Neler Yeni

Sistemim fazla mı ısınıyor?

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Dostlar valorantı arkada açık bırakıp twitch de yayın izliyordum ayağım kasamın kapalı tarafına geldi ısınmaya başlamış.(Oyun sadece açık maç fln girmedim.)
İşkillendim direk afterburnu açtım crystaldisk infoyu da açtım ilk defa m2 ssdm 42 dereceye çıktı
Sıcaklıklar normal mi ?
Ekstra soğutucu alacaktım ama param yoktu şuan da da en erken ocak sonu şubat başı gibi alabilirim
Pc taksidi bitiyor monitör,mouse ve soğutucu alacağım
MSI Afterburner  31.12.2020 15_18_27.png

Valorant Screenshot 2020.12.31 - 15.20.54.35.png

Yukarıdaki oyun içi fotoda az önce hepsi 96-99 arası gidiyordu.
İşlemci : İntel İ5 10400f
İşlemci soğutucusu: https://www.gamegaraj.com/urun/darkflash-darkvoid-RGB-125mm-cpu-sogutucu-2/
Anakart : Biostar H410MH
Ram : Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15 x2
Ekran Kartı : Inno3D GTX 1660 Super 6 gb
SSD : Adata Swordfish 500 gb m2
Kasa : Gamegaraj Aquarius
Psu : Aigo GP650 80+ Bronze

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Dostlar valorantı arkada açık bırakıp twitch de yayın izliyordum ayağım kasamın kapalı tarafına geldi ısınmaya başlamış.(Oyun sadece açık maç fln girmedim.)
İşkillendim direk afterburnu açtım crystaldisk infoyu da açtım ilk defa m2 ssdm 42 dereceye çıktı
Sıcaklıklar normal mi ?
Ekstra soğutucu alacaktım ama param yoktu şuan da da en erken ocak sonu şubat başı gibi alabilirim
PC taksidi bitiyor monitör,mouse ve soğutucu alacağım
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Yukarıdaki oyun içi fotoda az önce hepsi 96-99 arası gidiyordu.
İşlemci : İntel İ5 10400f
İşlemci soğutucusu: https://www.gamegaraj.com/urun/darkflash-darkvoid-RGB-125mm-cpu-sogutucu-2/
Anakart : Biostar H410MH
Ram : Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15 x2
Ekran Kartı : Inno3D GTX 1660 Super 6 gb
SSD : Adata Swordfish 500 gb m2
Kasa : Gamegaraj Aquarius
Psu : Aigo GP650 80+ Bronze
Hocam işlemci soğutucunuz fazla iyi değil gibi, en azından ben öyle gözlemledim fakat. Valorant gibi bir oyunda neden tüm çekirdekler(işlemci de dahil) 85-90 derecelere çıkmış kestiremedim. Anormal bu sıcaklık. EDİT: Ve internet tarayıcısı ram'i fazla kullanılır, bildiğim kadarı ile oyun açık olup tarayıcının açık olması bir şeyi ifade etmiyor fakat burada da bir problem yok çünkü 2x8 ram'iniz var. Acaba işlemci fan'ı tam oturmamış olabilir mi pc kapayıp kontrol eder misiniz?

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
İşlemci fazla ısınmış, SSD'nin sıcaklığında sorun yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam işlemci soğutucunuz fazla iyi değil gibi, en azından ben öyle gözlemledim fakat. Valorant gibi bir oyunda neden tüm çekirdekler(işlemci de dahil) 85-90 derecelere çıkmış kestiremedim. Anormal bu sıcaklık.
Hani maçta değilim ana menüde bıraktım yayın izliyordum.
Sıkıntı çıkması istemiyorum şu 4 günlük süreç işkence gibi geçer

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Hani maçta değilim ana menüde bıraktım yayın izliyordum.
Sıkıntı çıkması istemiyorum şu 4 günlük süreç işkence gibi geçer
@epica59 hocamın dediği gibi ssd'de bir problem yok fakat. İşlemci acayip ısınmış siz bi fan'ı kontrol edin bence belki tam oturmamıştır, çünkü bu sıcaklık valorant gibi bir oyun için çok fazla.

EDİT: PC Geldiği gün termal macun kontrol ettiniz mi, cpu testleri yaptınız mı?

