Sistemde değişiklik sonrası donma sorunu

4HMET678

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
485
sistemin anakartını işlemcisini ramini değişip am4den am5 sokete geçiş yaptım.
7 7800x3d işlemci var kule tipi thermalright pa120 soğutucu var oyundayım şuan işlemci 65 derecelerde geziyor.
fakat 5 10 dakikada bir bi anda bilgisayar donuyor gibi oluyo discord sesi kesiliyo oyunda yaptığım etkileşimler işlemiyor.
interneti defalarca kontrol ettim bir sorun yok. dünden beri böyle dün kurdum sistemi nereyi kontrol etmem lazım çözemedim bir türlü, bu donma sorunu masaüstündede oluyo arada bir sıklıkla olmasada bi anda pc kasıyo

sistemin anakartını işlemcisini ramini değişip am4den am5 sokete geçiş yaptım.
7 7800x3d işlemci var kule tipi thermalright pa120 soğutucu var oyundayım şuan işlemci 65 derecelerde geziyor.
fakat 5 10 dakikada bir bi anda bilgisayar donuyor gibi oluyo discord sesi kesiliyo oyunda yaptığım etkileşimler işlemiyor.
interneti defalarca kontrol ettim bir sorun yok. dünden beri böyle dün kurdum sistemi nereyi kontrol etmem lazım çözemedim bir türlü, bu donma sorunu masaüstündede oluyo arada bir sıklıkla olmasada bi anda pc kasıyo
Bios guncellemediyseniz ilk olarak onu deneyin. Çözüm olmazsa genellikle ekrandaki anlık 1-2 saniyelik donmalar (takılmalar icin geçerli değil) ekran kartı driverından kaynaklı bir sorun olduğunu gösterir. Ddu ile silip bir önceki sürümü yükleyin.

Bios guncellemediyseniz ilk olarak onu deneyin. Çözüm olmazsa genellikle ekrandaki anlık 1-2 saniyelik donmalar (takılmalar icin geçerli değil) ekran kartı driverından kaynaklı bir sorun olduğunu gösterir. Ddu ile silip bir önceki sürümü yükleyin.
biosu güncelledim. ekran kartı rx 6800 şuan 25.8.1 sürümündeyim. 1 2 saniye anlık donmalar masaüstünde oluyı bazen ama bahsettiğim oyundayken yaşadığım donma 10 15 saniye sürüyo discord sesi kesiliyo yada takılma oluyo seste onun dışında oyunda tuşlara basıyorum hiç bir etkileşim olmuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o zaman önce driveri eski sürüme çekeyim tekrar bakayım

hocam furmark yaptım ekran kartına belki çok ısınıyodur ondan sebepli olabilir diye 10 dk 2k furmarkta 80 derece yüzde 37 fanla normalmi

hocam furmark yaptım ekran kartına belki çok ısınıyodur ondan sebepli olabilir diye 10 dk 2k furmarkta 80 derece yüzde 37 fanla normalmi
80 derecede yüzde 37 çalışıyor olması çok tuhaf geldi msi afterburner üzerinden sağ alt tarafta fan kontrolleri var. O kısımda oto değilde insan silüeti olanı seçin öyle test gerçekleştirin birde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,456
Üyeler
183,838
Son üye
onur35-
Geri