Neler Yeni

Sistem Yükseltiyorum Sizce Nasıl?

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın
O anakart da iş görür ama maks bütçede bu da değerlendirilebilir.
İkiside aynı hocam sadece sizin attığınız ATX benimki micro ATX aralarındaki fark nedir?

Satriani

80+ Bronze

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın

Satriani

80+ Bronze
Anladım hocam. Msi mı tercih edeyim? F/p olarak başka anakart tavsiyeniz var mıdır?
Bu gayet güzel dolu bi' kart, ben de sistem için Tomahawk Wi-Fi almıştım.
2. tercihim de buydu. Bütçe daha da yukarıya gitse tabi bu sene çıkan B850'lere bakılabilir ama şu an için fiyatlar biraz yüksek.
İleriki dönemde eldekini satıp, o tarafa geçilebilir. Şahsen ben de öyle yapacağım.
Elimde;
B650 Tomahawk Wi-fi / 9700X var. 5070TI kartların çıkmasını bekliyorum.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın
2. tercihim de buydu. Bütçe daha da yukarıya gitse tabi bu sene çıkan B850'lere bakılabilir ama şu an için fiyatlar biraz yüksek.
İleriki dönemde eldekini satıp, o tarafa geçilebilir. Şahsen ben de öyle yapacağım.
Elimde;
O zaman tavsiye ettiğiniz anakartı alacağım. Daha mantıklı olacak hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elimde;
Hocam ATX ve micro ATX arasındaki fark nedir?

Son düzenleme:

Satriani

80+ Bronze
O zaman tavsiye ettiğiniz anakartı alacağım. Daha mantıklı olacak hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ATX ve micro ATX arasındaki fark nedir?
Boyutları, ATX daha geniş bi' kart slotlar daha geniş alanda daha rahat kullanılıyor. mATX küçük ve slotlar daha dar alanda.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın
Boyutları, ATX daha geniş bi' kart slotlar daha geniş alanda daha rahat kullanılıyor. mATX küçük ve slotlar daha dar alanda.
Benim şu anki anakartım micro ATX miş. Hava soğutucu kullanıyorum ve ramler ile arasında çok az bir mesafe var. Micro ATX diye tekrar micro ATX bakıyordum. İyi ki sormuşum size ATX almam daha iyi olacak sanırım. Dezavantajı olur mu?

Satriani

80+ Bronze
Benim şu anki anakartım micro ATX miş. Hava soğutucu kullanıyorum ve ramler ile arasında çok az bir mesafe var. Micro ATX diye tekrar micro ATX bakıyordum. İyi ki sormuşum size ATX almam daha iyi olacak sanırım. Dezavantajı olur mu?
Neden olsun ki m-ATX zaten esasen küçük kasalar toplamak için hacme göre daha minimal üretilmiş bir kart.
Bütçe varsa ve kasa da genişse ATX kart takmak daha mantıklı tabii ki.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın
Neden olsun ki m-ATX zaten esasen küçük kasalar toplamak için hacme göre daha minimal üretilmiş bir kart.
Bütçe varsa ve kasa da genişse ATX kart takmak daha mantıklı tabii ki.
Bilgiler ve tavsiye için teşekkürler hocam.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Barkın
Rica ederim, faydalı olduysa ne mutlu.
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın :)
Sistemi kesinleştirdim ama aklımda bir soru işareti kaldı. Sistem sizinkiyle aynı oldu tavsiye verebilirsiniz diye düşündüm. Ryzen 7 9700x alacağım. Anakart MSI MAG B650 TOMAHAWK alacağım.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-kd5agua80-60a300g-ddr5-fiyati,714267035.html
Ram olarak bunu düşündüm ama anakart ve ram uyumluluğunu pek bilmiyorum. SSD'mi değiştirmeyeceğim. Crucial p3 plus 1tb m2 ssd kullanıyorum. Ram ve ssd anakart ile uyumlu mu olması gerekiyor? Yardımcı olup tavsiye verebilir misiniz bunlarım uyumluluğu hakkında?

Satriani

80+ Bronze
Bilgiler ve tavsiye için teşekkürler hocam.

Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın :)
Sistemi kesinleştirdim ama aklımda bir soru işareti kaldı. Sistem sizinkiyle aynı oldu tavsiye verebilirsiniz diye düşündüm. Ryzen 7 9700x alacağım. Anakart MSI MAG B650 TOMAHAWK alacağım.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-kd5agua80-60a300g-ddr5-fiyati,714267035.html
Ram olarak bunu düşündüm ama anakart ve ram uyumluluğunu pek bilmiyorum. SSD'mi değiştirmeyeceğim. Crucial p3 plus 1tb m2 ssd kullanıyorum. Ram ve ssd anakart ile uyumlu mu olması gerekiyor? Yardımcı olup tavsiye verebilir misiniz bunlarım uyumluluğu hakkında?
SSD'nin uyumlulukla bi' ilgisi yok.
Bazı RAM'ler sadece MHz değeri olarak bazı anakartlarla sorun yapabilir.
Link'teki RAM'i ben pek fazla duymadım, açıkcası ne olur pek bilmiyorum. Onun yerine daha bilindik marka seçmek mantıklı olur.

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Ömer
Steam
1316142768
Elimde;
kankam bende 9700x veya 7900x alıp anakart project zero almayı düşünüyorum iş görürmü ne dersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,845
Üyeler
167,559
Son üye
derincestay
Top Bottom