş oluyor; bu nedenle tercihim bu kasa oldu. Sıvı soğutma konusunda kasanın üst kısmına 240mm takılabiliyor, ön kısmına ise 360mm takılabiliyor. Ancak orada zaten fanlar var, bu yüzden 240mm tercih ettim. RAM’lerde ise birçok parça Corsair markasından, bu nedenle RAM’lerde de Corsair olmasına karar verdim. Önerilerini ise bekliyorum. Teşekkürler.
Attığım anakartta zaten gen5 ssd ve pcie 5.0 destekliyor ve 17 faza sahip zaten ekstra olarak x670e tomahawka o kadar para bayılmaya gerek yok açıkçası pro rs her halükarda çokça tatmin eder hocam
Arada ki fiyat farkına değecek bir şey yok o yüzden pro rs öneriyorum

cylmz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cem yılmaz
Attığım anakartta zaten gen5 ssd ve pcie 5.0 destekliyor ve 17 faza sahip zaten ekstra olarak x670e tomahawka o kadar para bayılmaya gerek yok açıkçası pro rs her halükarda çokça tatmin eder hocam
Asrock B650 Pro RS, PCIe 5 desteklemiyor ve alternatif olarak düşündüğüm Asus TUF Gaming B650-Plus ile hem fiyat hem de özellik olarak benzer. Bu sebeple, Asrock yerine Asus tercih ederim.

cylmz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cem yılmaz
Sistemi son hali bu şekilde sizce nasıl olmuş?

iŞLEMCİ: 7800x3d
EKRAN KARTI(39500):Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti Super OC
ANA KART: (8000)Asus TUF Gaming B650-Plus
RAM(4900): XPG 32GB(2x16) Lancer Blade Siyah RGB EXPO

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,432