Sistemim için yeni işlemci

Slydf

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar elimde Rx7800XT ve ryzen 5 7600 işlemcim var islemcimi geliştirmeyi düşünüyorum ama ne alsam bilemedim yine amd bir işlemci onerebilirmisiniz
Not: Bütçe için bir şey yazmıyorum bu ekran kartını biraz daha kullanmayı düşünüyorum buna uygun yazarsanız sevinirim

Anakart olmadan cevap veremeyiz

Arkadaşlar elimde Rx7800XT ve ryzen 5 7600 işlemcim var islemcimi geliştirmeyi düşünüyorum ama ne alsam bilemedim yine amd bir işlemci onerebilirmisiniz
Not: Bütçe için bir şey yazmıyorum bu ekran kartını biraz daha kullanmayı düşünüyorum buna uygun yazarsanız sevinirim
Anakartin güç beslemesi iyise bence 9700X alabilirsiniz, eğer sadece oyun odaklı sistem ise paranız varsa 9800X3D de olabilir. Daha alt bir işlemciye yukseltmenizi önermem ben. 7000 serisi isterseniz yine 7700X veya 7800X3D olabilir.

Anakartin güç beslemesi iyise bence 9700X alabilirsiniz, eğer sadece oyun odaklı sistem ise paranız varsa 9800X3D de olabilir. Daha alt bir işlemciye yukseltmenizi önermem ben. 7000 serisi isterseniz yine 7700X veya 7800X3D olabilir.
işlemcinin ekran kartından pahalı olacağı nadir sistrmlerden olur :D

işlemcinin ekran kartından pahalı olacağı nadir sistrmlerden olur :D
Nadir değil artık hocam, aksine artık meta bu yurt dışında. Turkiyede insanlar hala oyun odaklı sistem aldığı için böyle değil. Ayrıca işlemcinin ekran kartından iyi olması oyun dışında her açıdan daha iyi.
Ayrıyeten 9700X alınırsa mesela çok rahat geleceği garanti altına almış olursun. platform derdin kasma derdin hiz derdin kalmaz neredeyse. Neredeyse diyorum çünkü ram ve ssd yetersiz ise istersen 9950X3D kullan sistem bur yerde yavaş hissettirir illaki.

Bu arada Türkiyede bunun yaygın olmaması bence maaliyetlede ilgili. Adam yurt dışında asgari ücret tutarina sağlam sistem toplayabiliyor bununda etkisi vardır illaki. Bizde ise ekran kartı zaten bütçeyi erittigi için üst seviye işlemciye para kalmıyor maalesef çoğu zaman.

Anakart modelini yaz vrm önemli

Geri