Neler Yeni

Sistemim fazla mı ısınıyor?

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Gamegaraj direk iade edin der hocam, siz bir CPU Fan'ı fazla baskı uygulamadan elinizle sallamaya çalışır mısınız? Sallanıyor mu yoksa hiç kıpırdama yok mu montaj sağlam mı kontrol edelim bir.
Hocam sallanmıyor ama hani hareket ettirmeye çalışmak istesem onu hareket ettirim sağlam ama istersem zor güçle kırarım saçma anlattım kusura bakmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım biri nitel kullanıyor. 🤫
6c12t de rakibinden çok daha ucuz 3600 lü sistem toplayamazdım

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Hocam sallanmıyor ama hani hareket ettirmeye çalışmak istesem onu hareket ettirim sağlam ama istersem zor güçle kırarım saçma anlattım kusura bakmayın

6c12t de rakibinden çok daha ucuz 3600 lü sistem toplayamazdım
Tamam hocam fan'da bir problem yok zaten öyle olması gerekiyor. Aman fan'a öyle bir baskı uygulayıp da kırmayın. Benim düşüncem fanın dandik olmasından yana ama bilemedim dediklerimi bi uygulayin.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Tamam hocam fan'da bir problem yok zaten öyle olması gerekiyor. Aman fan'a öyle bir baskı uygulayıp da kırmayın. Benim düşüncem fanın dandik olmasından yana ama bilemedim dediklerimi bi uygulayin.
Normalde bilgisayarı alırken fan biriktirdiğim parayı babama verdim 2 taksidini ben ödedim ama yinede yük olmamak için fanı almadım keşke alsaydım iyi bir soğutucu
%85 soğudu sadece ekran kartının boruları az ılık tam soğumasını bekliyorum.
1-2 dkya açacağım ve dediklerini yapacağım

hocam aida 64 testini ne kadar süre yapmalıyım ve sıcaklılkları nereden görebilirim

Desktop Screenshot 2020.12.31 - 16.19.17.81.png

Son düzenleme:

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Normalde bilgisayarı alırken fan biriktirdiğim parayı babama verdim 2 taksidini ben ödedim ama yinede yük olmamak için fanı almadım keşke alsaydım iyi bir soğutucu
%85 soğudu sadece ekran kartının boruları az ılık tam soğumasını bekliyorum.
1-2 dkya açacağım ve dediklerini yapacağım

hocam aida 64 testini ne kadar süre yapmalıyım ve sıcaklılkları nereden görebilirim

Alıntıyı görüntüle
Hocam kusuruma bakmayın bir işim vardı onu hallediyordum, şimdi bakabildim. Bence siz direk gamegaraj'ı arayın fan sıkıntılı veya da işlemci tam olarak anlayamadım çünkü tüm cores ve threads'lara yük bindiği anda 97'e uçmuş derece. Ya fan ya da işlemci de bir sıkıntı var. Testi de kapatabilirsiniz çok yük olmayın aida64 ağlatır sistemi. Gamegaraj'ı aramaktan başka çareniz yok şu an.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Hocam kusuruma bakmayın bir işim vardı onu hallediyordum, şimdi bakabildim. Bence siz direk gamegaraj'ı arayın fan sıkıntılı veya da işlemci tam olarak anlayamadım çünkü tüm cores ve threads'lara yük bindiği anda 97'e uçmuş derece. Ya fan ya da işlemci de bir sıkıntı var. Testi de kapatabilirsiniz çok yük olmayın aida64 ağlatır sistemi. Gamegaraj'ı aramaktan başka çareniz yok şu an.
Yardımlarınız için çok teşekkürler hocam
1-2 dersim var onlara gireceğim sonra arayacağım birde
Herhangi bir crack oyun veya uygulama sebep olabilir mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam işlemci yanar söyleyim, yanması işin dalgası ama çok sıcak çalışıyor. Ben arkada WinSCP, VSCode, Opera, CSGO, Steam, Discord ve Spotify açık 55 dereceyi geçiremedim stok fan ile. Zannetmiyorum fan montajı ile ilgili olduğunu ama hatta siz o fanı çıkarıp tekrar kendiniz montaj edin, montaj sonrası PC'yi açıp AIDA 64 - EXTREME kurun, ayarlar seçeneğinden sistem kararlılık testine girip sadece Stress FPU diyerek testi başlatın. Eğer sonuçlar aynı hatta daha yüksek ise direk satın aldığınız yer ile irtibata geçin.
İşlemci yanmaz kolay kolay.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Yardımlarınız için çok teşekkürler hocam
1-2 dersim var onlara gireceğim sonra arayacağım birde
Herhangi bir crack oyun veya uygulama sebep olabilir mi?
Sanmıyorum olacağını, sistem tamamen boşta iken ısı ve kullanımlara bakın. Belki de ummadık taş baş yarar, belki o crackler bkz:Backdoor ile mining yapıyor da olabilir.

yanması işin dalgası ama çok sıcak çalışıyor.
@Ripple

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sanmıyorum olacağını, sistem tamamen boşta iken ısı ve kullanımlara bakın. Belki de ummadık taş baş yarar, belki o crackler bkz:Backdoor ile mining yapıyor da olabilir.

@Ripple
Haklısın görmedim.

• Beğen

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Siteden canlı destekle yazışıyorum

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu arada GameGaraj a gönderene kadar öyle kullanmayın. Kasanın ön kapağını falan camını çıkarın.
10400F in o kadar ısınması çok çok fazla o işlemci için.

• Beğen

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Siteden canlı destekle yazışıyorum
Tamamdır hocam, iyi yapıyorsunuz. Bilgi verin bana da.

Bu arada GameGaraj a gönderene kadar öyle kullanmayın. Kasanın ön kapağını falan camını çıkarın.
Evet kesinlikle haklı. Ve bu sadece 10400F için de değil, her işlemci için o sıcaklık aşırı anormal.

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Termal Macun yenileyip, sök tak yapmayı deneyebilirsiniz belki. Kurulumda bir hata omuştur.

• Beğen

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Açık zaten hocam ekstra fan getireceğim eski kasamda 1-2 tane kötü de olsa fan var onlarıda bağlayıp soğutma için kullanacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,189
Üyeler
167,626
Son üye
Tanem22
Top Bottom