EDİT 2: SSD yükselen sıcaklık, ekran kartı ve işlemcinin yaydığı sıcaklıktan dolayı ki bildiğim kadarı ile ekran kartına yakındır m2 slotunuz. Hatta 42 derece, bu kadar sıcak çalışan işlemci için aşırı normal bir sıcaklık.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Maça girdim 100 oldu hepsi çekirdeklerin
Fanı kontrol edeceğim şimdi.
Hocam işlemci yanar söyleyim, yanması işin dalgası ama çok sıcak çalışıyor. Ben arkada WinSCP, VSCode, Opera, CSGO, Steam, Discord ve Spotify açık 55 dereceyi geçiremedim stok fan ile. Zannetmiyorum fan montajı ile ilgili olduğunu ama hatta siz o fanı çıkarıp tekrar kendiniz montaj edin, montaj sonrası PC'yi açıp AIDA 64 - EXTREME kurun, ayarlar seçeneğinden sistem kararlılık testine girip sadece Stress FPU diyerek testi başlatın. Eğer sonuçlar aynı hatta daha yüksek ise direk satın aldığınız yer ile irtibata geçin.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Hocam işlemci yanar söyleyim, yanması işin dalgası ama çok sıcak çalışıyor. Ben arkada WinSCP, VSCode, Opera, CSGO, Steam, Discord ve Spotify açık 55 dereceyi geçiremedim stok fan ile. Zannetmiyorum fan montajı ile ilgili olduğunu ama hatta siz o fanı çıkarıp tekrar kendiniz montaj edin, montaj sonrası PC'yi açıp AIDA 64 - EXTREME kurun, ayarlar seçeneğinden sistem kararlılık testine girip sadece Stress FPU diyerek testi başlatın. Eğer sonuçlar aynı hatta daha yüksek ise direk satın aldığınız yer ile irtibata geçin.
Hocam açtım ve biraz bekleyeceğim içerisi sıcak sadece psu ısınmamış
Ekran kartının bakır borusuna dokundu elim çok ısınmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanı çıkartmam için bütün pcyi sökmem lazım

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Hocam açtım ve biraz bekleyeceğim içerisi sıcak sadece psu ısınmamış
Ekran kartının bakır borusuna dokundu elim çok ısınmış
Hocam cam v.s. açın kasa iyice bir donsun. Ve bir sorum daha var, sys_fan'ların çalıştığını biliyor musunuz? CPU veya GPU dışında yani kasanın kendi fanları çalışıyor di mi? Ekran kartının ısınması, işlemci kaynaklı olabilir. Çünkü birbirlerine yakınlar ve işlemciniz gerçekten çok sıcak. Büyük ihtimal ekran kartınızın ısınması hem işlemciyle olan yakınlığı hem de boşta fanları çalışmadığı içindir. Camları açıp 15-20 dakika bekletin kasa iyice bir soğusun temperli cam'da açık kalsın bileşenler de biraz soğusun sonra, cpu fan montajını kontrol edin. Eğer mümkünse tekrar montajlayın.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Ne kadar çok bilsem de kendime güvenmiyorum olucak iş mi bu yılbaşı neyse gamegaraj ı arayacağım birazdan

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Ne kadar çok bilsem de kendime güvenmiyorum olucak iş mi bu yılbaşı neyse gamegaraj ı arayacağım birazdan
Gamegaraj direk iade edin der hocam, siz bir CPU Fan'ı fazla baskı uygulamadan elinizle sallamaya çalışır mısınız? Sallanıyor mu yoksa hiç kıpırdama yok mu montaj sağlam mı kontrol edelim bir.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Hocam cam v.s. açın kasa iyice bir donsun. Ve bir sorum daha var, sys_fan'ların çalıştığını biliyor musunuz? CPU veya GPU dışında yani kasanın kendi fanları çalışıyor di mi? Ekran kartının ısınması, işlemci kaynaklı olabilir. Çünkü birbirlerine yakınlar ve işlemciniz gerçekten çok sıcak. Büyük ihtimal ekran kartınızın ısınması hem işlemciyle olan yakınlığı hem de boşta fanları çalışmadığı içindir. Camları açıp 15-20 dakika bekletin kasa iyice bir soğusun temperli cam'da açık kalsın bileşenler de biraz soğusun sonra, cpu fan montajını kontrol edin. Eğer mümkünse tekrar montajlayın.
Fanı sökmeye çalışacağım eski intel stok soğutucusu var 1 pervanesi hafif kırık söküp yeni macun sürüp o olursa onu deneyeceğim kasada önde 3 arkada 1 fan var mesh bir kasa ve fanlar çalıyordu

Top Bottom